Vytáhnutí dat z HDD
Mám problém můj 1TB disk mně spadnul na zem a přestal se načitat. Je nějaká možnost dostat data zpět? Data jsou pro mně velice citlivá. Jinak HDD mám v záruce tak ho zkusím reklamovat.
[quote=Qwin;341240]Mám problém můj 1TB disk mně spadnul na zem a přestal se načitat. Je nějaká možnost dostat data zpět? Data jsou pro mně velice citlivá. Jinak HDD mám v záruce tak ho zkusím reklamovat.[/quote]
To spadl za chodu? A jak se projevuje? Najde ho BIOS? Je videt ve Windows? Pokud je v haji mechanicky, tak data bez ztraty zaruky ven nedostanes.
To spadl za chodu? A jak se projevuje? Najde ho BIOS? Je videt ve Windows? Pokud je v haji mechanicky, tak data bez ztraty zaruky ven nedostanes.
no spadnul jen se stolečku cca 60 cm vysokého. Zapnu ho do site pak do USB nabýhá, ale pak to v něm začne trošku chrastit pak se zasekne a zase dokola. Jo a zapomněl jsem ten HHD je externí :) Jinak ten disk není vidět ve windows a po chvilce (cca 1min) se ten disk jakoby vypne a ve win se jen ukaže, že mám připojené USB zařízení tot vše.
Z toho pujdou dostat data jedine "transplantaci" elektroniky ci dokonce plotny, protoze jsou nejspis utrzene hlavicky.
To je operace hodne slozita a hodne nakladna, protoze v podstate potrebujes koupit a ve vysledku i znicit dalsi disk stejny jako ten ktery tam je.
Ale vzhledem k tomu ze o zaruku uz si prisel tim ze se to poskodilo padem, tak bych v reklamaci nedoufal a pokud jsou data dulezita tak pohledej na googlu podrobne navody.
To je operace hodne slozita a hodne nakladna, protoze v podstate potrebujes koupit a ve vysledku i znicit dalsi disk stejny jako ten ktery tam je.
Ale vzhledem k tomu ze o zaruku uz si prisel tim ze se to poskodilo padem, tak bych v reklamaci nedoufal a pokud jsou data dulezita tak pohledej na googlu podrobne navody.
Takže vlastně chceš říct, že mám data fuč. No zkusím to dát na reklamace a uvidím. Jinak disk je asi neopravitelný co?
[quote=Qwin;341260]Takže vlastně chceš říct, že mám data fuč. No zkusím to dát na reklamace a uvidím. Jinak disk je asi neopravitelný co?[/quote]
Co ti jako má vyřešit "reklamace"? V tom lepším případě, když zamlčíš, že jsi disk zničil pádem, tak ti dají nový prázdný (=bez dat). Takže co chceš? Data nebo disk?
Já bych s tím (kdyby šlo o datový obsah) už mráz nemráz kmital do odborné firmy na záchranu dat a do peněženky si rovnou připravil cca 10 tisíc korun jako základ... :thumbdown Na nějaké amatérštiny zapomeň. Také jsem "ze sportu" kdysi zkoušel přehazovat vnitřnosti HDD, tedy když mě to bavilo a byl na to čas i peníze a patřičné nářadí (třeba hvězdičkové šroubováky).
Co ti jako má vyřešit "reklamace"? V tom lepším případě, když zamlčíš, že jsi disk zničil pádem, tak ti dají nový prázdný (=bez dat). Takže co chceš? Data nebo disk?
Já bych s tím (kdyby šlo o datový obsah) už mráz nemráz kmital do odborné firmy na záchranu dat a do peněženky si rovnou připravil cca 10 tisíc korun jako základ... :thumbdown Na nějaké amatérštiny zapomeň. Také jsem "ze sportu" kdysi zkoušel přehazovat vnitřnosti HDD, tedy když mě to bavilo a byl na to čas i peníze a patřičné nářadí (třeba hvězdičkové šroubováky).
Jeste bych ten disk vyndal z toho boxu a zapojil naprimo do PC co to udela a zkusit nejake diagnosticke utility. Co je to presne za disk?
No já bych chtěl ty data tak i disk, ale to asi nepůjde :( No když to odnesu do firmy na záchranu dat tak se asi můžu s případnou reklamací rozloučit ne? Já se ptám, protože tomu moc nehovím...
Jinak ten disk je od Fujitsu-siemens STORAGEBIRD.
Jinak ten disk je od Fujitsu-siemens STORAGEBIRD.
[quote=Qwin;341276]No já bych chtěl ty data tak i disk, ale to asi nepůjde :( No když to odnesu do firmy na záchranu dat tak se asi můžu s případnou reklamací rozloučit ne? Já se ptám, protože tomu moc nehovím...
Jinak ten disk je od Fujitsu-siemens STORAGEBIRD.[/quote]
No a co to rozdelani? Ma to nejake zarucni nalepky nebo ne?
Jinak ten disk je od Fujitsu-siemens STORAGEBIRD.[/quote]
No a co to rozdelani? Ma to nejake zarucni nalepky nebo ne?
ee žádne záruční lepenky to nemá... stačí vzít sroubovák a je venku. Jenže problém je v tom, že je sata a ja mám ntb a starý stolní PC kde sata není bohužel.
Obávám se že doma s tím nic neuděláš. Kor když to vyluzuje takové zvuky co popisuješ.
Takže se rozhodni. Buď data, nebo disk. Když data tak do specializované firmy, co disk rozloží a pokusíse vytáhnout data a s diskem se rozloučíš. Když disk tak reklamace a sbohem data.
Takže se rozhodni. Buď data, nebo disk. Když data tak do specializované firmy, co disk rozloží a pokusíse vytáhnout data a s diskem se rozloučíš. Když disk tak reklamace a sbohem data.
No ja sem sním zkusil jen trošku zatřásat a najednou se načetl, jenže to bylo vše. No ja bych chtěl ty data. Víte někdo na kolik by mně to vyšlo vytáhnutí dat?
[quote=Qwin;341288]No ja sem sním zkusil jen trošku zatřásat a najednou se načetl, jenže to bylo vše. No ja bych chtěl ty data. Víte někdo na kolik by mně to vyšlo vytáhnutí dat?[/quote]
Četl jsi můj post #6, nebo ho nechceš vidět?
Četl jsi můj post #6, nebo ho nechceš vidět?
[quote=StD;341289]Četl jsi můj post #6, nebo ho nechceš vidět?[/quote]
ano čelt, takže něco kolem 10 tisíc jo? ups
ano čelt, takže něco kolem 10 tisíc jo? ups
[quote=Qwin;341290]ano čelt, takže něco kolem 10 tisíc jo? ups[/quote]
Pokud jsi v Praze nebo okolí, tak jdi sem (a prohlédni si předem v klidu ceník i podmínky)
http://www.datahelp.cz/
Pokud jsi v Praze nebo okolí, tak jdi sem (a prohlédni si předem v klidu ceník i podmínky)
http://www.datahelp.cz/
[quote=StD;341265]Co ti jako má vyřešit "reklamace"? V tom lepším případě, když zamlčíš, že jsi disk zničil pádem, tak ti dají nový prázdný (=bez dat). Takže co chceš? Data nebo disk?
Já bych s tím (kdyby šlo o datový obsah) už mráz nemráz kmital do odborné firmy na záchranu dat a do peněženky si rovnou připravil cca 10 tisíc korun jako základ... :thumbdown Na nějaké amatérštiny zapomeň. Také jsem "ze sportu" kdysi zkoušel přehazovat vnitřnosti HDD, tedy když mě to bavilo a byl na to čas i peníze a patřičné nářadí (třeba hvězdičkové šroubováky).[/quote]
Je to přesně tak. Můj starý WD 5000AAKS začal chrochtat, tak jsem za ho pusil disk z 30cm výšky, pak už to dělalo to samé. Reklamace mi byla uznána okamžitě, na disku nebylo nic znát. Jednoduše řečeno, je to způsob jak přijít k novému disku, pokud se to stane omylem je to smla, a na reklamci to uznají(alespoň z mé zkušenosti)
Já bych s tím (kdyby šlo o datový obsah) už mráz nemráz kmital do odborné firmy na záchranu dat a do peněženky si rovnou připravil cca 10 tisíc korun jako základ... :thumbdown Na nějaké amatérštiny zapomeň. Také jsem "ze sportu" kdysi zkoušel přehazovat vnitřnosti HDD, tedy když mě to bavilo a byl na to čas i peníze a patřičné nářadí (třeba hvězdičkové šroubováky).[/quote]
Je to přesně tak. Můj starý WD 5000AAKS začal chrochtat, tak jsem za ho pusil disk z 30cm výšky, pak už to dělalo to samé. Reklamace mi byla uznána okamžitě, na disku nebylo nic znát. Jednoduše řečeno, je to způsob jak přijít k novému disku, pokud se to stane omylem je to smla, a na reklamci to uznají(alespoň z mé zkušenosti)