Problem s light scribe...
Takze moj problem je s napalovanim light scribe...pri napalovani mi zamrzne asi napalovacka.Raz mi zastavi na 3 percentach raz na 85 percentach a dokonca mi aj skoci modra obrazovka je tam cosi popisane....na konci je psychical memory a restartne mi pc.Teraz tiez napalujem napalovacka blika ale napalovanie sa zastavilo na 89 percentach.Nechapem.Napalovacku mam na raid scsi sata pripojenu.Windows Vista nehlasi ziadne problemy ani system.Vsetko ok.Poradte kde je chyba...dakujem
[quote=kamikadzejj;338950]Takze moj problem je s napalovanim light scribe...pri napalovani mi zamrzne asi napalovacka.Raz mi zastavi na 3 percentach raz na 85 percentach a dokonca mi aj skoci modra obrazovka je tam cosi popisane....na konci je psychical memory a restartne mi pc.Teraz tiez napalujem napalovacka blika ale napalovanie sa zastavilo na 89 percentach.Nechapem.Napalovacku mam na raid scsi sata pripojenu.Windows Vista nehlasi ziadne problemy ani system.Vsetko ok.Poradte kde je chyba...dakujem[/quote]
raid scsi sata? wtf? Napoj ji na nejaky konkretni SATA konektor a v BIOSu u nej vypni blbosti jako RAID atp. Nech to jen jako obyc. SATA, nebo i klidne v IDE modu.
raid scsi sata? wtf? Napoj ji na nejaky konkretni SATA konektor a v BIOSu u nej vypni blbosti jako RAID atp. Nech to jen jako obyc. SATA, nebo i klidne v IDE modu.
Bylo by dobré, kdyby jsi aspoň uvedl značku DVD mechaniky a operační systém ;)
Mechanika normálně funguje, pouze nejde vypalovat LS ? Máš nainstalované aktuální ovladače LS ? Můžeš i vyzkoušet aktualizaci firmwaru mechaniky.
Mechanika normálně funguje, pouze nejde vypalovat LS ? Máš nainstalované aktuální ovladače LS ? Můžeš i vyzkoušet aktualizaci firmwaru mechaniky.
[quote=kevin00;338964]Bylo by dobré, kdyby jsi aspoň uvedl značku DVD mechaniky a operační systém ;)
Mechanika normálně funguje, pouze nejde vypalovat LS ? Máš nainstalované aktuální ovladače LS ? Můžeš i vyzkoušet aktualizaci firmwaru mechaniky.[/quote]
takze windows vista napalovacka asus drw 1814 blt a firmwaew mam najnovsi,ako aj soft LS.....napalovacka inak pali ok...
Mechanika normálně funguje, pouze nejde vypalovat LS ? Máš nainstalované aktuální ovladače LS ? Můžeš i vyzkoušet aktualizaci firmwaru mechaniky.[/quote]
takze windows vista napalovacka asus drw 1814 blt a firmwaew mam najnovsi,ako aj soft LS.....napalovacka inak pali ok...
[quote=DrZelenka;338963]raid scsi sata? wtf? Napoj ji na nejaky konkretni SATA konektor a v BIOSu u nej vypni blbosti jako RAID atp. Nech to jen jako obyc. SATA, nebo i klidne v IDE modu.[/quote]
mam len 2x sata sloty...na oboch mam hdd a mam este jeden raid sata scsi a tam mam napalovacku
mam len 2x sata sloty...na oboch mam hdd a mam este jeden raid sata scsi a tam mam napalovacku
[quote=kamikadzejj;338967]mam len 2x sata sloty...na oboch mam hdd a mam este jeden raid sata scsi a tam mam napalovacku[/quote]
"raid sata scsi" nikdo nezna :) napiš raději co máš za základní desku.... výrobce, typ.
"raid sata scsi" nikdo nezna :) napiš raději co máš za základní desku.... výrobce, typ.
[quote=RolandN;338968]"raid sata scsi" nikdo nezna :) napiš raději co máš za základní desku.... výrobce, typ.[/quote]
doska je ASUS a typ M2V
doska je ASUS a typ M2V
Firmware mechaniky je 1.4 - ke stažení zde.
Jak je mechanika zapojena ?
Zkoušel jsi reinstall utility LS ?
Zkoušel jsi reinstall utility LS ?
[quote=kevin00;338975]Firmware mechaniky je 1.4 - ke stažení zde.
Zkoušel jsi reinstall utility LS ?[/quote]
firmware mam aktualny...aj reinstal utility LS som skusal...mechaniku mam napojenu na zadnom slote na doske ze vraj raid scsi mi vypisuje ovladac marwel od asusu.
Zkoušel jsi reinstall utility LS ?[/quote]
firmware mam aktualny...aj reinstal utility LS som skusal...mechaniku mam napojenu na zadnom slote na doske ze vraj raid scsi mi vypisuje ovladac marwel od asusu.
V zadním slotě na desce myslíš v jednom z 2 SATA konektorů nad Secondary IDE konektroem (viz. obrázek v příloze) ? Máš nainstalované SATA drivery, jak je máš SATA nastaveno v BIOSe ?
[quote=kevin00;338984]V zadním slotě na desce myslíš v jednom z 2 SATA konektorů nad Secondary IDE konektroem (viz. obrázek v příloze) ? Máš nainstalované SATA drivery, jak je máš SATA nastaveno v BIOSe ?[/quote]
drivery mam nainstalovane...mam len pripojenie sata 1 a sata 2....na oboch mam hdd.....a potom mam este jeden sata slod raid.....pozri dosku na http://www.asus.cz....typ dosky M2V
drivery mam nainstalovane...mam len pripojenie sata 1 a sata 2....na oboch mam hdd.....a potom mam este jeden sata slod raid.....pozri dosku na http://www.asus.cz....typ dosky M2V
Ten tretí interný Sata konektor je pripojený na prídavný radič Marvell - máš nainštalovaný ovládač aj pre neho? Nájdeš na stránke výrobcu v sekcii download
[quote=robky;338989]Ten tretí interný Sata konektor je pripojený na prídavný radič Marvell - máš nainštalovaný ovládač aj pre neho? Nájdeš na stránke výrobcu v sekcii download[/quote]
ano mam nainstalovany marwel radic
ano mam nainstalovany marwel radic
Vyskúšal by som prehodiť medzi sebou non-system hdd a mechaniku :notsure
Nemyslím si, že by to mohlo pomôcť (hlavne ak teda mechanika napaľuje korektne), ale čo keď motyka vystrelí :eek:
Kľudne to môže byť chyba mechaniky ...
Nemyslím si, že by to mohlo pomôcť (hlavne ak teda mechanika napaľuje korektne), ale čo keď motyka vystrelí :eek:
Kľudne to môže byť chyba mechaniky ...
Mě dělala podobné probléme moje Samsung Vypalovačka, na záruku mi jí vyměnili v Alza okamžitě, udělalo jim to také.
[quote=robky;339016]Vyskúšal by som prehodiť medzi sebou non-system hdd a mechaniku :notsure
Kľudne to môže byť chyba mechaniky ...[/quote]
mam teda prehodit hdd s mechanikou?
Kľudne to môže byť chyba mechaniky ...[/quote]
mam teda prehodit hdd s mechanikou?
[quote=robky;339023]Za vyskúšanie nič nedáš ...[/quote]
ok skusim aj ked sa mi nechce vyberat komp:-)
ok skusim aj ked sa mi nechce vyberat komp:-)
[quote=kamikadzejj;339025]ok skusim aj ked sa mi nechce vyberat komp:-)[/quote]
hmm vyskusal som a nic....reklamacia?
hmm vyskusal som a nic....reklamacia?