Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: pretaktovani A64 2800+

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele b337
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    144

    mam A64 2800+ clawhammer a nekde sem cet ze se da zvednout z 1800 az na 2400 tzn misto 200x9 na 260x9 tak sem to prubnul ovsem pokazdy se mi pusti safe mode :/ a to sem dal i nejvetsi delicku pameti a Ht na 3x myslite ze by pomohlo zvednout trochu napeti?
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 22-05-2009 v 20:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    zcela ocividne o taktovani skoro nic nevis, radsi si napred nastuduj neco okolo... treba tady na foru je dobry faq o taktovani a je tam dost pojmu vysvetleno a jinak dobre clanky pro uplne zacatecniky byly na PCT
    pokud si nejsi na 120% jiste tim co delas tak na napeti nesahe!

    EDIT: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=2603

    EDIT2: jinak jen doplnim: taktovatelost zalezi na mnoha faktorech, zalezi na zakladni desce, na chladici, na konkretnim kusu CPU, na pametech... proste ricte ze ten a ten model jde na 2400MHz je trosku nesmysl, zalezi na podminkach. muze jit klidne na 2800MHz ale taky se muze stat ze nepujde ani na 2000MHz...
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 21-02-2007 v 13:48
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele b337
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    144

    2 EDIT2: to samozrejme vim ovsem, pokud na pameti pouziju vhodnou delicku tak je vubec netaktuju prece takze by vliv mit nemeli zakladni desku mam MSI k8n neo s nforce3 coz je na taktovani celkem dobra deska myslim, to ze zalezi kus od kusu zamozrejme vim ale potreboval jsem dotaz zestrucnit navic je myslen spis jestli ma nekdo zkusenost ze by tyhle frekvence byl tenhle kousek vubec schopen fungovat, co se toho chlazeni tyce pri 1800@2000Mhz 100% load max 48C coz by jeste nemel bejt problem ne?

    EDIT: jinak dik za ty linky neco uz sem cet ale urcite se rad poucim
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    takze uz neco vis, to je dobre rozhodne se neda taktovat tak, ze prasknes fsb na 260 a pockas co to udela. musis frekvenci zvedat postupne, napred treba 210, 220 jestli je vse v poradku a pak muzes skocit rekneme na 240 250 a pokud vse jede tak muzes zkouset dal, ale jak se objevi sebemensi problem tak je potreba zastavit, otestovat stabilitu, popremyslet jestli je doopravdy vsechno nastaveno jak ma, jestlis na nco nezapomel, na napeti bych nesahal vubec, maximalne si az otestujes ze rekneme na 2300MHz jedes docela stabilne ale je to strop tak lehoucce prihodit napeti at mas posychrovanou stabilitu ale jinak to pro bezny pouziti neni to pravy... zkratka je potreba si s tim vyhrat, treba i pul dne a zjistovat co je lepsi, co horsi, co je nestabilni...

    jinak co se tyce tech pameti mas pravdu, delicka je muze ulne vyradit ze hry ale treba u E6300 ti ani delicka nestaci a casto skoncis kvuli pametem... ty preblemy sem bral spis obecne

    EDIT: co se zjistovani stability tyka, tak MEMTEST, SP2004 (prime) a 3Dmark - taky si projdi FAQ - pc je nestabilni... - neco z toho se ti taky muze hodit http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=4090

    jeste nevidim co mas za zdroj, urcite ti nenatahne backory? uved kolik ma watu a HLAVNE ZNACKU
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 21-02-2007 v 14:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele b337
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    144

    no ja krokoval 216>225>260 uznavam posledni krok je trosku vetsi kazdopadne to je uz stejne jedno protoze v tom clanku na ptuningu pisou ze revize sh7-c0 ma strop na 2,2 Ghz coz je muj pripad takze o 2,4Ghz si muzu myslim nechat jen zdat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak jestli pisou ze ma strop na 2,2 neznamena ze nemas lepsi kousek ktery treba jde na 2,3... a i kdyz ho dostanes na 2,2 tak to muze byt prinos. je proste potreba vyzokuset co zvladne, otestovat vykon, podivat se na teploty, stabilitu a zvazit na jake frekvenci ma cenu procesor provozovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele b337
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    144

    chi se jeste zeptat nevite jakej je tak teplotni strop pro toto CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Tiskárny: Multifunkční zařízení HP ColorLaserJet 2800
    Od kyssling v sekci Periferie
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-02-2008, 22:51