Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Pomalé PC - sekání při Mozilla Firefox

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    13

    Ahoj, poslední týden se mi počítač velice zpomalil. Že se mi dlouho startuje, jsem si už docela zvykl. Poslední týden se mi ale zvýšilo využití paměti o dvojnásobek a při zapnutí Firefoxu se mi vždy tak na 8 sekund sekne, to dělá při jakémkoli načtení stránky. Mozillu jsem přeinstaloval, nepomohlo to (Internet Explorer se mi okolo 1 minuty načítá). Počítač jsem projel Avastem a žádného vira nenašel. Jelikož o PC vím jen nějaké základní věci, tak nevím jak mám tento problém vyřešit. Byl bych moc rád kdyby mi někdo pomohl. Počítač používám jen pro práci a internet.

    Děkuju

    PC
    AMD Athlon 64, Processor 3000+
    1,79 GHz, 512 MB RAM
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Správce úloh 1.jpg 
Zobrazení: 176 
Velikost: 96.3 KB 
ID: 15162   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Hd tun 1.jpg 
Zobrazení: 168 
Velikost: 75.9 KB 
ID: 15163   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Správce úloh p?i Firefoxu.jpg 
Zobrazení: 161 
Velikost: 100.2 KB 
ID: 15164  
    Naposledy upraveno uživatelem sirdenny: 25-01-2010 v 20:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkus spustit firefox s přepínačem -p a smazat profil a vytvořit novej (přídeš tim teda o všechny rozšíření), moh se Ti poblbnout. (ale jestli ti nabíhá i IE jednu minutu, tak to tim nebude).

    Zkontroluj, jestli ti nejedou disky v PIO módu.

    Des sem screenshot ze správce souborů v okamžiku, kdy se ti počítač seká...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    13

    Ten Firefox jsem udělal - pořád stejné, ty disky v PIO modu to nevím co to je a kde to mám zjistit.

    Děkuju
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Správce úloh 2.jpg 
Zobrazení: 206 
Velikost: 104.0 KB 
ID: 15165   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Správce úloh 3.jpg 
Zobrazení: 162 
Velikost: 100.0 KB 
ID: 15166  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No dělá to ten kerio personal firewall. Zkus ho přeinstalovat nebo odinstalovat.

    Jak seš připojenej k internetu? Nejsi za routerem? To by pak extra firewall nebyl (tak) potřeba.

    Ten PIO mód má návod tady:
    http://www.microsoft.com/whdc/device...e/IDE-DMA.mspx
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od sirdenny Zobrazit příspěvek
    Ten Firefox jsem udělal - pořád stejné, ty disky v PIO modu to nevím co to je a kde to mám zjistit.

    Děkuju
    Disk neřeš, ten je v pořádku, podle testu - cca 60 MB/s a vytížení CPU 5 % jede dobře, v případě PIO módu by to bylo zhruba naopak - 5 MB/s a 60 %.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Podle mě bude hlavní problém s tím Kerio Firewallem.....kdysi jsem s ním měl taky problémy (zpomalení netu, nakonec to snad odnesl i operační systém), momentálně to není zrovna dobrý firewall, hlavně od té doby, co to přebral Sunbelt
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, omlouvám se, disk bude určitě Ok, nějak sem ten test přehlíd....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    13

    Ano používám router. Ten PIO mod je tedy v pořádku podle toho návodu. Jaký bych měl tedy používat firewall? Když ho tedy odinstaluji, tak se mi sníží to využití paměti? Nebo jak toho mám dosáhnout abych ho měl okolo tich 300 jako to bylo ještě před týdnem. Děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    IMHO pokud jsi za routerem a neděláš na PC vyloženě prasečiny typu každoddení stahování nejnovějšího warezu, tak firewall tak potřeba neni, proti připojení zvenku tě dostatečně chrání ten router.

    Jak se Ti po odinstalaci sníží využití paměti nevím, to musíš zkusit. V každym případě se Ti ale velmi zrychlí ta činnost, při který jsi udělal ty poslední dva screenshoty správce procesů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    13

    Kerio jsem odinstaloval a paměť se mi snížila o cca 100. Pár dnů to zkusím jestli mi to nebude nějak překážet v práci. Mozilla zatím v pohodě. Ještě jednou děkuji za pomoc při problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Už jsme sice OT, ale doporučil bych přidat RAM. Dalších 512 MB by se určitě neztratilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Už jsme sice OT, ale doporučil bych přidat RAM. Dalších 512 MB by se určitě neztratilo.
    o přidání jsem přemýšlel, nevím ale jaký typ RAM koupit, slyšel jsem že když dám špatný typ RAM, tak mi sníží rychlost PC, podle čeho poznám jaký typ? Děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Utilitka CPU-Z ti ukaze jakou pamet tam mas, koupis se stejnymi parametry.

    Jinak bych ten OS trochu vycistil, treba Comodo System Cleaner to zfoukne vsechno jednim vrzem, ke stazeni na comodo.com
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, předpokládám, že by to měli bejt DDR1 400Mhz, ale jistě to řekneme podle desky. Pokud je to socket 939 nebo 734, tak jo.

    Jinak se vykašli na nějaký párování modulů a kup jeden nebo dva gigabajty ram a prostě je přidej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    13

    Posílám scr základní desky, jakou RAM mám teda pořídit?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: everest.jpg 
Zobrazení: 152 
Velikost: 114.4 KB 
ID: 15167  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Webové prohlížeče: Mozilla Firefox
    Od Ahasver v sekci Internet
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-06-2012, 15:43
  2. Mozilla Firefox 4
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-04-2011, 19:54
  3. Mozilla Firefox-přesun záložek
    Od Deore3 v sekci Internet
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 23:01
  4. Proč to dělá?Mozilla FireFox
    Od gObla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-07-2008, 09:23
  5. Mozilla firefox -stahovani
    Od Rasty_CZE v sekci Internet
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-03-2008, 21:41