Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Problém se základní deskou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Zdravím.Mam problém se základní deskou.Nedávno jsem získal základní desku ASUS(asi)AS# 350288-004.1.den fungovala a když jsem ji druhý den zapl tak chvíli běžela a když jsem zapl BIOS a chtěl jsem něco nastavit tak se zastavili oba větráčky od procesoru a pak se asi něco začalo pálit,protože něco smrdělo.A od té doby vždy když ho zapnu tak 8x pípne a pak se vypne.Četl jsem že když 8 pípne,tak že to znamená že je vadná RAM grafické karty.A jelikož je grafická karta integrovaná tak nevím comám dělat.Předem děkuji za vaše cenné rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Podle Beep kodu je to vadna ramka

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Ty jsem zkoušel měnit jako jedno z prvních věcí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Fyzicky vypada deska v poradku? S jednou ramkou je to stejne? Reset CMOS nepomaha? Chladic doseda? Co je to za desku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Fyzicky vypada deska v poradku? S jednou ramkou je to stejne? Reset CMOS nepomaha? Chladic doseda? Co je to za desku?
    Já nevím jestli větrák dosedá.Mám ji jen tak volně položenou.Ale předtím mi to šlo.Teď jsem tam ještě pro jistotu dal z druhé strany té desky matičky na ty šroubky od větráku aby lépe seděl.Jak se dělá restart CMOS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od adinek Zobrazit příspěvek
    Já nevím jestli větrák dosedá.
    Ne vetrak, ale chladic (to kovovy)

    Citace Původně odesláno od adinek Zobrazit příspěvek
    Mám ji jen tak volně položenou.
    Ale chladic mas zajisteny ne?

    Citace Původně odesláno od adinek Zobrazit příspěvek
    Teď jsem tam ještě pro jistotu dal z druhé strany té desky matičky na ty šroubky od větráku aby lépe seděl.
    Blize specifikuj, jeste lepe udelej foto

    Citace Původně odesláno od adinek Zobrazit příspěvek
    Jak se dělá restart CMOS?
    U nekterych desek staci prehodit jumper, u nekterych je nutne vyndat baterku+ prehodit jumper. Jiste ti to nerekneme, dokud nenapises co je to za desku (typ, napr. P7P55, M2N-VM atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ne vetrak, ale chladic (to kovovy)


    Ale chladic mas zajisteny ne?


    Blize specifikuj, jeste lepe udelej foto


    U nekterych desek staci prehodit jumper, u nekterych je nutne vyndat baterku+ prehodit jumper. Jiste ti to nerekneme, dokud nenapises co je to za desku (typ, napr. P7P55, M2N-VM atd.)
    Jak to mám zjistit,když ten počítač nemůžu zapnout?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od adinek Zobrazit příspěvek
    Jak to mám zjistit,když ten počítač nemůžu zapnout?
    tak hádam je na doske niečo napísané hľadaj nejaké nápisy v okolí pätice procesora alebo pci slotov ...

    Ako budeš zrakom prechádzať po doske určite zbadáš aj batériu a jumper (označený väčšinou CLR_MOS, CLEAR CMOS).
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cmos jumper.jpg 
Zobrazení: 553 
Velikost: 33.7 KB 
ID: 15338  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    tak hádam je na doske niečo napísané hľadaj nejaké nápisy v okolí pätice procesora alebo pci slotov ...

    Ako budeš zrakom prechádzať po doske určite zbadáš aj batériu a jumper (označený väčšinou CLR_MOS, CLEAR CMOS).
    Baterii tam vidím ale ten jumper ne.Těch čísel na desce je několik a já nevím co z toho je ten typ desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od adinek Zobrazit příspěvek
    Baterii tam vidím ale ten jumper ne.Těch čísel na desce je několik a já nevím co z toho je ten typ desky.
    tak sem hoď nejaké tie čísla .... nie je tam nalepený nejaký štítok?

    V prvom poste si dával nejaké číslo dosky, kde si ho vyčítal ..... imho to asi bude základná doska HP

    odfoť to (trebárs aj mobilom), ale tak aby sa dalo z toho niečo vyčítať
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od adinek Zobrazit příspěvek
    Baterii tam vidím ale ten jumper ne.Těch čísel na desce je několik a já nevím co z toho je ten typ desky.
    Jestli tě chápu, tak jsi si to stavěl sám. Buď máš krabici, příručku na které je to napsané. Jinak na desce bude okolo patice procesoru napsáno : např. P5Q Deluxe, to bohatě stačí, aby jsme ti mohli zjistit jak se u tvé desky restartuje BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Mám uplně tu samou desku ještě jednuTak se zítra podívám do BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od adinek Zobrazit příspěvek
    Mám uplně tu samou desku ještě jednuTak se zítra podívám do BIOSu.
    nechci nic rikat ale rychlejsi by bylo se kouknout na tu desku pod procesor, presneji mezi procesor a sloty pro karty, pokud je to deska od ASUSU, urcite je tam napsanej jeji nazev a revize. nejde to prehlidnout, nic jinyho tak velkym pismem tam neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Tak tady jsou fotky mé základní desky.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00032.JPG 
Zobrazení: 117 
Velikost: 878.7 KB 
ID: 15359   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00027.JPG 
Zobrazení: 131 
Velikost: 780.6 KB 
ID: 15360  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    To je moje základní deska z Everestu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 117 
Velikost: 86.9 KB 
ID: 15517  
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém se základní deskou MSI 970A-G43 - nechce naskočit bios
    Od jirut v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 02-12-2013, 22:20
  2. problém se zakladní deskou P5RD2-VM
    Od ketcher v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 30-08-2011, 22:48
  3. Problémy s RAM a základní deskou
    Od zvoniva1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 20:27
  4. Základní desky: problem s deskou asusM3A78pro
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-10-2008, 12:42
  5. Radeony: kompaktibilita se základní deskou
    Od efriko v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-01-2007, 14:47