Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Pískání PC po spuštění

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele petriq
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    Nedávno jsem měnil grafárnu na NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) a k ní lepší napájení. Od té doby mi počítač po spuštění začne píkat. Přestane až když naběhne plocha, je to cca 30 sekund a je to dost otrava. Pls poraďte, co s tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    Tím lepším napájením myslíš zdroj? Jaká je to značka? Taky by neškodilo napsat, jakou máš sestavu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od petriq Zobrazit příspěvek
    Nedávno jsem měnil grafárnu na NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) a k ní lepší napájení. Od té doby mi počítač po spuštění začne píkat. Přestane až když naběhne plocha, je to cca 30 sekund a je to dost otrava. Pls poraďte, co s tím.
    A co píská?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele petriq
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    Parametry jsou tady:

    Název základní desky: Gigabyte GA-K8NE-RH
    Typ CPU: AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3200+
    Grafický adaptér NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB)
    Disková jednotka SAMSUNG HD080HJ (80 GB, 7200 RPM, SATA-II)


    nevím, kde sehnat přesné informace o zdroji napájení, ale má asi 450 mW, nebo v jakých je to jednotkách...

    co přesně píská, jsem taky přesně nezjistil, ale hádám tu grafárnu nebo zdroj, páč jsem předtím měnil procesor a bylo to úplně v pohodě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    No a to nevis cos kupoval za zdroj? Nejaka faktura neni? Nebo foto stitku zdroje?

    Piska to uz kdyz najedes treba do biosu, nebo az kdyz startuji Windows, nebo az po najeti Windows na plochu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele petriq
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    já ten zdroj dostal, takže se musím zeptat toho, kdo ho kupoval a instaloval. Píská to při spouštění windows a skončí naběhnutím plochy
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od petriq Zobrazit příspěvek
    co přesně píská, jsem taky přesně nezjistil, ale hádám tu grafárnu nebo zdroj, páč jsem předtím měnil procesor a bylo to úplně v pohodě...
    A zkusel jsi jej otevřít a poslouchat?
    když odpojíš mechaniky, čtečky, prostě necháš disk, grafiku píská také?
    když vrátíš grafiku zpět píská?
    Na boku zdroje je nálepka kde jsou uvedeny waty


    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    No a to nevis cos kupoval za zdroj? Nejaka faktura neni? Nebo foto stitku zdroje?

    Piska to uz kdyz najedes treba do biosu, nebo az kdyz startuji Windows, nebo az po najeti Windows na plochu?
    Od té doby mi počítač po spuštění začne píkat. Přestane až když naběhne plocha, je to cca 30 sekund a je to dost otrava.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Od té doby mi počítač po spuštění začne píkat. Přestane až když naběhne plocha, je to cca 30 sekund a je to dost otrava.

    Píská to při spouštění windows a skončí naběhnutím plochy
    To Astec: Kdy to skonci je jasne, me slo hlavne o to kdy to zacne a blbe jsem to asi zformuloval.

    Takze jeste jednou, kdy presne to zacne piskat? Az se pri startu Windows prepne rozliseni do grafickeho rozliseni? Kdyz das pri startu PC pauzu (nebo se prepnes do BIOSU) a nechas to chvilku v obrazovce s udajema o PC tak to jeste nepiska?

    Pokud je to tak, tak by to znamenalo ze to piska jen pri urcitem rozliseni a tudis bych vsadil na grafiku. Pokud mas moznost, vyzkousej grafiku v jinem PC a jinou grafiku v tvem PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Asi to tim nebude, ale me se nekolikrat stalo, ze piskal monitor. I kdyz uz to byl starsi kousek, tak pri zapojeni nekterych GK proste piskal, dokad se nezmenilo rozliseni, nebo dokad nenabehl win. Takze obcas pomohla zmena frekvence.
    Ale jednalo se o takovy ten monitor, ktery se pouziva proste jen na instalace a testovani a kazdy den jsou k nemu pripojene ruzne pocitace......
    Nemyslim ze by tohle byl tvuj pripad....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Asi takhle - buď píská nová grafika, nebo zdroj. Pokud máš ještě k dispozici starý, zkus to s ním. Popř. lze zdroj pískání určit odposlechem.


    Poté problémovou komponentu reklamuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele petriq
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    díky všem, ještě to nějak dořeším...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Citace Původně odesláno od petriq Zobrazit příspěvek
    Nedávno jsem měnil grafárnu na NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) a k ní lepší napájení.
    Nevim jak 8600, ale u 8800 GT/GTS 512 se casto stava ze piska referencni chlazeni. je tam aktivni chlazeni? Pokud ano tak to bude spis tim, kdyz otevres bocnice a poslechnes tak to bude jasne slyset.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele petriq
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    myslím, že ne, jsou tam jen větráky. a zdroj mám Fortron 400W
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Aytech psal že by to mohlo být chladičem, já měl 9800GT a pískala při přepínání z 2D do 3D, po výmněně zdroje LCPower za Enermax nepískalo nic. Pokud by jsi si byl jist že to není zdrojem(dej tam ten starý a uvidíš) takl zkus vypojit ventilátor u chladiče grafiky, na tu chvilku se nic nestane. Pokud ti to pískat nebude, tak je to chladičem a máš jen 2 možnosti:
    1. Nechat to být
    2. Koupit nový a lepší chladič(např. Accelero S1 rev. 2), to by byla investice cca 500Kč, a zažil by jsi absolutní ticho(ze strany grafiky, zbytek PC by zůstal, ale pozor na pasivní chladič, chce to mít dobře vyřešený Airflow(průtok vzduchu ve skříni)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele petriq
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    zajímavý ale je, že když jsem ho zapnul teď, tak mi vůbec nepískal...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. pískání notebooku
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-04-2014, 11:48
  2. Socket 775: P5PE-VM- pískání
    Od Benbow v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-01-2013, 13:07
  3. GeForce: piskani karty?
    Od Gouranga v sekci Grafické karty
    Reakcí: 50
    Poslední příspěvek: 14-10-2010, 16:50
  4. Zatuhnutí, pískání ...
    Od Mraky_ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-10-2009, 19:53
  5. GTX260/280 pískání
    Od Honza23 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 23-12-2008, 00:55