GeForce6100MT-M2
Zdravím, chtěl jsem na základní desce GeForce6100MT-M2 vyměnit nefunkční procesor AMD Sempron 2200+ za AMD Athlon 3500+, základní deska má patice AM2 a AM2+. Oba uvedené procesory mají také patici AM2, takže jsem předpokládal, že to bude bez problémů. Ovšem nebylo. Po zapnutí pc se rozběhli sice větráky a rozsvítily led diody, ale to bylo tak vše. Procesor AMD Athlon jsem nekoupil jako nový, ale už použitý, údajně však funkční. V servisu neměl možnost procesor vyzkoušet na jiné základní desce, ale došel ke stejnému závěru jako já, tedy že procesor funkční není. Jde mi o případnou reklamaci u prodejce. Je možné, aby procesor funkční byl, základní deska by ho podle příručky měla podporovat a přesto v pc nefungoval? jen dodám, že AMD Sempron 2.2 GHz, který sme tam nakonec dali funguje bez problémů.
Předem moc děkuji za odpovědi
Předem moc děkuji za odpovědi
Pokud je uveden v příručce jako funční, už od doby uvedení, vše je v pořádku. Pokud tam není uveden, Updatuj BIOS a pak by mělo vše chodit, ale jestli je na pdporovaném seznamu už v době koupě, tak by měl být vadný.
Pri vymene procesoru je nutne VYRESETOVAT BIOS !!!
Nerozebehnuvsi se procesor muze mit spoustu pricin, muze byt vadny, ale nemusi, muze to byt napajenim, deskou, pametmi, v podstate zacni tim resetem BIOSU pri vymene, odpoj vse, nech tam jen 1 pamet a grafiku.
Nerozebehnuvsi se procesor muze mit spoustu pricin, muze byt vadny, ale nemusi, muze to byt napajenim, deskou, pametmi, v podstate zacni tim resetem BIOSU pri vymene, odpoj vse, nech tam jen 1 pamet a grafiku.
jj, reset biosu sem zkoušel několikrát, ale nic, paměť je tam jedna, grafika sdílená.
nahrát nový bios mě napadlo také, ovšem netuším JAK..:) jednak nevím kam ho nahrát a jednak je počítač vlastně úplně mrtvý, ani do toho biosu se nedostanu...:confused:
nahrát nový bios mě napadlo také, ovšem netuším JAK..:) jednak nevím kam ho nahrát a jednak je počítač vlastně úplně mrtvý, ani do toho biosu se nedostanu...:confused:
Nastartuj s tim procesorem ktery pracuje, behem POSTu (uvodni informace pri zapnuti) se ti ukaze verze BIOSu.
Pak jdi na stranky vyrobce, porovnej posledni verzi a pripadne stahni novou verzi BIOSu. Vyrobce tam take bude mit nastroj a navod jak flashnout novy BIOS.
Pokud se ti to posleze nerozjede s novym BIOSem tak podle tveho popisu je to skutecne vadny procesor.
Pak jdi na stranky vyrobce, porovnej posledni verzi a pripadne stahni novou verzi BIOSu. Vyrobce tam take bude mit nastroj a navod jak flashnout novy BIOS.
Pokud se ti to posleze nerozjede s novym BIOSem tak podle tveho popisu je to skutecne vadny procesor.
Jestli to dobře chápu, tak teď ti to PC chodí.
Návod jak postupovat je třeba zde: http://pcworld.cz/hardware/Update-BIOSu%E2%80%93rychle-a-bezpecne-6637
Návod jak postupovat je třeba zde: http://pcworld.cz/hardware/Update-BIOSu%E2%80%93rychle-a-bezpecne-6637