Disk s deseti plotnami:)
Správce ve škole nám dnes ukázal krásnou raritku, požádal jsem ho o fotografii abych se s Vámi o ni mohl podělit :)

Jedná se o pevný disk Seagate ST1917W s SCSI rozhraním a kapacitou 9,1GB (tedy necelý GB na jednu plotnu;)) Bohužel z něho původní majitel demontoval část elektroniky (vlastnila ho nějaká větší zahraniční společnost) :turtle. Tak jsme ho alespoň rozdělali a podívali se do jeho útrob.

Jedná se o pevný disk Seagate ST1917W s SCSI rozhraním a kapacitou 9,1GB (tedy necelý GB na jednu plotnu;)) Bohužel z něho původní majitel demontoval část elektroniky (vlastnila ho nějaká větší zahraniční společnost) :turtle. Tak jsme ho alespoň rozdělali a podívali se do jeho útrob.
Právě, že jsme ho nemohli zapnout, chybí tam nějakej řídící čip (je na něm zespodu vidět, že tam chybí velkej brouk), takže se plotny po zapojení molexu neroztočí:cry. Ale neskutečnej je prej rozdělanej disk s 10000rpm. Když se takhle pěkně rychle točí, prý je dobrý k horní plotně pomalu přiložit šroubovák - prej se rozžhaví do ruda:o -nedokážu si to představit:D -a co pak musí udělat takových 15000rpm?!:eek::notsure :D
Dík za fotku, zajímalo mě jak takové disky vypadají. Měli jsme ve škole v jedné labině podobný. Kvůli hluku jsem se tenkrát rozhodl podívat (přes správce zařízení) co je uvnitř a na netu ve specifikacích jsem zjistil, že je to nějaký asi 50GB SCSI Seagate s 10ti nebo více plotnami. Teď jsem chvíli hledal na googlu, asi to byl ST150176LC. Hluk to dělalo na počítač neobvyklý, asi tak srovnatelný s rychlými CD-ROMkami. Seek byl také nezvykle hlučný.