Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 77

Téma: PC pro různou činnost v ceně 17 500 - 20 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Zaměření pro: různou činnost - primárně úprava fotek v Lightroomu (mnoha fotek)

    Platforma: Intel
    Operační systém: ano - windows 7
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie: Nazdar pánové,
    dal jsem do kupy finance a jsem zde opět. Poprosil bych o upgrade navrhovaných pc sestav níže. Doporučené sestavy jsem četl, ale jako běžnému uživateli mě to moc neříká:-) Počítač bude primárně určen úpravu fotek velkého formátu (RAW) v Lightroomu. Jen bych chtěl podotknout, že mnoha fotek.

    Sekundárně bude využíván pro internet a kancelářské aplikace + sem tam nějaký film.

    Hry: téměř nehraji, ale mělo by to zvládnout starý dobrý Vietcong, Silent Hunter 3 nebo Blitzkrieg (všechno staré kousky); z nových her plánuji pouze Silent Hunter 5

    Co se týče her tak bych chtěl podotknout, že to je zcela okrajová záležitost a už jsem je několik let nehrál, ale říkám si co kdyby... Primární je úprava fotek.

    Požaduji: chci, aby to bylo svižné i v případě, že poběží několik náročných aplikací; např. Lightroom + Photoshop + dvě tři další aplikace; spolehlivost + kvalita; výkon je dán použitím sestavy; při chodu by sestava měla být tichá - žádné pískaní atd.

    OS: Windows 7 nebo Windows XP

    HDD:kapacita pevného disku min 320GB (teď mám 1x80 + 1x120) ; co otázka externího uložiště dat?

    Cache: určitě něco decentního (žádná světla ani průhledy)

    Výdrž: 2 roky bez nutnosti upgradu ("upgrade" provádím až když něco umře:-)


    Původní žádost o navržení sestavy naleznete zde:
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=41537

    Uvažované sestavy zde:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...XU01JCN01T7501

    nebo

    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=40385

    "vzal bych tu verzi za 20K a dal bych tam GTX260. a urcite 4jatro... pro dvoujadra se uz nic optimalizovat nebude"


    Pokud jde o LCD tak to už mám vybráno. Bude to DELL 2209w.

    ROZPOČET SE VZTAHUJE POUZE NA "BEDNU" BEZ LCD. Maximum je 20.000 Kč s DPH

    Na závěr doporučte nejlepší - nespolehlivější internetový obchod kde by jste sestavu koupili.

    Předem děkuji za vaše návrhy, podměty a připomínky. Pokud je třeba něco upřesnit tak dejte vědět.

    Charley
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652



    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=44006

    obchod asi nejlepe alfacomp. jinak lightroom vyuziva podle nejakyho clanku co tady mam i grafiku, takze radeon 4650 nedoporucuju :-).

    Desku muzes vzit i lepsi nez tu navrzenou... externi disk je urcite vhodna investice.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Desku určitě lepší - mAtx blbě chladí a má blbou rozšiřitelnost, ty tři stovky za
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M0982XNRCN
    se ztratěj...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Radeji
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M0982XNUB8

    ma to USB 3.0, coz je vec, ktera se muze hodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    upravil jsem cely ten navrh v doporucenych sestavach, takze je tam jedna levnejsi Uni sestava na AMD a jedna drazsi na intelu - ta co je tady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, to usb3 asi jo - i když za ty tři stovky by se pomalu sehnala rozšiřující karta :-), ale co je integrated, to se počítá :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    jinak lightroom vyuziva podle nejakyho clanku co tady mam i grafiku, takze radeon 4650 nedoporucuju :-).
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=43749
    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    Takze Photoshop Light Room quad urcite podporuje... cudu ale nejspis ne, nikde jsem o tom nenasel ani zminku.
    co se za ty 4 dni změnilo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    jo, mam doma ted casopis Photo Life a byt ty vylevy co tam jsou jsou ponekud smesny, tak grafy mluvi jasne... Lightroom pri operacich s fotkama zatezuje i grafiku... podporuru CUDA ani AVIVO jsem nikde nenasel, ale na grafech zatez grafiky je a to celkem znacna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Já bych to viděl takto (tentokrát i s LCD). Prosím o kritiku. Ještě uvažuji o navýšení RAM ze 4GB na 8GB.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...6L01TEI01OR501
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Návrh sestavy - trochu jsem ti to poupravil. Grafická karta nVidia 9600GT mi nepřijde jako ideální řešení, proto jsem zvolil ATI Radeon HD 5770. Do sestavy jsem dal pouze jeden 1 TB pevný disk WD, který si můžeš rozdělit podle potřeby. Cena se o kousek zvedla díky použité graf. kartě, tak snad to nebude tolik vadit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    k cemu budou dobry DDR3 1600MHz, kdyz to i5-750 nevyuzije?

    Je lepsi mit 2 disky, ale davat si na system stare pomale AAJSko je SPATNE. Idealne by tam mely byt 2 Caviary Black. Lightroom vyuzije 4 jadra, takze co nejsilnejsi CPU je vyhodou a grafiku potrapi taky, takze 9600 GT je minimum.

    Jinak na diskusi a ve clancich k fotopocitacum by ti kevine vysvetlili, ze AMD je spatne, protoze se nachazi v supermarketovych sestavach z cinskych komponentu, a ze si mas koupit matrox, protoze je kanadsky :-D.
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 23-01-2010 v 10:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Kdyby se kupoval spešl dsk na systém, tak bych bral samsung F3 500GB. Rychlej, levnej....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    k cemu budou dobry DDR3 1600MHz, kdyz to i5-750 nevyuzije?

    Jinak na diskusi a ve clancich k fotopocitacum by ti kevine vysvetlili, ze AMD je spatne, protoze se nachazi v supermarketovych sestavach z cinskych komponentu, a ze si mas koupit matrox, protoze je kanadsky :-D.
    V navržené sestavě nemám 1600 MHz moduly RAM a je sestavena na platformě Intel i5
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    k cemu budou dobry DDR3 1600MHz, kdyz to i5-750 nevyuzije?

    Je lepsi mit 2 disky, ale davat si na system stare pomale AAJSko je SPATNE. Idealne by tam mely byt 2 Caviary Black. Lightroom vyuzije 4 jadra, takze co nejsilnejsi CPU je vyhodou a grafiku potrapi taky, takze 9600 GT je minimum.
    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Kdyby se kupoval spešl dsk na systém, tak bych bral samsung F3 500GB. Rychlej, levnej....
    jj jeden disk spešl na systém a programy, ale 500GB se mi zdá až až...; podle mě by mohlo stačit i 80GB; vše ostatní bude na tom druhém

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    Lightroom vyuzije 4 jadra, takze co nejsilnejsi CPU je vyhodou a grafiku potrapi taky, takze 9600 GT je minimum.
    řekl bych, že se spokojím s 9600GT

    4GB RAM by mělo stačit, ale předpokládám, že pokud bych chtěl v budoucnu ještě nějaké přidat tak by neměl být problém, nebo ano?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Mít spešl hdd na systém má smysl, jen pokud bude rychlej. 80GB HDD rychlej nebude. (starý malý plotny s nízkou hustotou zápisu). 160GB varianta od WD AAKS je první co má smysl.
    Ale když vezmeš 500 a uděláš systémovou partition na prvních 64GB, tak to bude ještě daleko rychlejší
    (nebude se tolik seekovat mezi stopama).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Jdinaparek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-11-2013, 16:13
  2. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Iselor v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-06-2013, 22:13
  3. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od mitman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 12-08-2011, 21:02
  4. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od vanDave v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-08-2011, 00:41
  5. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od Niickll v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 11:10