Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: flash bios na MSI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    11

    Ahoj,rád bych radu ohledně flashnutí biosu.Flashuju z diskety a po dokončení a restartu pc mi to napíše "CMOS CHECKSUN BAD".....a pod tim možnosti F1 to setup nebo F2 load ....(něco)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    CMOS checkum bad = spatne flashnuty bios, flashuj z flashky, z diskety by se ti to taky mohlo vymstit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    11

    jsem zapoměl říct důvod proč zkoušim ten bios.......z ničeho nic se mi začal vypínat a to až tak že mi nejde nahodit dokud ho nevyvnnu uplně od sítě a pak zase nezapnu ......a v czechcomputeru mi poradili že mám flashovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    To by mohlo být také způsobeno vadným zdrojem či teplotou některé z komponent.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    11

    ..když dám frekvenci z 3000 na 1900Mhz tak běží bez vypnutí ale je to zase pomalý a nic na tom nejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Napis sem co je v tom pc vcetne znacky zdroje, uvidime jestli je ten bios vubec zapotrebi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    K té sestavě rovnou napiš, jaké máš teploty bez zátěže / v zátěži. Zjistíš to pomocí programu Everest.
    Máš nějaké komponenty přetaktované ? Pokud ano, vrať jejich hodnoty podle specifikace výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    11

    teploty jsem taky hlídal podle rady ale ty jsou ok .....jinak taktnutýho nic nemám ...nebylo potřeba
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    11

    tak tohle mám v bedně....AMD MSI K9N-platinum(MS-7250),Athlon64 dual 6000+(3000Mhz),2048RAM,ATI RAdeonHD4870X2,XILENCE750W
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Ke korektní činnosti procesoru v základní desce potřebuješ min. BIOS verze 1.4. Pokud jej v základní desce nemáš nahraný flashy se nevyhneš. Nový BIOS si stáhneš zde. Můžeš sem pro jistotu ty teploty napsat (v zátěži / bez zátěže).
    Vlož screeny z CPU-Z a GPU Caps Viewer.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    1 technická pokud stáhneš BIOS od MSI tak tam je texťák asi s 20 vykřičníkáma a je tam důrazně napsáno Neflashujte z diskety..Aspoň je to u mé desky na Socket AM2+ a zatím sem to viděl u všech desek MSI co mi přišlu pod ruku tak jen pro příště..


    EDIT:Tak jsem se díval a je to tam ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    11

    tak tady přikládám screeny cpu-z
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    11

    a ještě GPu
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    11

    a teploty
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    A neni to CMOS checksum bad normálně hláška, že jsou blbý hodnoty v CMOS paměti, což je dosti možný, protože jinej bios tam ukládá jiný hodnoty? IMHO je to po flashi vcelku normální hláška. Vymazal bych CMOSku a nastavil znova bios.

    Musíš sem dávat všechno ve wordu? Nemůžeš to vložit třeba do irfanu/gimpu/photoshopu/acdsee/nevimčeho a dát to sem jako obrázek? Nejlépe PNG?

    Jinak teploty jsou v pořádku. Jakej máš bios? Verzi?
    Ten zdroj je sice hypersilnej, ale značka šmejd. Jak je starej?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. flash.ocx
    Od Janyk1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-11-2011, 16:02
  2. Flash BIOSu
    Od TunerM v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 18:41
  3. Flash Help
    Od mutinek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 13-07-2009, 21:46
  4. Radeony: 3870x2 bios flash
    Od pyrostudios v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-01-2009, 19:56
  5. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 10-08-2006, 16:01