Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: 2.5" SATA jako externi disk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2

    Vsude jsou k dispozici jen 2.5" IDE externi boxy. Mozna mi nekde neco uniklo, ale muze mi nekdo poradit, jak se da 2.5" SATA disk pripojit jako externi disk? Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    Napr. pomocou Icy Box IB-250STU.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2

    diky, ted jenom kde to sehnat v CR
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    Ono to sem čoskoro príde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    On je to docela problem... no, taky tedka vybiram externi box, nastesti pro 3.5" SATA... zvolil jsem ICY BOX, snad ma volba bude spravna
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    eraser

    Ja som si nedávno kúpil box a disk a maximálna spokojnosť.

    RaidSonic Icy Box IB-360U-B-BL černý USB, 3.5" IDE
    Samsung T133 HD300LD 300GB 8MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak mam icy box 250StU, v nem samsung 60GB a jede pekne
    jenom by me zajimalo, jak to je s pridavnym napajenim. k boxu jsou dva draty - jeden normalni datovy USB a druhy napajeci USB, pro pripad ze napajeni z jednoho nepostaci. disk normalne jede jen s datovym kablem, ale zajimalo by me, jestli i pres to nepouzivat i ten druhy. byl u toho papir v peti jazycich a cestina samozdrejme mezi nima o napajeni pres druhy kabel je na papire jedina zminka. anglicky si myslim ze umim, ale tu vetu proste nechapu: "Should the drive do not run up instantly, connect the additional USB power cable for more power". tak su z toho jelen. bud to znamena, ze pokud disk "zdecha", je potreba ho prizivit, nebo ze kdyz jede delsi dobu tak ho radsi prikrmovat z druheho USB portu... mate s tim nekdo zkusenost? muze se disku kvuli nedostatku stavy neco stat? nebo se na druhy kabel vykaslat a tahat jenom jeden?

    EDIT: pokud to nekomu pomuze, muzu pasaz s tou vetou opsat jeste v nemcine, francouzstine a dalsich dvou jazycich, ktere ani nedokazu urcit
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 28-10-2006 v 03:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    eraser

    Znamená to, že pokiaľ by disk nefungoval, prípadne by si zaregistroval problémy, tak máš pripojiť i ten druhý, napájací USB kábel.

    Napr. kámoši majú tiež 2.5" disky v boxoch a niektorému to funguje pri zapojení s jedným USB káblom a inému zase len s obidvoma, atď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od mech13
    tak mam icy box 250StU, v nem samsung 60GB a jede pekne
    jenom by me zajimalo, jak to je s pridavnym napajenim...
    Jde o to, ze ne kazda deska dokaze do USB portu dodavat potrebnej proud a proto se v tom pripade musi zapojit druhy napajeci USB do jineho portu (samozrejme na jinem USB rozbocovaci). Konkretni problemy jsou takove, ze se disk ani neroztoci a system ho tudiz nenajde nebo se pri zvysenem odberu sam odpoji, pak znovu pripoji. Setkal jsem se i s tim, ze na jednom pocitaci byl zapojenej 2.5" disk na jednom rozbocovaci s optickou mysi a dokud clovek nepohnul mysi, bylo vse v poradku. Jakmile se jen nepatrne do mysi drclo, disk nemel dostatek stavy a odpojil se. Po chvili se znovu pripojil.
    Vetsinou byva problem u starsich desek nebo kdyz na jednom rozbocovaci jedou vice energeticky narocnejsi periferie.
    Pokud ti disk bezproblemove funguje s pripojenim jen pres "datovej" USB, tak neni treba pripojovat ten druhej napajeci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    takze vlastne musim tahat draty oba a az kdyz to nekde zapojim, uvidim jestli jede s jednim nebo ne a muzu si akorat spokojene rikat, ze muj NB dava do USB dostatek stavy aby ten disk uzivil jednim dratem... ale aji tak je to rozhodne mnohem lepsi nez tahat trafo. thx
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Externí HDD: Lze externí USB disk jako systémový?
    Od Honzykk v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-12-2009, 10:47
  2. 3,5" HDD SATA: Sata disk zapojen jako ATA ?
    Od Darkhunter v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-09-2009, 21:07
  3. Boxy pro HDD: Externi BOX 3.5" HDD SATA
    Od schali v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-05-2009, 14:59
  4. Raid BIOS najde SATA disk az na "druhy" restart
    Od polo23 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 95
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 22:54
  5. Boxy pro HDD: Externí box na SATA 2,5" disk
    Od hanz200 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-11-2006, 13:46