Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Instalace Win XP

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Zdravim,

    mam disk, na kterem byl OS Linux Ubuntu, ten jsem naformatoval na jinem pc a chtel jsem ho dat zpet do ntb ale tam uz se mi nedari spustit instalaci win. Pise mi to chybu :

    Grub loading ...
    Error 17

    drive jsem mohl tlacitkem F12 zobrazit boot menu a nabootovat z disku xpečka ale ted to uz nejde. Nemuzu se dostat ani do biosu. Bootovaci disk Xp se sam od sebe taky nenabootuje takze vubec nevim co s tim.

    Tak pokud mate nekdo zkusenosti s necim podobnym, poradte !
    Diky:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Tak prvne bych resil, proc se nejde dostat do BIOSu, pak bych resil boot z instalacniho cd windows. Rozepis se, co znamena ze se nejde dostat do biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Tak prvne bych resil, proc se nejde dostat do BIOSu, pak bych resil boot z instalacniho cd windows. Rozepis se, co znamena ze se nejde dostat do biosu.
    No tak ja mam ntb od Fujitsu Siemens a tam když startuje tak se zobrazi obrazovak fujitsu kde dole mi to vlastne hodi ze F12 je Bios setup, F8 je myslim Boot setup atd .... no ale tohle se mi tam uz neobjevuje a ani kdyz mackam ty tlacitka tak nereagujou. Vubec. Tak nevim jak pri startu zapnout bios. A a vlastne po uplznuti nejkay kratky doby kdy by mel jakoby nabihat uz win atd tak mi to napise tu chybu Grub a je konec na tom to stoji a tam se taky nemuzu dostat do zadny nabidky.

    Ten nabeh vypada nejak takhle (obrazek z netu ne muj vlastni):
    http://www.fixya.com/uploads/Howto/21BA5C4.jpg
    - kde vlasten dole jak vidis tzkratky pro F12 ze je bios atd. ... tak to jsme tam mel taky ale ted se to tam uz nezobrazuje ...
    Naposledy upraveno uživatelem pancoo: 31-01-2010 v 17:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Pokud odpojíš HDD a ntb zapneš co se děje ?
    Máš HDD naformátovaný na NTFS ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    U ntb se BIOS dava do defaultu vytazenim baterky ,ze? To by mozna mohlo pomoct.

    Ten grub loading sem nekde videl ... tusim, ze u nejakyho boot loaderu pri vice OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud odpojíš HDD a ntb zapneš co se děje ?
    Máš HDD naformátovaný na NTFS ?
    Ano HDD je naformatovany v NTFS a když disk odpojim tak probehne jen ten uvodni Fujitsu siremens screen a pak nic cerna obrazovka a blika podtrzitko ... nic vic
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    U ntb se BIOS dava do defaultu vytazenim baterky ,ze? To by mozna mohlo pomoct.

    Ten grub loading sem nekde videl ... tusim, ze u nejakyho boot loaderu pri vice OS.
    Baterku jsem skusil vytahnout a nic .... do Biosu furt nemuzu .. ja bych spis potreboval neco jako tovarni nastaveni toho ntb s naformatovanzm diskem nebo nevim .. jak se mohlo stat to, ze me to nechce nijak pustit do Biosu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od pancoo Zobrazit příspěvek
    Baterku jsem skusil vytahnout a nic .... do Biosu furt nemuzu .. ja bych spis potreboval neco jako tovarni nastaveni toho ntb s naformatovanzm diskem nebo nevim .. jak se mohlo stat to, ze me to nechce nijak pustit do Biosu
    Akú klávesu vlastne používaš pre vstup do biosu .... v jednom poste vidím F12

    Do biosu sa dostaneš cez F2 ....

    Ad hdd: radšej ako formátovať by som zrušil partíciu/-e, pri inštalácii si ju/ich vytvoríš nanovo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Akú klávesu vlastne používaš pre vstup do biosu .... v jednom poste vidím F12

    Do biosu sa dostaneš cez F2 ....

    Ad hdd: radšej ako formátovať by som zrušil partíciu/-e, pri inštalácii si ju/ich vytvoríš nanovo
    Tak F2 samotné jsem ted taky zkoušel a nic .... No ale i kdyby zrušil partici tak budu mit sice cistej disk ale stejne mi nenabehne instalacka winx kdyz ji tam dam, protoze mi to nedovoli bootovat jinak nez z disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od pancoo Zobrazit příspěvek
    Baterku jsem skusil vytahnout a nic .... do Biosu furt nemuzu .. ja bych spis potreboval neco jako tovarni nastaveni toho ntb s naformatovanzm diskem nebo nevim .. jak se mohlo stat to, ze me to nechce nijak pustit do Biosu
    Ja na neco podobneho narazil pri instalaci Windows na nejakemn PC. Nevim, jestli to byla nahoda, nebo to melo souvislost s tou instalaci. Chtel jsem si neco zkontrolovat behem restartu pri instalaci Windows, ale nedostal jsem se do BIOSu. Nicmene jsem to nijak neresil, protoze to nebylo dulezite. Podival jsem se tam pozdeji.

    Jinak s tou baterkou je to jak? Jakou vlastne baterku jsi vytahl. MrZelenka to napsal tak, jakoby melo pomoci vytahnout hlavni baterii (akumulator). Tak to samo neni, musi se vyndat baterka (pecka) na boardu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Ja na neco podobneho narazil pri instalaci Windows na nejakemn PC. Nevim, jestli to byla nahoda, nebo to melo souvislost s tou instalaci. Chtel jsem si neco zkontrolovat behem restartu pri instalaci Windows, ale nedostal jsem se do BIOSu. Nicmene jsem to nijak neresil, protoze to nebylo dulezite. Podival jsem se tam pozdeji.

    Jinak s tou baterkou je to jak? Jakou vlastne baterku jsi vytahl. MrZelenka to napsal tak, jakoby melo pomoci vytahnout hlavni baterii (akumulator). Tak to samo neni, musi se vyndat baterka (pecka) na boardu.
    No ja jsme pochopitelne vytahl jen tu hlavni napajeci. Protoze nevim kde na boardu u NTB tu baterku mam. Presne a jen kvuli tomu se mi ted nechce ntb rozebirat. Neni nekde pobliz nejakeho otvoru jako kdyz muzu lehce vymenit disk nebo ramky atd ? ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od pancoo Zobrazit příspěvek
    Ano HDD je naformatovany v NTFS a když disk odpojim tak probehne jen ten uvodni Fujitsu siremens screen a pak nic cerna obrazovka a blika podtrzitko ... nic vic
    Tak ma napadá, skús pri vytiahnutom hdd vložiť cd do mechaniky a zapnúť ntb... ak nie je v biose zakázané bootovanie z cd - mal by ntb nabootovať z cd
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od pancoo Zobrazit příspěvek
    No ja jsme pochopitelne vytahl jen tu hlavni napajeci. Protoze nevim kde na boardu u NTB tu baterku mam. Presne a jen kvuli tomu se mi ted nechce ntb rozebirat. Neni nekde pobliz nejakeho otvoru jako kdyz muzu lehce vymenit disk nebo ramky atd ? ....
    Vetsinou je to dosazitelne po vyndani klavesnice. Ale je otazka jestli i u Fujitsu. Zkus napsat uplne presny typ at zkusime pohledat servisni manual.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Vetsinou je to dosazitelne po vyndani klavesnice. Ale je otazka jestli i u Fujitsu. Zkus napsat uplne presny typ at zkusime pohledat servisni manual.
    Jo ak to by jeste slo. Je t oFujitsu - Siemens AMILO Pro V3545
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Tak jak jsem procital nejakou anglickou diskuzi, tak tento problem je celkem "normalni" u vicero typu notebooku FS. Nekomu se treba po mesici ukazalo to start menu a v tu chvili slo jit do BIOSu. Po restartu to pry zase zmizelo a uz to neslo. Nekomu nepomohlo ani vyndani baterie pro BIOS. Jednomu zase pomohlo vyndat obe pameti, spustit notebook bez nich, pak je vratit a uz mel start menu.

    Kazdopadne pokud by ses nejakym omylem dostal do toho BIOSu, tak prvni co nastav je moznost bootovat z CD. Pak by se uz dalo pouzit napriklad Hirens'boot CD.

    Edit: Zkousel jsi radu od robkyho?
    Naposledy upraveno uživatelem hl.hl: 31-01-2010 v 20:38
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. instalace win
    Od antonbaby v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-01-2014, 20:42
  2. Windows 7: instalace W7
    Od mike033 v sekci OS Windows
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 08-01-2012, 21:46
  3. Instalace OS
    Od iLianik v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-06-2011, 20:31
  4. Windows Vista: Instalace kb947821- příliš dlouhá instalace?!
    Od pepos01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 22:24
  5. Instalace xp
    Od glacer v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 12:34