Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přehrávače VLC + MPC silně škubou plochou

gigic22555 (3)|3.2.2010 22:23
PC mam po reinstalu (WinXP+SP3) a prehravac VLC (+take MPC) pri spusteni AVI formatu (jine jsem jeste nezkousel) se strasne skubou (take s plochou, kdyz je shodim dolu na listu). Na predeslem OS (WinXP+SP2) me to nedelalo. V spustenem malem okne to nedela, ale jakmile maximalizuji nebo mysi roztahnu cca na 70%, tak se zacne vsechno trepat a klepat. Zkusil jsem starsi verzi VLC, stale to same, stahnul jsem tedy jeste CCCP (i kdyz VLC ma vlastni), stale problem, GSpot pise codecs instaled, resetoval monitor do tovarniho nastaveni, projel jsem PC NOD32_4.0.437.0 + Malwarebytes-Antimalware (0 infekci). Nevim, kde muze byt ten problem (explorer.exe ??)... jeste poznatek, ktery muze mit neco spolecneho, nouzovy rezim -(v nem jsem to cistil) - cast plochy i listy je nedostupna a zajeta horizontalne mimo monitor a vsechno je nejake velike, takze jsem se ani mysi nedostal na tlacitko start a musel restartovat mechanicky. Nejsem s PC obratny, takze nevim, co s tim dal mam delat a prosim o jakoukoliv radu, dekuji.
StD (1963)|3.2.2010 22:27
Reinstalovat ovladače (neznámé) grafické karty a zkontrolovat DX. Samozřejmě včetně překontrolování nastavení ve vztahu k provozovanému stroji. Toť obecný nástin k široce obecnému dotazu.
ICEBOSS (3435)|3.2.2010 22:27
A co normalni WMP? ja ho normalne pouzivam a nechapu, co se na nem lidem nelibi :-D. VLC a MPC mi taky obcas skublo *mkv full hd ripem, ve WMP to jede plynule.

Nevytezuje ti neco procesor? Na Xpckach zkus odinstalovat CCCP a nainstaluj Vista codecs, imho to nej z kodeku, nepotrebuju nic jinyho.

Nevytezuje ti neco procesor? Ovladace grafiky a zbytku HW mas nainstalovany? Disk neni v PIO modu?
Richmond (8084)|3.2.2010 22:35
[quote=ICEBOSS;345194]VLC a MPC mi taky obcas skublo *mkv full hd ripem, ve WMP to jede plynule.[/quote]
Jak si udelal, ze se spousti mkv pod WMP? Bych chtel zachovat FFDShow na avi, ostatni je mi sumak. VLC tusim neumi akcelerovat video pres gk tak to bude treba tim (ikdyz ted mam spustenej 1080 mkv + mi hraje WMP mp3 320kbps a vytizeni cpu mam kolem 20% na dvoujadru)
ICEBOSS (3435)|3.2.2010 22:56
ja nevim, vubec me nenapadlo to nejak resit... :-D. Proste jsem nainstalil vista codecs, naasocioval .mkv priponu pro WMP a hovoto. V nastaveni Vista codecs mam zadany prehravani mkv pres Haali.
Richmond (8084)|3.2.2010 23:36
Tak jsem to tam nainstaloval, titulky pres FFDShow bezi (coz je super), ale nemuzu najit cim zapnout titulky v mkv pres DirectVobSub :notsure Bych chtel zachovat v .avi titulky pres FFDShow a v .mkv pres VobSub (jina moznost asi na vykreslovani neni)
ICEBOSS (3435)|3.2.2010 23:59
aha... ja pouzivam vob sub pro mkv a bezi to v poho... a vob sub ten ty nemas kvuli te kostrbatosti rad, ze. zitra to zkusim.
Richmond (8084)|4.2.2010 00:32
To je jedno, ja se s tim uz nejak poperu, jsem rad, ze to bezi v MCE :thumb
Jeste odinstaluju ten novej FFDShow a bude to ok (na umpc mi pres to novy lupe zvuk - Realtek 666 - a vic zere baterku)
gigic22555 (3)|4.2.2010 19:48
Diky za informace, ale vlezl jsem s problemem asi na vysoce fundovane forum, ja jsem jen obycejny uzivatel a nevim, jak se Vasimi radami ridit, takze to nejspis hodim za hlavu...
Lavalys Everest ukazuje toto:
zakl. deska je ASRock G41M-GS
graf. karta je Intel G41 (asi integrovana)

=jak mam preinstalovat ovladac graficke karty nevim a taky nevim, co je DX
=spustene VLC bere 6-15% a CPU 20% a pouzivam ho leta letouci, protoze me zkratka vyhovuje
StD (1963)|4.2.2010 20:00
[quote=gigic22555;345405]A) ...ja jsem jen obycejny uzivatel a nevim, jak se Vasimi radami ridit...
B) ...nevim, co je DX[/quote]

Pokud platí ad A), pak nechápu odvahu pouštět se do Re-installu OS, když nevím ani co pouštím - označení kontejneru AVI je hodně široký pojem pro možný obsah. A když už nevím a přesto mi to nedá a udělám to, tak si předem udělám vratnou zálohu OS přesně pro takovéto případy, abych na to pak nemusel zírat, že něco nejde.

Ad B) DX = DirectX.
Richmond (8084)|4.2.2010 20:07
A co to zkusit vsechno (kodeky) odinstalovat vcetne VLC, nainstalovat podle #5 Icebosse (Vista Codec) a zkusit prehrat? Pripadne nainstalovat novou verzi VLC.
gigic22555 (3)|4.2.2010 21:00
Adresu na stazeni ovladacu mam nekde ulozenou a reinstal jsem nedelal ja, protoze se jednalo o vymenu zakl. desky, ktera klekla.
Cistou instalaci noveho OS+drivers mam samozrejme zazalohovane, takze to mohu, kdyz nebude jina moznost zformatovat, ale nechce se me zase znovu instalovat ty softy...
Zkusim to jeste podle richmond vsechno odinstalovat a znovu nainstalovat s vista codecs,
v kazdem pripade dekuji za rady a nazory.