Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce6100MT-M2

markHoppus (9)|17.1.2010 11:19
Zdravím, chtěl jsem na základní desce GeForce6100MT-M2 vyměnit nefunkční procesor AMD Sempron 2200+ za AMD Athlon 3500+, základní deska má patice AM2 a AM2+. Oba uvedené procesory mají také patici AM2, takže jsem předpokládal, že to bude bez problémů. Ovšem nebylo. Po zapnutí pc se rozběhli sice větráky a rozsvítily led diody, ale to bylo tak vše. Procesor AMD Athlon jsem nekoupil jako nový, ale už použitý, údajně však funkční. V servisu neměl možnost procesor vyzkoušet na jiné základní desce, ale došel ke stejnému závěru jako já, tedy že procesor funkční není. Jde mi o případnou reklamaci u prodejce. Je možné, aby procesor funkční byl, základní deska by ho podle příručky měla podporovat a přesto v pc nefungoval? jen dodám, že AMD Sempron 2.2 GHz, který sme tam nakonec dali funguje bez problémů.
Předem moc děkuji za odpovědi
VLAN (656)|17.1.2010 11:22
Pokud je uveden v příručce jako funční, už od doby uvedení, vše je v pořádku. Pokud tam není uveden, Updatuj BIOS a pak by mělo vše chodit, ale jestli je na pdporovaném seznamu už v době koupě, tak by měl být vadný.
hl.hl (1387)|17.1.2010 11:38
Co presne je to za desku (vyrobce a typ)? A co mas za BIOS?
|Mio| (1333)|17.1.2010 11:39
Pri vymene procesoru je nutne VYRESETOVAT BIOS !!!

Nerozebehnuvsi se procesor muze mit spoustu pricin, muze byt vadny, ale nemusi, muze to byt napajenim, deskou, pametmi, v podstate zacni tim resetem BIOSU pri vymene, odpoj vse, nech tam jen 1 pamet a grafiku.
markHoppus (9)|17.1.2010 12:11
jj, reset biosu sem zkoušel několikrát, ale nic, paměť je tam jedna, grafika sdílená.
nahrát nový bios mě napadlo také, ovšem netuším JAK..:) jednak nevím kam ho nahrát a jednak je počítač vlastně úplně mrtvý, ani do toho biosu se nedostanu...:confused:
|Mio| (1333)|17.1.2010 12:19
Nastartuj s tim procesorem ktery pracuje, behem POSTu (uvodni informace pri zapnuti) se ti ukaze verze BIOSu.

Pak jdi na stranky vyrobce, porovnej posledni verzi a pripadne stahni novou verzi BIOSu. Vyrobce tam take bude mit nastroj a navod jak flashnout novy BIOS.

Pokud se ti to posleze nerozjede s novym BIOSem tak podle tveho popisu je to skutecne vadny procesor.
VLAN (656)|17.1.2010 12:19
Jestli to dobře chápu, tak teď ti to PC chodí.
Návod jak postupovat je třeba zde: http://pcworld.cz/hardware/Update-BIOSu%E2%80%93rychle-a-bezpecne-6637
markHoppus (9)|17.1.2010 12:21
ok, zkusím nahrát ten nový bios..nejsem teď doma, takže výsledek se dozvím až tak za 14 dní:)
rozhodně děkuji za rady, ani jsem nečekal tolik reakcí...