Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    Zaměření pro: různou činnost -

    Platforma: nevím
    Operační systém: ne -
    LCD monitor: 22 palců

    Poznámky a periferie: Zdravim, potrebuju poradit s mou sestavou, nejlip trochu zkritizovat a navrhnout lepsi reseni. Pocitac bude slouzit spis ke kancelarske praci a kresleni v CAD systemech, hry budou jen minimalne. Da se rict ze 16000 je muj strop takze jestli bude cena nejak moc narustat, tak budu ustupovat s monitorem.
    Navic mam jeste dotazek, ze stareho NB mi zustal hardisk Seagate 100gb, ale nema zdirku pro napajeni, da se do nej napojit jen IDE kabel. Myslite ze bude fungovat i v me sestave?

    takze tady je muj vytvor

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...UO01VHL01F7X01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Disk můžeš zapojit bez problémů pomocí IDE(redukce z 2,5 na 3,5), a v Biosu musíš nastavit mode: SATA+IDE, jinak pokud ti disk chodil tak ti bude chodit i teď v novém PC


    Sestavu máš celkem vyváženou, vše vhodné ...akorát .....nechce se ti přihodit pár kaček a koupit 2x2Gb RAM?
    Naposledy upraveno uživatelem VLAN: 20-01-2010 v 16:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    s tim zapojenim disku jsi me potesil=)

    a o ramkach jsem uvazoval, ale pry je problem kdyz jsou 4gb ramky a 32bitovy system a ja ted do letnich prazdnin musim mit stare XPcka a pak budu teprve resit upgrade ramek a novy system...takze jsem na vaskach, myslis, ze bzch je mel teda koupit uz ted?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Kup rovnou kit Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz. Problémy s provozováním 32bit OS s 4 GB RAM žádné nejsou, pouze je u 32bit omezení na max. využití 4 GB s tím, že se započítají všechny cache disků, mechanik, apod. V reálu potom vidíš pouze cca 3.3 GB RAM.
    Ventilátor kup Nexus D12SL-12 BW
    Notebookový disk připojíš k PC pomocí této redukce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Kup rovnou kit Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz. Problémy s provozováním 32bit OS s 4 GB RAM žádné nejsou, pouze je u 32bit omezení na max. využití 4 GB s tím, že se započítají všechny cache disků, mechanik, apod. V reálu potom vidíš pouze cca 3.3 GB RAM.
    Ventilátor kup Nexus D12SL-12 BW
    Notebookový disk připojíš k PC pomocí této redukce.
    Ano, máš pravdu tyhle Kingston paměti by byly asi nejlepší řešení, jsou celkem levné a výkonné, možná by jsem ještě doporučil ty od Patriotu, ale ty na Alfe nemaji v provedeni 1333Mhz, navic ty 1600 mají velký cenový rozdíl a jsou zbytečné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od bjukenen Zobrazit příspěvek
    tak budu ustupovat s monitorem.
    To je blbost Už ten benQ je ústupek o tři kroky dozadu směrem k propasti zvané "slepota z čučení do špatného monitoru". Když TN, tak raději Dell 22" E2210 (3 roky NBD záruka) nebo došetřit na IPS panel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    s tim dosetrenim je prave problem, pocitac jsem chtel kupovat v lete, jenze musim ted a da se rict, ze vcera bylo pozde a prave proto, ze tak specham, musim ustupovat tomu co chci

    jinak dik za vysvetleni pameti, nejspis pujdu do kingstnu 4gb
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od bjukenen Zobrazit příspěvek
    s tim dosetrenim je prave problem, pocitac jsem chtel kupovat v lete, jenze musim ted a da se rict, ze vcera bylo pozde a prave proto, ze tak specham, musim ustupovat tomu co chci

    jinak dik za vysvetleni pameti, nejspis pujdu do kingstnu 4gb
    Ano, ale na monitoru nešetři, riskuješ zdraví !!! A to je důležitější než 2Gb RAM nebo 4GB RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od VLAN Zobrazit příspěvek
    Sestavu máš celkem vyváženou, vše vhodné ...akorát .....nechce se ti přihodit pár kaček a koupit 2x2Gb RAM?
    Citace Původně odesláno od VLAN Zobrazit příspěvek
    Ano, ale na monitoru nešetři, riskuješ zdraví !!! A to je důležitější než 2Gb RAM nebo 4GB RAM.



    Jinak s IPS monitorem (cca 7k) se do toho limitu vlezeš krásně, jen musíš udělat pár kompromisů (levnější zdroj -> Seasonic OEM 400W. Freezer pryč a nechat to na boxu. Ta klávesnice (i když ta by tam mohla pro mě za mě zůstat, ale pohodlí si představuju jinak) a větrák je z košíku pryč. Pouze 2gb ram. <<< Tohle výjde zhruba na 15,5k, takže by se dalo na něčem přidat)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    IMHO pokud sestava nebude určena pro hry a uživatel maluje v CADu 2D výkresy a nedělá grafiku je IPS zbytečnost (tím nechci samozřejmě říci, že IPS je k ničemu). Ztrátu 2 GB RAM pozná více (zvláště při upgradu na Win7). BOX chladič také není zrovna ideální řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    22" Bych fullHD nekupoval, na tom si odděláš oči (je to hrozně mrňavý). Takže jestli 22", tak doporučuju s 1680*1050 rozlišením. Když fullHD (na projektování se hodí), tak ale raději 24".. nejsou o moc dražší.

    A zbytek, tam záleží na prioritách. Buď výkon a nebo ticho. Obojí se do ceny nevleze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    nejsou to 2D vykresy, spis 3D + vypocty a vykreslovani zatizeni, kazdopadne rekneme ze bych ubral na nekterych vecech a chtel investovat vic do monitoru, jaky 22" monitor koupit, aby mi prezil tuhle sestavu(tipuju ji tak na 3roky) a pracoval i u te nasledujici?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Doporučil bych Ti LG W2343T-PF. Myslím, že za tu cenu je to výborná koupě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Doporučil bych Ti LG W2343T-PF. Myslím, že za tu cenu je to výborná koupě.
    jasne,ale to je zas TN monitor, nebo je nejak lepsi nez jine TN monitory?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od bjukenen Zobrazit příspěvek
    jasne,ale to je zas TN monitor, nebo je nejak lepsi nez jine TN monitory?
    Jak jsem psal výše. Do sestavy za 16.000 je IMHO nesmyslné dávat monitor za 7.000 Kč. Peníze investované do sestavy se Ti rázem zkrátí na nějakých 9.000 Kč, za které pořídíš sestavu pro základní práci (internet, office, apod) s nízkým výkonem pro CADové a 3D aplikace.
    Jinak IPS monitor bych doporučil Dell 2209WA UltraSharp.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Jdinaparek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-11-2013, 15:13
  2. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Iselor v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-06-2013, 21:13
  3. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od mitman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 12-08-2011, 20:02
  4. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od vanDave v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-08-2011, 23:41
  5. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od Niickll v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 10:10