Pomalý PC
Ahoj, mam tuto konfiguraci
Asus p5LD2 SE
Intel pentium D 3,4
1GB RAM 667MHZ, 1GB RAM 667 MHZ, 1GB RAM 800MHZ, 512 RAM 667MHZ
HDD SEAGATE 500GB SATA, HDD SEAGATE 80GB SATA, WD 200GB ATA
DVD-RW ASUS SATA
VGA NVIDIA 8600GT
100X100MM VENTILATOR, 100X100MM VENTILATOR, 92X92MM VENTILATOR
pohani ji 400W zdroj. Myslíte si, že je na to pomalý? Nejede mi tento počítač podle mých představ (Windows vista, předtím Windows XP)
Asus p5LD2 SE
Intel pentium D 3,4
1GB RAM 667MHZ, 1GB RAM 667 MHZ, 1GB RAM 800MHZ, 512 RAM 667MHZ
HDD SEAGATE 500GB SATA, HDD SEAGATE 80GB SATA, WD 200GB ATA
DVD-RW ASUS SATA
VGA NVIDIA 8600GT
100X100MM VENTILATOR, 100X100MM VENTILATOR, 92X92MM VENTILATOR
pohani ji 400W zdroj. Myslíte si, že je na to pomalý? Nejede mi tento počítač podle mých představ (Windows vista, předtím Windows XP)
Rádi bychom ti poradili, ale podle toho, co jsi napsal, to bohužel není možné. Křišťálovou kouli nikdo z nás nemá, takže potřebujeme, aby ses více rozepsal a pokud možno co nejvíce upřesnil svůj dotaz - co je to POMALÝ? Kde jak?
Jinak ta kombinace HW je strasna.
Jinak ta kombinace HW je strasna.
[quote=ICEBOSS;340700]Rádi bychom ti poradili, ale podle toho, co jsi napsal, to bohužel není možné. Křišťálovou kouli nikdo z nás nemá, takže potřebujeme, aby ses více rozepsal a pokud možno co nejvíce upřesnil svůj dotaz - co je to POMALÝ? Kde jak?
Jinak ta kombinace HW je strasna.[/quote]
Mám strašný pokles FPS ve hrách. Hry které jsem hrál ještě před rokem bez potíží se najednou sekají atd. Vysvětloval jsem si to právě přidáváním nových věcí do pc
Jinak ta kombinace HW je strasna.[/quote]
Mám strašný pokles FPS ve hrách. Hry které jsem hrál ještě před rokem bez potíží se najednou sekají atd. Vysvětloval jsem si to právě přidáváním nových věcí do pc
Pentium D 3,4GHz a trhani se her... pri te spotrebe to vidim na prehrivani. Vyfoukej z pocitace vsechen prach, hlavne z chladice grafiky a procesoru a zkus to. Kdyz to nepomuze, budeme koumat dal.
[quote=ICEBOSS;340707]Pentium D 3,4GHz a trhani se her... pri te spotrebe to vidim na prehrivani. Vyfoukej z pocitace vsechen prach, hlavne z chladice grafiky a procesoru a zkus to. Kdyz to nepomuze, budeme koumat dal.[/quote]
Chladič od procesoru jsem projel dokonce vysavačem, koupil jsem si dokonce novy chladič, který stál kolem 1000 korun a vyměnil ho za boxovaný. Výsledkem bylo, že jsem si musel opět vypnout v biosu funkci, která zpomali cpu při vysoké teplotě. Má grafika je pasivně chlazená, tzn. že při hraní ma i 90 stupnu, uplně v pohodě... tam nevím co s ní mám dělat, dokonce jsem ji odprášil a je to furt to samé...
Chladič od procesoru jsem projel dokonce vysavačem, koupil jsem si dokonce novy chladič, který stál kolem 1000 korun a vyměnil ho za boxovaný. Výsledkem bylo, že jsem si musel opět vypnout v biosu funkci, která zpomali cpu při vysoké teplotě. Má grafika je pasivně chlazená, tzn. že při hraní ma i 90 stupnu, uplně v pohodě... tam nevím co s ní mám dělat, dokonce jsem ji odprášil a je to furt to samé...
Takze to CPU ma jaky teploty? Kdyztak si stahni Throttlewatch a uvidis co to dela pri zatizeni. Pasivne chlazenou grafiku bych zkusil cvicne necim ofukovat.
Dost mozny taky je, ze odchazi zdroj nebo i deska, Pentium D dokaze tyhle komponenty pekne utahat.
Co pouzivas za antivirus? Nemas treba 2? :-D
Co ve spravci uloh, netrapi ti neco procesor?
Dost mozny taky je, ze odchazi zdroj nebo i deska, Pentium D dokaze tyhle komponenty pekne utahat.
Co ve spravci uloh, netrapi ti neco procesor?
[quote=ICEBOSS;340712]Takze to CPU ma jaky teploty? Kdyztak si stahni Throttlewatch a uvidis co to dela pri zatizeni. Pasivne chlazenou grafiku bych zkusil cvicne necim ofukovat.
Co ve spravci uloh, netrapi ti neco procesor?[/quote]
CPU ma tedka 36 stupnu, což je pohoda... ve hrach to vylítne ale nahoru... Softwarově není žádný problém, zkoušel jsem dokonce i starší ovladače grafických karet a nic. Ono, ve Windows XP mi jedou ty hry lépe než na Windows Vista, akorát mi říkej, že na mé sestavě (i když už není zrovna nějak valná) se seká několik let stará hra Battlefield 2 při multiplayeru a sekají se mi "v lepší kvalitě" videa na youtube :-). To přece není možné...
Co ve spravci uloh, netrapi ti neco procesor?[/quote]
CPU ma tedka 36 stupnu, což je pohoda... ve hrach to vylítne ale nahoru... Softwarově není žádný problém, zkoušel jsem dokonce i starší ovladače grafických karet a nic. Ono, ve Windows XP mi jedou ty hry lépe než na Windows Vista, akorát mi říkej, že na mé sestavě (i když už není zrovna nějak valná) se seká několik let stará hra Battlefield 2 při multiplayeru a sekají se mi "v lepší kvalitě" videa na youtube :-). To přece není možné...
[quote=johnyblazin;340715]CPU ma tedka 36 stupnu, což je pohoda... ve hrach to vylítne ale nahoru... Softwarově není žádný problém, zkoušel jsem dokonce i starší ovladače grafických karet a nic. Ono, ve Windows XP mi jedou ty hry lépe než na Windows Vista, akorát mi říkej, že na mé sestavě (i když už není zrovna nějak valná) se seká několik let stará hra Battlefield 2 při multiplayeru a sekají se mi "v lepší kvalitě" videa na youtube :-). To přece není možné...[/quote]
Tak znova a polopatě,
- jaké teploty má CPU v zátěži (definice "vylítne nahoru" tu nikomu nic neřekne). Stáhni si třeba OCCT a nech ho projet a pak sem postni screeny.
- Zároveň si stáhni ten Throttlewatch a nech ho spuštěný při tom OCCT, výsledek sem taky postni.
- Jaký konkrétně zdroj v té sestavě máš (výrobce, stáří)?
- Postni sem screen ze Správce úloh (jak psal ICEBOSS), jestli neuvidíme problém tam
- ten pokles FPS jak uvádíš je chvilkový nebo to provází celou hru?
Tak znova a polopatě,
- jaké teploty má CPU v zátěži (definice "vylítne nahoru" tu nikomu nic neřekne). Stáhni si třeba OCCT a nech ho projet a pak sem postni screeny.
- Zároveň si stáhni ten Throttlewatch a nech ho spuštěný při tom OCCT, výsledek sem taky postni.
- Jaký konkrétně zdroj v té sestavě máš (výrobce, stáří)?
- Postni sem screen ze Správce úloh (jak psal ICEBOSS), jestli neuvidíme problém tam
- ten pokles FPS jak uvádíš je chvilkový nebo to provází celou hru?
Teploty procesora a grafickej karty si mozes kontrolovat odsnimat v priebehu zataze fee programom speedfan, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
s najvacsou pravdepodobnostou by si mal precistit vnutro skrine od nanosov prachu.
Pozrel si sa do vnutra skrine?

Pricinou by mohlo byt znizenie chladiaceho vykonu pc v dosledku zanesenia lopatiek chladiacich ventilatorov, hlavne procesora a grafickej karty, ak ma a tym zvysenia prevadzkovych teplot chladenych komponentov.
s najvacsou pravdepodobnostou by si mal precistit vnutro skrine od nanosov prachu.

Pricinou by mohlo byt znizenie chladiaceho vykonu pc v dosledku zanesenia lopatiek chladiacich ventilatorov, hlavne procesora a grafickej karty, ak ma a tym zvysenia prevadzkovych teplot chladenych komponentov.
[quote=DELTA73;437023]Teploty procesora a grafickej karty si mozes kontrolovat odsnimat v priebehu zataze fee programom speedfan,
Pricinou by mohlo byt znizenie chladiaceho vykonu pc v dosledku zanesenia lopatiek chladiacich ventilatorov, hlavne procesora a grafickej karty, ak ma a tym zvysenia prevadzkovych teplot chladenych komponentov.[/quote]
1. četl jsi to? psal, že PC vyčistil, vyměnil chladič cpu a větrák na GPU zanesenej nemá, protože je pasivní (ale fotka vnitřku skříně by bodla)
2. speedfan je VELMI nepřesný (doporučuju HWMonitor)
Spusť v tom OCCT test CPU, pak GPU na 1 hodinu jak psali a pošli ty grafy. Máš na chladiči nanesenou teplovodivou pastu?
Pricinou by mohlo byt znizenie chladiaceho vykonu pc v dosledku zanesenia lopatiek chladiacich ventilatorov, hlavne procesora a grafickej karty, ak ma a tym zvysenia prevadzkovych teplot chladenych komponentov.[/quote]
1. četl jsi to? psal, že PC vyčistil, vyměnil chladič cpu a větrák na GPU zanesenej nemá, protože je pasivní (ale fotka vnitřku skříně by bodla)
2. speedfan je VELMI nepřesný (doporučuju HWMonitor)
Spusť v tom OCCT test CPU, pak GPU na 1 hodinu jak psali a pošli ty grafy. Máš na chladiči nanesenou teplovodivou pastu?