Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Kopirovani dat prez sit

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, resim takovy problemek a nevim si s tim rady. Obcas to jde,obcas ne, ale hledam nejake stale reseni..
    O co se jedna....

    Jde mi o kopirovani dat do vsech pocitacu. Pouzival jsem to standartne tak, ze jsem si v XP vytvoril sdilenou slozku a tam sem nahraval a bral odtamtud data. U vsech 6 pocitacu. Problem ale nastal v tom, ze cas od casu, a celkem dosti slozite ( kdyz chci najit pocitac, tak todlouho trva) a pak to napise ze nemam opravneni. Pritom sdileni je povoleno, antivir to neblokuje (na vsech kompech je stejnej)a je povoleno menit soubory........
    Proste se treba na dva pocitace nedostanu a z nich taky nikam. Za chvili to treba zase funguje.... Uz me to sdileni souboru prez XP dost rozciluje...

    Jelikoz casto pouzivam program Temviewer, tak jsem zkousel kopirovani pomoci tohoto programku, ktery si ce funguje, dostanu se vsude i bez sdileni, ale problem je ze kopirovani je dosti pomale. Radove 10x pomalejsi nez standartni kopirovani pomoci Win...

    Neznate nejaky programek ktery by kopiroval rychle, byl by tam okamzity pristup???

    Nebo mi poradit jak nastavit XP, aby to fungovalo poradne???

    Jinak kompy jsou vsechny XP32 a jsou napojeny na switch a posleze na DHCP server
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Neni na tom pocitaci s nasdilenymi daty omezen pocet paralelne pripojenych uzivatelu?

    Dela to vzdy na tech 2 stejnych nebo se to strida?

    To spomaleni zpusobuje komprese a sifrovani prenosu, nekde by se to mohlo dat vypnout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Nene,zadne omezeni tam neni. Je to nastaveny zcela standartne a stejne na vsech pocitacich.
    Ne ze by se to stridalo, ale cas od casu to nejde na vsech.....Proste tak ruzne.

    Na tu kompresi se kouknu. ale absolutne nevim kde...
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 24-01-2010 v 22:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    XP Pro maji omezeni pro deset otevřených spojení.... Takže asi řešit buď W serverem, nebo jiným alternetivním způsobem
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Prosim, poradte mi tedy nekdo polopate, jak mam teda postupovat pri kopirovani standartne prez Xp, jak vyhledat pocitac, mozna to delam spatne....

    Na kazdem pocitaci je jedna slozka, ktera je nasdilena a ve sdileni je nastaveno povolit menit soubory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Prosim, poradte mi tedy nekdo polopate, jak mam teda postupovat pri kopirovani standartne prez Xp, jak vyhledat pocitac, mozna to delam spatne....

    Na kazdem pocitaci je jedna slozka, ktera je nasdilena a ve sdileni je nastaveno povolit menit soubory.
    XP Pro umožňují pouze 10 současně otevřených spojení... Více Ti jich bez zássahů do registrů neumožní a máš tyto problémy. Takže net mat /del a pak namapovat další...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Pokud je těch PC šest, tak by to ale neměl bejt problém, ne?
    Nicméně pokud se to masivně využívá, tak bych postavil centrální linuxovej fileserver.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Pokud je těch PC šest, tak by to ale neměl bejt problém, ne?
    Nicméně pokud se to masivně využívá, tak bych postavil centrální linuxovej fileserver.
    Kolik má otevřených spojení jedna mašina s namapovaným diskem???
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Pravda v tomdle sem se nikdy nehrabal, ale tady
    http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/314882
    píšou že jedna. Navíc by to podle nich mělo házet jinou hlášku. Nicméně stejně doporučuju přečíst.
    Ten popis chyby mi spíš sedí na to, že nefunguje master browser, respektive že ho ty PC nenašly.

    georginek: A jde se připojit na ty PC pomocí ip adresy:
    \\ip_adresa
    ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Pravda v tomdle sem se nikdy nehrabal, ale tady
    http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/314882
    píšou že jedna. Navíc by to podle nich mělo házet jinou hlášku. Nicméně stejně doporučuju přečíst.
    Ten popis chyby mi spíš sedí na to, že nefunguje master browser, respektive že ho ty PC nenašly.

    georginek: A jde se připojit na ty PC pomocí ip adresy:
    \\ip_adresa
    ?
    Jsou to dvě připojení, ale nejlepší je baťákem se připojovat k disku, provést to co potřebuji a odpojit se.
    S IP aresou je dobrý nápad, ale dříve nebo později bude mít problém, obejdeš master Browser
    Master Browser je stav mašiny, kdy si každá, zejména ta prní myslí že je master. Dá se to v regostrech oúravi, neastavi, ale teď jsem naprosto líný to hledat. V takovém případě doporučuji skutečně linux mašinu - SAMBA , nebo SBS server, případně W server
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Možná to sou dvě připojení (jedno k disku a jedno asi k $IPC nebo k čemu), ale podle toho M$ článku by se do limitu mělo počítat jako jedno...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pre XP Pro je limit 10 sucasne pripojenych PC. U XP Home je tento limit 5 pocitacov. Obmedzenie sa vztahuje na vsetky transportne a zdielacie protokoly v lubovolnej kombinacii.
    Ciastocne sa to da vyriesit spominanym autodisconnectom, ktory je defaultne nastaveny na 15 minut.
    Ale v tomto asi problem nebude, lebo mu to nepise tu hlasku.

    A co tak spustit na tom hlavnom PC nejaky soft, FTP server?
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 26-01-2010 v 23:35
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Pravda v tomdle sem se nikdy nehrabal, ale tady
    http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/314882
    píšou že jedna. Navíc by to podle nich mělo házet jinou hlášku. Nicméně stejně doporučuju přečíst.
    Ten popis chyby mi spíš sedí na to, že nefunguje master browser, respektive že ho ty PC nenašly.

    georginek: A jde se připojit na ty PC pomocí ip adresy:
    \\ip_adresa
    ?

    JJ, jdu si to precist. To kopirovani se nevyuziva casto, a uz vubec ne masove, coz znamena ze se jednou,dvakrat za tejden proste kopiruje z jednoho kompu na druhej.....Skoro nikdy dohromady.

    Takze tech 10 pripojeni se mi nezda. Dneska jsem znova nainstaloval sitovku, a nastavil sdileni te slozky, a stejne jsem se tam z jineho pocitace nedostal. Priste prilozim presnou hlasku. Ale pise to neco o opravneni

    PS: Kdyz se chci pripojit k nejakemu pocitaci, tak dam vyhledat pocitac, napisu tam jmeno jake ma pridelene v siti. Je jedno jestli tam napisu jmeno, ci IP, na vysledku to nic nemeni. Nehlede na to ze mame DHCP server a ten prideluje adresy jak se mu chce.

    BTW, ta hlaska na microsoftu je uplne jina nez tam mam ja. Zejtra to zkusim a napisu presne co to pise.

    Nejlepsi je to delat prez ten TeamViewer, to mam pristup vsude, ale to kopirovani je proste hodne pomaly. Neprisel jsem jeste na to jak to zrychlit. Pritom by to prece melo jet maximalkou, ale je to pomaly. Prez win jede film tak minutku a pul, prez teamviewew tak 8-10 minut. Pritom to spojeni nejde ven, ale je to pouze po vnitrnim lanu. Je to divny.
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 27-01-2010 v 00:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Takže - sdílení přes ip nejede, ale ping na tu samou ip jo? To je divný... Co napíšou příkazy net view na serveru, nefunkčnim klientovi a funkčnim klientovi?

    Ten teamviewer to opravdu neposílá ven?

    Jinak další možnost je na těch stanicích zařídit FTP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    18

    Napadá mě pár věcí:
    1) vypnout zjednodušený sdílení
    2) zkontrolovat, jestli je zapnutý Klient sítě Microsoft
    3) zkontrolovat, jestli je zapnutý Sdílení souborů a tiskáren v sítích Microsoft
    4) zkontrolovat nastavení na nasdílené složce, na kartě Sdílení pod tlačítkem Oprávnění (Everyone)
    5) zkontrolovat nastavení na nasdílené složce, na kartě Zabezpečení (Everyone s prokopírováním do "podřízených objektů".

    Jsou všechny PC ve stejné skupině?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Nefunguje mi připojení přez DVI
    Od Kazy v sekci Monitory
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 16-10-2011, 21:31
  2. propojeni pc prez switch
    Od zajdax3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-11-2009, 12:53
  3. Start služby přez CMD
    Od Weeman v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 11:40
  4. vypnutí pc přez zdroj
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 05-04-2008, 23:15
  5. Pripojeni HDD prez USB
    Od Zeli v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-12-2006, 13:47