Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Problémy s PC (HW/SW): Instalace Windows

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Marek

    Znění dotazu:
    Dobrý den, potřeboval bych poradit.. Mám následující problém... Dostal se mi pod ruce starší počítač (viz. popis) a byl jsem pověřen ať tam nainstaluji operační systém Windows...

    Vše jsem zapojil tak jak se má , spustím instalaci Windows XP a instalace se mi hned ze začátku zasekne.. Vždy na jednom ze dvou míst (zkoušel jsem několikrát) -> Hned na začátku po odentrování.. Nebo o kousíček později, když odentruji a zmáčknu F8..

    Zkusil jsem tedy instalaci Windows 7.. A opět podobný problém -> U úvodního načítáni se instalace sekne...

    Napadlo mě jestli není problém , že jak HDD tak DVD-RW jsou zapojeny do jediného konektoru IDE na desce (jumpery na master(HDD) a slave(DVD-RW) mám správně)... Zkusil jsem tedy instalaci z USB, zatímco jsem měl DVD-RW odpojeno... Nepomohlo..

    Zkusil jsem taky vyměnit HDD -> opět žádná změna...

    Můžete mi někdo poradit.. Děkuji...

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Základní deska - MSI G31TM-P35
    Procesor - INTEL Celeron 430
    Paměti - 1 GB DDR2
    HDD - WD 40 GB (ATA)
    DVD-RW - LG - (ATA)
    ...

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A ten počítač předtím fungoval? Nebo je složený jako nový? Začal bych otestováním komponent - stáhni si třeba Hiren's boot CD, máš na něm utility pro otestovaání všeho. Začal bych memtestem na paměť, pak HDD atd. Instalační médium je v pořádku?



  3. #3
    Neregistrovaný

    Instalační media počítám, že jsou v pořádku. Byla by náhoda, kdyby jak XP, tak 7 byli poškozeny. Navíc jsme již z obou medií úspěšně systém nainstaloval..

    Jsou tam nové skoro všechny komponenty kromě HDD...

  4. #4
    Neregistrovaný

    Tak jsem zkusil ten Hiren's boot CD a mám takovéto výsledky...

    Když spustím Memcheck tak se mi taky sekne... Vždy tak 10-20 %
    Zkusil jsem i další testy, např. ten CPU-Video-Disk test a taky se mi to sekne -> tady pro změnu u části kde načítá asi disky -> Načte primary master a chce načíst primary slave a tam se sekne..
    Ještě jsem zkusil ten Boot Mini XP.. A taky pro změnu samá chyba, jednou se mi podařilo načíst až tak daleko že jsem viděl myš, ale seklo se to... Jinak většinou se objeví blue screen of dead..

    Vypadá to teday asi na HW chybu.. Co myslíte??

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Vytahej z desky všechen hardware (disky, přídavný karty, nech jen jednu paměť) tu otestuj memtestem. Pokud neprojde, tak zkus druhej modul.

    Zkontroluj desku, jestli nemá nafouknutý kondenzátory.

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ještě bych předtím udělal reset biosu.

  7. #7
    Neregistrovaný

    Tak reset biosu nepomohl...

    Zkusel jsem ten test s pamětí a seká se v obou slotech.. mám jen jednu paměť tak nemůžu zkusit jinou..



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jak je nastavený v biosu časování pamětí a co je to za paměť?

    Kondezátory na desce si zkontroloval?

    Jakej máš zdroj a jak starej?

  9. #9
    Neregistrovaný

    Časování je tam nastaveno Auto... Tak nvm.. jestli se dívám správně.. ale jinak tam je jen možnost disabled..

    Jinak je to 1GB DDR2 - 800. Kingmax....

    Jo a kondenzátory vypadají OK...

  10. #10
    Neregistrovaný

    Jo a ještě ten zdroj.. Je tam taky nový 400W...

    Konkrétně tenhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKF5U

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Teda tos teda koupil..... :-( A jaká je tam grafika? Na ten celeron teda snad ještě stačí, ale prosimtě, nevěš na ten zdroj nic žravějšího a do dvou let ho radši vyměň. A pokud máš možnost ho vrátit, tak to okamžitě proveď, větší šmejd neni.
    Ten zdroj je dělanej na starý procesory odebírající proud z 3,3V a 5V - na 12V má odběr 15A, což je max 180W. Takže máš zdroj, kterej je sice značenej jako 420W, ale v reálnym provozu bude fungovat tak jak cca 250W. Navíc je to starej typ, takže kdoví jak dlouho ležel na skladě a jak jsou na tom jeho kondenzátory - a navíc je to LC, kterej dělá zdroje nejhorší kvality - např:
    http://www.svethardware.cz/recenze-s...2-cast/14083-7

    Nemáš možnost to vyzkoušet s jinym zdrojem?
    A jestli máš možnost ten zdroj vrátit, tak tak učiň, je to opravdu křáp. Za o dvě stovky víc se dá sehnat řádově lepší zdroj:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NJT6E

  12. #12
    Neregistrovaný

    No zdroj jsem nekupoval já.. Jako ostatně nic z toho.. Jen to mám "nějakým zázrakem" rozjet.. No zdroj můžu tak jedinně z mýho PC zkusit zapojit.. Ale moc se mi nezdá, že právě tady by byl problém.. Ale možné je všechno.. A grafika není žádná je použita ta integrovaná z desky...



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo ahá - já se koukal na název desky blablabla P35 a řek sem si jasný, čipset P35 a ona má G31 :-)

    Zkus paměti v jinym PC (goldmemory nebo i ten memtest), jiný paměti v tomdle PC. No a ten zdroj.
    Jinak bude to imho jeden z trojice paměti, zdroj, deska.

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Me to jednou stalo ze deska mela defaultne nastaveny rezim AHCI pro HDD, a neslo spustit instacny CD. Zasekavalo ale vzdy na jednom miste. Jakmile jsem je zmenil na IDE, tak to pak slo v poho.
    Mozna to tim nebude, ale koukni pro jistotu ;-)

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Aytech Zobrazit příspěvek
    Me to jednou stalo ze deska mela defaultne nastaveny rezim AHCI pro HDD, a neslo spustit instacny CD.
    Nj, ale u tyhle desky se to neda ani nastavit pokud nemas nic zapojenyho v SATA. Zrovna v patek jsem na tuhle desku instaloval XP a vse ok na prvni pokus (160GB Seagate + NEC DVDRW na IDE, pamet Geil 1GB 4-4-4-12 @ 1.8v, E6600).

Podobná témata

  1. instalace windows 8.1
    Od Tomak_CZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 26-07-2014, 10:03
  2. Windows XP: Instalace windows
    Od Tichman v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-10-2013, 14:23
  3. Problémy s PC (HW/SW): Instalace Windows 7
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-09-2013, 20:45
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 17:44
  5. Instalace Windows XP
    Od Zeli v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-10-2006, 23:04