Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: pc na doma, na hry

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    20

    HDD 500GB Samsung SpinPoint F3 16MB SATAII/300 3RZ
    ATI Sapphire HD5770 1GB (128) aktiv 2xDVI HDMI
    Thermaltake skříň VG1000BNS Wing RS 100 Black
    DVDRW/RAM LG GH22NS 10x10x22x22x SATA černá bulk
    2GB DDR3-1333MHz Kingston CL9 kit 2x1GB
    Fortron SAGA II 500, 500W, PFC, PCI-E, >80%
    AMD Athlon II X4 Quad-Core 630 2.8 GHz BOX
    ASUS M4A77TD PRO
    22"LCD iiyama E2208HDS-2 -16:9,Full HD,DVI,piano b

    este som pozeral dosku
    http://www.atcomp.sk/zbozi/asus-m4a7...spx?p=z:156284

    je tam asi novsi cipset, aj ked integrovanu VGA nevyuzijem, zda sa lepsie chladenie mofsetov
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tak nevím, chceš doporučit sestavu (v tom případě tu chybí cenový limit), nebo zhodnotit postnutou?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Tak nevím, chceš doporučit sestavu (v tom případě tu chybí cenový limit), nebo zhodnotit postnutou?

    zhodnotit, prip ak zmenit co a preco.
    cena do 680-700 €
    Naposledy upraveno uživatelem tino2: 27-01-2010 v 09:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    No já bych toho fortrona vyměnil za enermax nějak poslední dobou fortronům nefandím a po zkušenostech s bluestorm snad i nenávidím.
    No a možná bych zkusil, když už investuju do pc, dát 2x2GB RAM, myslím, že to využiješ.
    Naposledy upraveno uživatelem dzandra: 27-01-2010 v 09:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    No já bych toho fortrona vyměnil za enermax nějak poslední dobou fortronům nefandím a po zkušenostech s bluestorm snad i nenávidím.
    No a možná bych zkusil, když už investuju do pc, dát 2x2GB RAM, myslím, že to využiješ.

    a co ostatne veci ? hlavne procak a doska. VGA , disk je ista to uz neriesim.


    aky si mal problem s fortronom, ja ich mam v robote 15 kus. a vsetko ok. idu 10 hodin kazdy den. uz par rokov. len toto je herna masina a o to som sa moc nezaujimal. do roboty beriem trochu ine

    k RAM, ma tam ist Win XP a nakolko je tam DD3 nebu de problem neskor rozsirit, a ide o cenu,
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Varianta s AMD: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...6L01SBT01Q6K01
    Varianta s Intelem: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...ME01P6L01VAP01

    Cenový limit jsem trochu přesáhl, ale v případě napnutého rozpočtu to lze doladit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Varianta s AMD: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...6L01SBT01Q6K01
    Varianta s Intelem: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...ME01P6L01VAP01

    Cenový limit jsem trochu přesáhl, ale v případě napnutého rozpočtu to lze doladit.
    a ktory mi odporucis ? v testoch je niekedy lepsi ten inokedy druhy.
    i3 je dost novinka. viem ze sa da skvele taktovat ale co je lepsie v hrach ?
    dosky myslys ze asus je horsi ?
    VGA chcem VAPOR
    ma vyznam ist do 790FX ? 2 karty tam nikdy nebudu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    zůstaň u tý první sestavy jen vyměň
    skříň za centurion(cena není o moc větší, kvalitativní skok obrovský)
    4gb ram
    a zdroj buď seasonic 400w oem(bronze verzi) nebo corsair vx450 (to samý jak sesonic s lepšíma kabelama a 5letou zárukou)

    osobně bych spíš než vapor koupil nějakou obyčejnou a nabastlil na ní accelero s2 (nebo powercolor play a accelero s1 ikdyž s1 je pro ta nenáročnou kartu zřejmě zbytečná)

    nejlepší levný herní procesor byl phenom 720be ten se ale už neprodává
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od tino2 Zobrazit příspěvek
    a ktory mi odporucis ? v testoch je niekedy lepsi ten inokedy druhy.
    Osobně bych šel spíše do Intelu. Ač je to jen dvoujádro s HT, Athlon ve většině testů poráží. Také má příznivější spotřebu a vetší OC potenciál.

    Citace Původně odesláno od tino2 Zobrazit příspěvek
    i3 je dost novinka. viem ze sa da skvele taktovat ale co je lepsie v hrach ?
    i3 většinu na Athlonem vede.

    Citace Původně odesláno od tino2 Zobrazit příspěvek
    dosky myslys ze asus je horsi ?
    Určitě ne, záleží co preferuješ.

    Citace Původně odesláno od tino2 Zobrazit příspěvek
    VGA chcem VAPOR
    Není problém. Cenový rozdíl je cca 8 EUR.

    Citace Původně odesláno od tino2 Zobrazit příspěvek
    ma vyznam ist do 790FX ? 2 karty tam nikdy nebudu.
    Samozřejmě je možná i levnější varianta (s AMD 770). Přijdeš o podporu CF a možnosti OC jsou mírně nižší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Seasonc OEM bronze je totéž co Corsair VX? Já měl za to, že corsairy jsou shodný s plnotučnejma seasonicama, a oem jsou ošizený o kvalitní kondenzátory. Nebo to už neplatí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Seasonc OEM bronze je totéž co Corsair VX? Já měl za to, že corsairy jsou shodný s plnotučnejma seasonicama, a oem jsou ošizený o kvalitní kondenzátory. Nebo to už neplatí?
    ve vx je nudně hnědej kondík v s12 jsou ty cool stříbrný (možná se to v průběhu výroby mění)

    imho co je uvnitř je egal výrobce říká vydrží 5let (stejně tak seasonic u s12)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No mě jde spíš o to, jestli je ten OEM stejnej jako ten plnotučnej, o čemž pochybuju. Corsair i plnotučnej seasonic jsou určitě ok.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ale zas je tam pomalejší athlon, navíc ten athlon má lepší desku....
    Ale stejně bych se přimluvil za i3, akorát s fullAtx deskou (třeba UD3), kvůli spotřebě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ale zas je tam pomalejší athlon, navíc ten athlon má lepší desku....
    Ale stejně bych se přimluvil za i3, akorát s fullAtx deskou (třeba UD3), kvůli spotřebě.
    takze ak zhrniem tak v aplikaciach ktore nevyuzivaju 4 jadra i3-530 bude asi lepsia ako Athlon X4 630. pritom ma lepsiu spotrebu a ide lepsie taktovat, co som cital bez nejakeho zvysovania napetia na vzduchu to ide k 4-om GHz.

    je o nieco drahsia a aj doska bude drahsia, ak by som ju dal pocitam s doskou napr.
    http://www.atcomp.sk/zbozi/asus-p7p5...spx?p=z:167526

    pre AMD rozmyslam toto
    http://www.atcomp.sk/zbozi/asus-m4a7...spx?p=z:156284

    ci radsej gigabyte ?
    zas neskor ked bude vecsie vyuzitie 4 jadier asi 630 bude na tom lepsie, nie ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    IMHO jestli asus nebo GB je jedno (respektive u obou výrobců se najdou lidi, který budou plameně prosazovat tu nebo tu). Já mam smíšený zkušenosti s oběma výrobcema :-) (byť ne moc rozsáhlý).

    Ale doporučoval bych fullAtx desku - když tam dáš grafiku, tak se do mAtx už skoro nic nevejde (např. časem USB3.0 řadič), navíc mAtx má horší layout, horší chlazení atd...

    Ty procesory jsou podobně výkonný, akorát to je jiná architektura, takže každej bude profitovat jinde. Těžko Ti kdo řekne, kterej je lepší, spíš Ti lidi imho budou radit podle osobních preferencí.
    Dobrá koupě sou oba. Vyber si ten červenější :-)

    edit: Jak si to tak čtu, tak sem Ti fakt poradil, co?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Čím doma vyčistit PC od prachu?
    Od roamn v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-06-2013, 15:32
  2. co se doma nenajde?:)
    Od mech13 v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 26-10-2011, 16:58
  3. NAS: NAS pro doma
    Od Setik v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 21:42
  4. Bezdrátová síť doma?
    Od Heliport v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-12-2007, 10:42
  5. PC sestava pro mě na doma a hry
    Od ox v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-07-2007, 23:18