Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Dlouhá prodleva po bootování Win.

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Dobrý večer. Potřeboval bych od Vás prosím radu. Po dokončení bootavání Win. a"zmizení" bootovací obrazovky s logem Win. je dlouhá prodelva, než se zobrazí uživ. účtý. Je černá obrazovka a až po nějaké době problikne moitor,objeví se kurzor a následně během necelé vteřiny i uživ. účty. Mám Win. XP Prof. Díky za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    Dobrý večer. Potřeboval bych od Vás prosím radu. Po dokončení bootavání Win. a"zmizení" bootovací obrazovky s logem Win. je dlouhá prodelva, než se zobrazí uživ. účtý. Je černá obrazovka a až po nějaké době problikne moitor,objeví se kurzor a následně během necelé vteřiny i uživ. účty. Mám Win. XP Prof. Díky za pomoc!
    Definuj "dlouha" (vteriny ,minuty?) Btw co mas za pocitac? Kdy to zacalo? (co jsi udelal predtim nez to zacalo) Koukni se napr. do HDtune v jakym modu (UDMA) ti jede HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Definuj "dlouha" (vteriny ,minuty?) Btw co mas za pocitac? Kdy to zacalo? (co jsi udelal predtim nez to zacalo) Koukni se napr. do HDtune v jakym modu (UDMA) ti jede HDD.
    UDMA 5... Jsou to řádově vteřiny... Maximálně ale 10. Počítač mám: Asus P5QL PRO, Intel Dual-Core E5200, 2gb DDR2 800MHz Kingston... Nevím kdy to začalo, řekl bych od začátku, co je PC, tj. cca 2 měsíce, dělalo to hned po čisté instalaci Win. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No prodleva radove vteriny se mi nezda jako nejaky problem. Ostatne normalni je, ze se to meni cas od casu. Nekdy dele sviti XP, nekdy je dele tma, nekdy dele bezi dole bilocernej prouzek, zalezi na typu hardware a posleze i na nastaveni.
    Co jsem vypozoroval a proc mi napriklad nekdy nabihani winu trva dlouho je ze mi server neprideli IP adresu, nebo pokud jsou problemy s netem. V tom pripade trva bootovani radove dvakrat dele nez normalne...

    PS: Pokud na tom kompu delas sam, zkus zrusit nabidku uzivatelsky ucty, aby to nabihalo hned do winu bez prihlaseni. Uvidis jestli se to zmeni.

    Dalsi vec co by to mohla delat, je bud bordel v registrech, nebo treba roztahany registry. Me se hodne osvedcilo TuneUp Utilities 08,09,2010 a to TuneUp registry cleaner a posleze TuneUp registry Defrag.

    V 80procentech pripadu to ten start zrychlilo.

    No a posledni co me napada je, jestli si tam nepridaval nejaky novy hw?

    PS: Presne se v tomhle nevyznam(proc a na jakou dlouhou dobu tam sviti to WIN XP), ale vypozoroval jsem ze na nejakych pocitacich proste sviti WIN XP jen chvili, pak je chvili cerno, nebo ze sviti WINXP delsi dobu a pak to tam skoci hned. Jak si to mel predtim??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Najviac ho asi prave zdrzuje to pridelenie IP adresy cez DHCP. Pokial to je mozne, tak si IP nastav napevno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    No prodleva radove vteriny se mi nezda jako nejaky problem. Ostatne normalni je, ze se to meni cas od casu. Nekdy dele sviti XP, nekdy je dele tma, nekdy dele bezi dole bilocernej prouzek, zalezi na typu hardware a posleze i na nastaveni.
    Co jsem vypozoroval a proc mi napriklad nekdy nabihani winu trva dlouho je ze mi server neprideli IP adresu, nebo pokud jsou problemy s netem. V tom pripade trva bootovani radove dvakrat dele nez normalne...

    PS: Pokud na tom kompu delas sam, zkus zrusit nabidku uzivatelsky ucty, aby to nabihalo hned do winu bez prihlaseni. Uvidis jestli se to zmeni.

    Dalsi vec co by to mohla delat, je bud bordel v registrech, nebo treba roztahany registry. Me se hodne osvedcilo TuneUp Utilities 08,09,2010 a to TuneUp registry cleaner a posleze TuneUp registry Defrag.

    V 80procentech pripadu to ten start zrychlilo.

    No a posledni co me napada je, jestli si tam nepridaval nejaky novy hw?

    PS: Presne se v tomhle nevyznam(proc a na jakou dlouhou dobu tam sviti to WIN XP), ale vypozoroval jsem ze na nejakych pocitacich proste sviti WIN XP jen chvili, pak je chvili cerno, nebo ze sviti WINXP delsi dobu a pak to tam skoci hned. Jak si to mel predtim??
    Na kompu právě sám nedělám, proto ty účty. Registry jsou čisté a nijak se bootování nemění. Nový HW jsem nepřidal. Je možné, že je to asi opravdu nějakou komponentou. Jinak jsem si stáhl jiný bootovací obrázek, konkrétně místo černé barvy je bílá b. a teďka je v té prodlevě bílá obrazovka, tudíš si myslím, že to má na svědomí bootování. Prostě jako kdyby furt bootoval, akorát se ztratí logo Win. a zbylo tam jen to černé pozadí. V mém případě bílé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Najviac ho asi prave zdrzuje to pridelenie IP adresy cez DHCP. Pokial to je mozne, tak si IP nastav napevno.
    IP mám napevno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Moze to byt aj poradim zavadzania ovladacov. Niekde sa moze zavadzat ovladac GK ako posledny, vtedy zvykne obrazovka bliknut. Porovnaj napriklad ake GK na pocitacoch.

    Taktiez moze byt rozne dlhe nacitavanie uzivatelskych kont. Ine to bude na PC, kde je okrem admina len jeden ucet, ine to bude na PC, kde su este 4 dalsie ucty.

    Moze to ovplyvnit nainstalovany SP a velkost RAM.

    Vplyv na to ma tiez vykon PC. Na vykonnom PC by si to ani nemal postrehnut. U mna na serveri s Xeonom a Win Server 2008 R2 je prepnutie z bootovacej obrazovky na logon obrazovku takmer okamzite.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. špatně zapojený harddisk? prodleva
    Od plaskotch v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-10-2013, 19:23
  2. Prodleva při bootování "Verifying DMI pool data"
    Od fahrus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-06-2009, 21:13
  3. Prodleva po stisku pravého tlačítka myši
    Od petrade v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-04-2009, 22:00
  4. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-08-2008, 17:28