Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: RAM vs. stránkovací soubor

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele tonda pařmen
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    88

    Nešlo by nejak udelat aby se data misto do strankovaciho souboru akladaly do RAMky? me to celkem s*** kdyz se furt neco louduje z disku strasne dlouho a porad dokola a pomalu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Pořiďte si OS s lepší správou paměti, případně velikost swapu zvolte velmi malou. Vytvářet swap v RAM je poněkud nesmyslné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    9600XT je ale pekne stara a pekne slaba. imho vubec nema cenu ji kupovat. Ale koukal bych na GF 7300GT nebo 7600GS. Do AGP 4x pujde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    9600XT je ale pekne stara a pekne slaba. imho vubec nema cenu ji kupovat. Ale koukal bych na GF 7300GT nebo 7600GS. Do AGP 4x pujde.
    bud se mi to nejak spatne zobrazuje nebo sis spletl thread?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    65

    problém není ve windows, ale v nedostatku paměti. Postupem času jsem přišel na to že hledět na velikost/aktivitu swapu nemá cenu, windows nejsou v tomto ohledu nijak dementní. Masivně swapovat se začne fakt až když není vyhnutí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od BlackFrog
    bud se mi to nejak spatne zobrazuje nebo sis spletl thread?
    Taky jsem z toho mírně zmatený

    Ale zpět k tématu: Operační paměti máte, jak uvádíte v podpisu (1GB), celkem dost, takže bych klidně zkusil stránkování zcela vypnout. Více informací o stránkování jsem již kdysi někam psal, zde máte odkaz.

    Ritchie83: Nějak jsem Tě asi nepochopil... Co myslíš pojmem swap v RAM?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od Keymaster
    problém není ve windows, ale v nedostatku paměti. Postupem času jsem přišel na to že hledět na velikost/aktivitu swapu nemá cenu, windows nejsou v tomto ohledu nijak dementní. Masivně swapovat se začne fakt až když není vyhnutí.
    Podle některých uživatelů, včetně mě, je to však u Windows občas trošku jinak... Někdy totiž jsou tak zmatené, že místo toho, aby použily volnou kapacitu v RAM tak nesmyslně používají swapovací soubor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele tonda pařmen
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    88

    mě to swapuje skoro pořád, max rychlost kterou muzu vypalovat je 8x, kdyz palim 16x tak je to o hubu, nestiha cist z disku (ale jen misty, dycky ma par desitek vterin horky chvilky, buffer spadava na 0%), je nakej patch na windowsy aby to opravil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Citace Původně odesláno od Petr S.
    Podle některých uživatelů, včetně mě, je to však u Windows občas trošku jinak... Někdy totiž jsou tak zmatené, že místo toho, aby použily volnou kapacitu v RAM tak nesmyslně používají swapovací soubor.
    Windows swapují ve volném čase proto, aby nemusely odkládat data z paměti na disk až v okamžiku, kdy se nějaký program rozhodne paměť zaplnit. Pak jednoduše nepoužívaná data z paměti uvolní a nemusí je ukládat na disk, protože v tomto okamžiku by to 'nenažranou' aplikaci zdržovalo. Další výhoda je při uspání počítače - obsah paměti je na disku skoro komplet uložen, stačí poukládat zbytek. Volná paměť se dá také použít na cachování dat z disku. Nesmysl to teda není.

    Citace Původně odesláno od tonda pařmen
    Nešlo by nejak udelat aby se data misto do strankovaciho souboru akladaly do RAMky?
    Stránkovací soubor má smysl z důvodu co jsem uvedl výše. Bez něj může být hůř. I když na to někdo pravděpodobně má jiný názor.

    Citace Původně odesláno od tonda pařmen
    mě to swapuje skoro pořád, max rychlost kterou muzu vypalovat je 8x, kdyz palim 16x tak je to o hubu, nestiha cist z disku (ale jen misty, dycky ma par desitek vterin horky chvilky, buffer spadava na 0%)
    Pálení 16x je o hubu, protože vypalovačka se musí krmit daty rychlostí asi 20MB/s. To je tak třetina sekvenční rychlosti disků. Pokud se na disku vyskytuje fragmentace nebo se pálí soubory, které jsou na disku roztroušené, tak se téhle rychlosti dosáhnout prostě nedá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od Petr S.
    Nějak jsem Tě asi nepochopil... Co myslíš pojmem swap v RAM?
    Vytvořit swap v ramdisku. Samotného by mě to nenapadlo, ale už jsem se s takovým přístupem též setkal, proti jej zmiňuji jako odstrašující variantu.

    Citace Původně odesláno od pavel_p
    Windows swapují ve volném čase proto, aby nemusely odkládat data z paměti na disk až v okamžiku, kdy se nějaký program rozhodne paměť zaplnit. Pak jednoduše nepoužívaná data z paměti uvolní a nemusí je ukládat na disk, protože v tomto okamžiku by to 'nenažranou' aplikaci zdržovalo. Další výhoda je při uspání počítače - obsah paměti je na disku skoro komplet uložen, stačí poukládat zbytek. Volná paměť se dá také použít na cachování dat z disku. Nesmysl to teda není.
    Správa paměti ve Windows XP je špatná, což je o ní veřejně známo. Windows XP odswapovávají paměť, i když k tomu není vůbec žádný důvod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od pavel_p
    Windows swapují ve volném čase proto, aby nemusely odkládat data z paměti na disk až v okamžiku, kdy se nějaký program rozhodne paměť zaplnit. Pak jednoduše nepoužívaná data z paměti uvolní a nemusí je ukládat na disk, protože v tomto okamžiku by to 'nenažranou' aplikaci zdržovalo. Další výhoda je při uspání počítače - obsah paměti je na disku skoro komplet uložen, stačí poukládat zbytek. Volná paměť se dá také použít na cachování dat z disku. Nesmysl to teda není.
    Ve volných chvílích ve Windows XP probíhá tzv. Optimalizace bootování. V zásadě jde o to, že systém neustále sleduje, které soubory a moduly pro jejich spuštění, jsou používány a ty posléze umisťuje do části pevného disku kam k nim má co nejrychlejší přístup (nejen proto XP startují o mnoho rychleji než jiné systémy). Samozřejmě myslí windowsí systémy
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    S tou optimalizací je to také pravda, není to v rozporu s tím co jsem napsal. Pravděpodobobně však nebude probíhat na úkor vypalování, stejně tak jako v tomto okamžiku nebude pravděpodobně probíhat ani duplikování obsahu paměti na disk. To je teorie. Windows jsou občas zvláštní.
    Asi zkusím zjistit co lze vyčíst z TaskManageru, protože se z něj dá odvodit, že windows využívají swap místo ram (stránkovací soubor = využití paměti).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od Petr S.
    .....Operační paměti máte, jak uvádíte v podpisu (1GB), celkem dost, takže bych klidně zkusil stránkování zcela vypnout....
    Myslím, že na vypnutí swapu je 1GB RAM málo. Zkoušel jsem to a při spuštění více programů současně začal mít PC problémy a někdy se i na několik desítek sekund "zastavil". Samozřejmě to ale záleží na paměťové náročnosti spuštěných programů. V žádné případě bych nevypínal swap na PC s 1 BG RAM a méně při práci s videem a fotkami.

    Citace Původně odesláno od tonda pařmen
    mě to swapuje skoro pořád, max rychlost kterou muzu vypalovat je 8x, kdyz palim 16x tak je to o hubu, nestiha cist z disku (ale jen misty, dycky ma par desitek vterin horky chvilky, buffer spadava na 0%), je nakej patch na windowsy aby to opravil?
    Já bych se zaměřil na vytížení CPU a spuštěné procesy a zkusil povypínat nepotřebné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Ano, přesně tak. Hodně záleží na tom, jaké aplikace v PC uživatel provozuje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele tonda pařmen
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    88

    tak mě tam běží asi 60procesů. Doufam že ta Vista co stahuju bude lepší v tejhle věci.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. [HDD] Využití dvou HDD pro stránkovací soubor
    Od Devouver v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-09-2011, 03:18
  2. Stránkovací soubor
    Od Devouver v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 30-08-2011, 17:13
  3. Soubor WSV
    Od Patrik v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 10:51
  4. Strankovaci soubor
    Od Suša_oldd v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-01-2009, 22:58
  5. 2GB DBX soubor
    Od Sieben v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-11-2007, 12:55