Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: PO formátu disku nefungují USB

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    578

    Zdravím Vás potřeboval bych prosím pomoct s jednim problémem
    Pro začátek před fotmátem disku USB šlapalo jako hodinky

    S kamaradem sme zformatovali jeho PC, vše bylo velmi standartni, XP SP 2. dokonce sme zkusili aktualizovat i na SP3
    Nová čistá instalace kterych jsem za život udelal desitky.

    Nabehnuli okna, a že s flash disku načtu zbytek ovladaču a programu, který jsem tam měl priraveny.

    Jenže USB vůbec nenačte disk. Už samo o sobě je divný, protože XP sp2 by měli mít s sobe ovladače na USB

    Takže jedná se o desku albatron kx600 pro čipová sada VIa KT 600.
    Takže sme zkusili odinstalovat stavajicí ovladače, a zkusili sme nejmene 20 ruznych verzi hledanych na sady Via KT 600, poté dokonce dle nazvu albatron kx600 pro, a ovladaču bylo na googlu mraky.

    ale jediny co se nám podařilo bylo, že bud vždy pri načítani USB totalne zamrzal pc.
    Další krok, byl že to načetlo disk, že dobře pracuje, dokonce to našlo vymený disk, ale už to vubec nenačetl obsah flash disku

    Celkově system nehlasil žadny chyby, že by něco nemelo byt v pořadku a v seznamu ovladaču bylo taky vše v pořadku.

    Takže skutečně sme zoufaly, kde se stala chyba
    Naposledy upraveno uživatelem Commanderwar: 20-01-2010 v 22:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    ovladace k usb radici by meli byt v balicku pro chipset tudiz VIA Hyperion Pro 5.24A
    Naposledy upraveno uživatelem zajdax3: 20-01-2010 v 23:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ostatni ovladace chipsetu jste uz meli nainstalovany (VIA Hyperion/4in1)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    578

    ten baliček....sme bohužel zkoušeli

    tak jako VIA Hyperion/4in1..

    instalace probehli v pořadku, pc se restartovalo, ale USB stale nefunkčni
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jeste me napada jestli preinstalaci ovladacu nebojkotuji XP, kdyz ty ovladace zmenite tak se zmeni i popis zarizeni ve spravci zarizeni? Predpokladam ze ovladace s SP2/3 budou na rozdil od puvodnich podepsane a novejsi takze si je system podrzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    578

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Jeste me napada jestli preinstalaci ovladacu nebojkotuji XP, kdyz ty ovladace zmenite tak se zmeni i popis zarizeni ve spravci zarizeni? Predpokladam ze ovladace s SP2/3 budou na rozdil od puvodnich podepsane a novejsi takze si je system podrzi.
    pokud by to bylo jak říkaš....oveřime......tak jak bychom ty podržene ovladače odstranili???...

    ja je zkoušel odinstalovat, a po startu si to vždycky ten zaklad system sám znovu našel a nainstaloval.

    ale usb proste nešlo.

    Tak sme potom hledali všechny možny ty ovladače spojeny s nazvem desky a čipsetu

    vždycky se tam objevilo ovladač USB 2.0 blablabla že pracuje spravne ale ani tuk
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Zkus live linux. Jestli USB půjde, je problém v těch Windows (jsou legální nebo nějaká pochybná verze?). Jestli ne, je problém v BIOSu nebo v desce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    578

    noo je to nelegalni verze, kterou ale mam vyzkoušenou min na 5 počítačich..a vždy fungovala spravne.

    Bios, to je divny, tam by se nemelo samo od sebe nic přeisntalovanim oken zmenit přeci.
    a v biosu sem se nehrabal vubec.

    ok zkusime pro jistotu jeste jednou zformatovat disk..a nahodit jiny ovladače
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    578

    je ale kamoš jen tak zkusil v biosu kde jsou položky z USB dat všude disable misto nastavenyho enable...a usb funguje jak ma???

    Je pro toto nejaky vysvetleni???..

    určite sme se v biosu před tim nevrtali..po formatu najednou nefunguji USB....ani ovladače ze stranek vyrobce nepomohli......a najednou ho jen tak napadlo že to v biosu vypne a ono to jde...

    což me prijde trochu postaveny na hlavu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jenze to je tim ze se USB preplo na starsi verzi, takze sice jde, ale je pomale.

    Pokud tam je polozka USB 2.0, nebo EHCI tak tu zkus zapnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    578

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Jenze to je tim ze se USB preplo na starsi verzi, takze sice jde, ale je pomale.

    Pokud tam je polozka USB 2.0, nebo EHCI tak tu zkus zapnout.
    jojo na to sme včera přesne prišli že sme to přepnuli na starši verzi...ale diky za potvrzeni

    takže sme to zase vratili zpet...

    už me celkem sere že na strankach vyrobce primo u desky
    http://www.albatron.com.tw/English/p...k=Driver&no=91

    jsou všechny ovladače i na USB 2.0 a proste ani tuk...
    bohužel sem tohle za cely svuj život nevidel, takovy problemy, ktery jsem doposud bral jako automaticky vyřešeny samotnym OS, a pokud ani nefunguji ovladače od vyrobce, tak to me fakt trefi
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Kdyz ona to muze bejt nejaka totalni ptakovina, ja mel podobne problemy ktere zpusoboval prach mezi vodici, nebo ruseni na dlouhem privodu z desky do prednich USB, ktere bylo potreba stahnout k sobe a odstinit.

    U tebe to bude taky neco takovyho, ale je to hledani jehly v kupce hnoje.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nefungují miniaplikace
    Od wendy271 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-01-2012, 13:23
  2. DDR3: Nefungují paměti
    Od Skurutt v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-05-2010, 18:23
  3. Windows 7: Nefunguji dvd ve wmp x64
    Od evlo v sekci OS Windows
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 09:40
  4. NTB Acer - nefungují periferie
    Od PMaXX v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 12:45
  5. nefungují usb porty
    Od Dave777 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-11-2007, 19:40