Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: praskání u dig.výstupů

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele amrtin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    68

    Mám desku Gigabyte GA-EP45-EXTREME http://www.gigabyte.cz/products/mb/s...xtreme_10.html,používám integrovanou zvuk.kartu,respektive optický výstup(dříve digitální,dnes koax.) a zvuk na zesilovači Pioneer VSA-E03 lehce praská-dost podobně jako gramofonová deska .Zkoušel jsem všechny možné kombinace,dva opt.kabely,ale dělá to pouze z počítače přes optiku.Z jiného zdroje(DVD Pioneer DV-535 opt.dig. to nedělá),ani přes cinche,prostě jen dig.výst.ze zákl.desky.Zkoušel jsem též různé verze ovladačů,kodeků,nastavení...a nic.Při hlasitějším poslechu to nevadí,ale večer to je chvílema nesnesitelné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Pravděpodobně Ti nestíhá zvukovka, zkusil bych si pohrát s latencema PCI.
    http://downloads.guru3d.com/PCI-Late...nload-951.html

    Pak jestli máš nějaký přídavný karty, tak bych zkusil je hodit do jinejch slotů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele amrtin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    68

    Koupil jsem z.k. Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi (PCI) a prská to stejně.Už z toho začínám bejt zoufalej(tu kartu vrátim-nic novýho nepřinesla,jen problémy s ovladači a stejně chci používat jen opt.výstup).
    p.s.:ten LatencyTools nefunguje,protože win vyžadují pouze podepsaný ovladač...a nejde nainstalovat.Ach jo :-(
    Naposledy upraveno uživatelem amrtin: 08-02-2010 v 22:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkus snizit kvalita vystupu na 16bit / 48kHz, ale stejne si myslim, ze nestiha pci viz. Logout

    PS: tu desku bych rozslapal, tohle je presne jeden z duvodu proc nesnasim GB (a hlavne Realtek) - zkus si na tom treba rozchodit FruityLoops a aby nekoktala Buffer musis nastavit na vic nez 85ms!!! Pak mi tady bude nakej I'm so cool user tvrdit a predhazovat naky testy z anlogu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele amrtin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    68

    Snížit výstup jsem zkoušel(použil jsem snad všechno možné nastavení).A proč to potom dělá i kvalitní zvukovka?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Protoze je pichnuta v debilni desce

    Je zajimavy, ze me to nedela int. zk (pres toslink do receiveru sony).... Ale neni to realtek...

    edit: jeste abych se neunahlil: FFDShow Audio nemas doufam nainstalovany? Kamosovi treba blblo (me na umpc s Realtekem 666) a to uz na analogu - preskakovaly i mp3-ky. Stacilo nainstalovat starsi FFDShow a bylo to ok, ovsem jestli to pomuze i optice tak to netusim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele amrtin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    68

    No jo,ale za 1.kdo tohle moh vědět?Měl sem za to,že gb jsou kvalitní desky a tahle zrovna nebyla z nejlevnějších a za 2.přece kvůli tomu nebudu měnit z.d.?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele amrtin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    68

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Protoze je pichnuta v debilni desce

    Je zajimavy, ze me to nedela int. zk (pres toslink do receiveru sony).... Ale neni to realtek...

    edit: jeste abych se neunahlil: FFDShow Audio nemas doufam nainstalovany? Kamosovi treba blblo (me na umpc s Realtekem 666) a to uz na analogu - preskakovaly i mp3-ky. Stacilo nainstalovat starsi FFDShow a bylo to ok, ovsem jestli to pomuze i optice tak to netusim...
    FFDShow Audio?To mám,neřikej,že to je tim!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele amrtin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    68

    Já se chystám formátovat,takže si na to mám dát pozor?Takováhle blbost by mě teda nenapadla
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkus teda odinstalovat FFDShow (zpusobovaly to ty verze s novyma ikonkama v trayi, ty stary s bilym FF byly ok). To ze je neco drahy neznamena ze je to dobry, v recenzich maximalne otestujou audio bench a tim to konci, na programy pro praci se zvukem zvysoka vis co, zrovna tak rendering atd. Poslednich par let nabyvam dojmu, ze jim staci ze jim neco leze z repraku a je jim uplne jedno jestli to ma nakej prostor nebo ne. Ve FL hazi s klidem pres 300 underruns pri standartnim nastaveni, ADI tak kolem 80, X-Fi taky, vubec nejlip hrajou ve FL ESIny
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele amrtin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    68

    Tak ffdshow je pryč:sice nejdou titulky ve wmp ale zato po zatim krátké době musim konstatovat,že buď jsem ohluch ,nebo to praskání přestalo a ty si genius .Prostě ho neslyšim a to jsem přepnul zas na zvuk.na zákl.desce ,uvidíme po delší době
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    To vypada, ze zvukovka nestiha prehravat vic samplu zaroven Nemas tam nainstalovanyho jeste neco podezrelyho?

    Ad kodeky/titulky: starsi FFDShow je soucasti All-in-one Codec Packu v6.0.2.7 (9MB), nepouziva FFDShow Audio Mixer a neni tak narocny na vykon, zkus si ho nainstalovat + preinstalovat novejsima (napr. Vista Codecs) a neinstaluj novejsi FFDShow
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele amrtin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    68

    Já to zatim dál řešit nebudu protože všechno se zdá být o.k. a ty titl. přehraje wmplayer classic nebo jetaudio.Každopádně dík za pomoc,ještě písnu,jestli se něco změní.
    edit:tak už to zas občas(ale malinko) zapraská ,takže rozhodnuto -formát a nová instalace
    Naposledy upraveno uživatelem amrtin: 10-02-2010 v 09:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    jeste zkus ty vista codecs, da se tam toho nastavit vazne hodne!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele amrtin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    68

    Takže to vypadá,že praskání odzvonilo:koupil jsem Asus Xonar D2X a nic nepraská!Zvuk je naprosto perfektní(jedu přes dig.opt.výstup).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Přemapování výstupů
    Od adminpc v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-04-2012, 16:23
  2. Help ! praskani zvuku :)
    Od .blahorodje. v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 21-07-2011, 19:16
  3. Praskání v reproductorech
    Od Jech Josef v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 01-01-2011, 20:15
  4. Monitory: full hd rozliseni z d-sub vystupu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-10-2009, 12:47
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 23:20