Taktování Palomina
Zdravím všechny. Mám doma Athlon XP 1700+. Základní deska Asus A7V880 Deluxe s poslední verzí BIOSu mi procesor normálně nevidí (po nastavení "Default settings" - existuje předepsané nastavení pro 1700 XP?). Proto jsem musel v biosu "manual" a naklikat frekvenci 133. Pak se mi zobrazuje korektně. Včera jsem zkoušel přidat 136, a "povýšil" jsem na Athlon XP 1800+. Neví někdo kam bych až mohl jít? Momentálně mám teplotu cca +- 50 stupňů, takže si myslím že bych mohl ještě trošku dál. Mohhu to zkoušet po jednom (136, 137, 138...) nebo existuje tabulka s ekvivalentama k jednotlivým procesorům (1700 - 133; 1800 - 136...)? Je to asi trochu zmatené, ale někdo to snad pochopí. Díky za rady!
O.
O.
teploty sou moc vysoko jestli teda v idle,palomíno sem taky taktil ale ne moc -hodně topí,někerý ale dou pěkně záleží na serii,kdybys měl něco napsaný na cpu z toho steping codes jako tady http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Athlon%20XP%201700%2B%20-%20AX1700DMT3C.html tak by možná s dobrým chlazením šlo udělat 2000+,ale zkus změnu násobiče bylo by to jednodušší,necháš 133 a zvedneš jen multiplier
Měl jsem Palomino XP1600+ AGOIA @ 2200+ (FSB na 166, násobič je zamčený) ale chtělo to napětí 1,85 V a dobře chladit. Chladič s měděnou základnou je nezbytný + dobrý airflow ve skříni. Tyhle procesory na taktování moc nejsou, je to strop 180 nm technologie. Tvoje deska by snad mělo mít AGP/PCI lock (?) takže se dá i slušně taktovat jen pomocí FSB, ovšem zázraky nečekej.
Když jsem nastavil Multiplier na jakoukoli hodnotu, tak mi to spadlo. Musel jsem vyndat baterku. Teď jsem zkusil nastavit fr. na 145 a ukazuje mi to v CPU-Z Athlon XP 1900+; 1627 MHz, a Multiplier 11.0. Když se koukám do tabulky zde: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Athlon_XP_microprocessors tak Athlon XP 1900 by měl mít Multiplier 12.0x . Vadí to něčemu? Nebo mám zkusit i v Biosu nastavit Multiplier na 12.0 ? Teplota je v klidu cca 48 stupňů, v zátěži se vyšplá na 56. To že mi pak PC nejde naskočit při změně Multiplier - není to tím, že je taky zamčený procesor?
Padání při změně násobiče bude spíš způsobeno tím, že deska procesor korektně nerozpozná. Ideální by bylo dostat se na 166fsb jak psal johny_Q, ale budeš muset zvyšit i napětí.. Celkově jsou ale tyhle pokusy dobrý tak akorát na naučení se taktování, pochopení základních principů mezi fsb, násobičem, děličkou atd.. Rychlej komp už z toho taktováním neuděláš.
Zdrawim, mam athlonXP 1700+ v zakladu a podarilo se mi ho taktnout na 2100+ ale asi po hodine v zatezi uz mi zacaly padat hry a programy, proto jsem snizil frekvenci na 2000+ ale stejne to bylo moc, tak jsem se vratil k 1900+(12x133) a jde mi stabilne uz asi 2 roky pri teplotach max 45stupnu v zatezi se zakladnim chladicem, u me je to ale asi zaladni deskou, - MSI KT3 Ultra a ta myslim podporuje max 2000+MHz ...
[quote=Ondra8204;340684]Když jsem nastavil Multiplier na jakoukoli hodnotu, tak mi to spadlo. Musel jsem vyndat baterku. Teď jsem zkusil nastavit fr. na 145 a ukazuje mi to v CPU-Z Athlon XP 1900+; 1627 MHz, a Multiplier 11.0. Když se koukám do tabulky zde: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Athlon_XP_microprocessors tak Athlon XP 1900 by měl mít Multiplier 12.0x . Vadí to něčemu? Nebo mám zkusit i v Biosu nastavit Multiplier na 12.0 ? Teplota je v klidu cca 48 stupňů, v zátěži se vyšplá na 56. To že mi pak PC nejde naskočit při změně Multiplier - není to tím, že je taky zamčený procesor?[/quote]
bejt tebou,zkusím 166x11 při 1.8V,ram nech 1:1,a jestli sou ddr 400 tak můžeš eště snížit latenci na 2.5
bejt tebou,zkusím 166x11 při 1.8V,ram nech 1:1,a jestli sou ddr 400 tak můžeš eště snížit latenci na 2.5
[quote=bananomet;340692]Zdrawim, mam athlonXP 1700+ v zakladu a podarilo se mi ho taktnout na 2100+ ale asi po hodine v zatezi uz mi zacaly padat hry a programy, proto jsem snizil frekvenci na 2000+ ale stejne to bylo moc, tak jsem se vratil k 1900+(12x133) a jde mi stabilne uz asi 2 roky pri teplotach max 45stupnu v zatezi se zakladnim chladicem, u me je to ale asi zaladni deskou, - MSI KT3 Ultra a ta myslim podporuje max 2000+MHz ...[/quote]
Jenže ty máš asi T-bred a ne Palomino. Soudě dle odemčeného násobiče. Navíc asi dost špatnou sérii, když se mu moc nechce.
Jenže ty máš asi T-bred a ne Palomino. Soudě dle odemčeného násobiče. Navíc asi dost špatnou sérii, když se mu moc nechce.