Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s WD Essential

SimTrix (36)|24.1.2010 18:42
Zdravím,

mám problém s externím HDD WD Essential 1TB. Po zapojení do USB naběhne vše v pořádku vše funguje jak má i SmartWare, ale pokud restartuji nebo vypnu a znovu zapnu počítač, nastane problém. Naběhnou pouze informace o základní desce, chvíli obrazovka setrvá a poté zčerná. Chvíli se nic neděje a znovu naběhne obrazovka s informacemi o MB. Toto se děje dokud nevytáhnu Essential z USB portu. Když ho odpojím, počítač naběhne jak má.

Zkoušel jsem i deaktivovat SmartWare, ale to bohužel nepomohlo. Mám ještě jeden HDD od WD a to sice PassPort a ten funguje naprosto bez problému.
Nevíte, jak vyřešit problém?
Budu vděčný za jakoukoliv odpověď, jak to spravit.

PS: mám Windows 7 Ultimate
|Mio| (1333)|24.1.2010 18:51
Tvuj BIOS pri detekci s nim ma nejaky problem.

Pokud USB disky nepotrebujes pri spousteni systemu, tak lze tuhle detekci vypnout, napis jakou mas desku, podivame se do manualu kde tam konkretne tu polozku mas.
SimTrix (36)|24.1.2010 19:09
Stáhl jsem si prográmek Everest a ten mi vyjel tyto parametry:

ID základní desky 11/17/2008-P45-ICH10-7A89PG0YC-00
Název základní desky Gigabyte GA-EP45-UD3R
zajdax3 (138)|24.1.2010 19:25
ja bych nejdrive zkusil aktualizovat bios, tim nic nezkazis. samotny bios ve verzi F12h najdes zde

Jinak tu deaktivaci detekce najdes v biosu v zalozce Integrated Peripherals -> Legacy USB storage detect a das disabled jiank mas to popsany v manualu na strane 53. a ten, pokud ho nemas, stahnes [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
SimTrix (36)|24.1.2010 19:45
Díky moc, pomohlo mi to. Jak ten manuál trošku tak ta tvá rada, co a jak v BIOSu. Něco jsem tam vypnul, sice nevím co, ale funguje to jak má. Díky moc.

Ještě když jsem u těch problémů a očividně se vyznáte víc jak já, tak bych se chtěl zeptat.

Jak jsem již psal mám Windows 7, ale mám s ním malou obtíž. Mám ho aktivovaný (samozřejmě, že originál), ale když ho chci dát do režimu spánku, tak po probuzení není aktivovaný. Když ho restartuji už zase aktivovaný je. Dávám ho do hibernace a po probuzení je, ale zase je zdlouhavý boot oproti obyčejnému uspání.

Nějaký nápad jak udělat, aby i po uspaní a znovu probuzení byl aktivovaný?
zajdax3 (138)|24.1.2010 19:50
v tomhle pripade me nic nenapada, vydel bych to na chybu systemu protoze podle me by mel byt aktivni porad.
SimTrix (36)|24.1.2010 19:53
No právě, měl by.

Zkoušel jsem ho přeinstalovávat, ale ani to nepomohlo. Zkoušel jsem ho na jiný PC a bez problému, možná to bude deskou. Zkusím aktualizaci BIOSu, třeba mi to pomůže.
|Mio| (1333)|24.1.2010 19:58
Pokud mas x64 verzi tak muzes zkusit balik Windows 7 updates s hotfixy s novejsim buildem jadra s thepiratebay.org, pro x86 (32) urcite taky nejaky je, ale nevim kde sehnat.

Pak lze pouzit nejaky ten aktivator nelegalnich, ale u tebe to bude legalni kdyz je mas koupene.

Jinak kdyz se je pokus po tom probuzeni jakoby znovu aktivovat tak ti to vypise co ?
SimTrix (36)|24.1.2010 20:03
Nelegální aktivátory mi kdosi taky poradil a bez úspěchu.

Když se je pokusím znovu aktivovat tak je to aktivuje, ale poté se to zase opakuje, když počítač uspím a znovu nahodím. Když PC probudím a dám WIN + Pause a kouknu se dolů, zda je Windows aktivován, tak to tam odpočítává dny.
VLAN (656)|24.1.2010 20:10
[quote=SimTrix;341668]Zdravím,

mám problém s externím HDD WD Essential 1TB. Po zapojení do USB naběhne vše v pořádku vše funguje jak má i SmartWare, ale pokud restartuji nebo vypnu a znovu zapnu počítač, nastane problém. Naběhnou pouze informace o základní desce, chvíli obrazovka setrvá a poté zčerná. Chvíli se nic neděje a znovu naběhne obrazovka s informacemi o MB. Toto se děje dokud nevytáhnu Essential z USB portu. Když ho odpojím, počítač naběhne jak má.

Zkoušel jsem i deaktivovat SmartWare, ale to bohužel nepomohlo. Mám ještě jeden HDD od WD a to sice PassPort a ten funguje naprosto bez problému.
Nevíte, jak vyřešit problém?
Budu vděčný za jakoukoliv odpověď, jak to spravit.

PS: mám Windows 7 Ultimate[/quote]

Mám ten externí disk také, tento problém se stává. V Biosu musíš zakízat Bootování z toho disku, já mám ASUS P5Q Pro a Bios ten exterňák vidí jako normální disk, a začíná v něm hledat, v tom je tvůj problém.
|Mio| (1333)|24.1.2010 20:10
Heh, kdyz ti dovoli opetovnou aktivaci tak je to hodne jety.

Zkus zavolat na Microsoft co ti na to reknou, nebo pohledat na jejich webu, ja osobne bych to zformatoval a preinstaloval, tohle je vic nez divny.
SimTrix (36)|24.1.2010 20:13
Právě že toto dělá jen na stolním PC, když stejné W7 dám do notebooku jede vše bez problému.

Ze zoufalosti jsem si půjčil od kámoše cracknutou verzi s nadějí, že by to mohlo být aktivované už napořád i po probuzení. K mému velkému zklamání i cracknutá verze chce po probuzení zadat aktivační klíč.
|Mio| (1333)|24.1.2010 20:38
A zkousel jsi to nez doinstalujes ovladace harwaru?

Nebo to aktivovat az po vsech instalacich a aktualizacich.

Kdyz nejde ani crackla verze, tak to musi delat neco co tam instalujes. Nedokazu si predstavit ze by to delal HW, ale muze se zkusit nejnovejsi BIOS.
SimTrix (36)|24.1.2010 22:59
Píšu ohledně problému s tím W7. Problém byl úspěšně zažehnán. Použil jsem program pro aktualizace BIOSu, který poslal zajdax3 a vše funguje jak má. Po uspání a probuzení Windows je aktivován. Skvělé. Děkuji všem, co byli ochotni přispět a přidávám jim reputační bod :)