Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problémy s PC

legomen (19)|4.2.2010 22:50
Potřeboval bych poradit.Chtěl jsem si upgradovat pc a tak jsem si koupil novej procesor (AMD Athlon X2 7550 (2.5GHz, 2MB, socket AM2+, 95W) TRAY) ten byl bez problému.Jako další měla přijít grafická karta (PowerColor ATI Radeon PCS HD 4850 1GB DDR3, DVI, HDMI, PCIE2.0) a zdroj (Seasonic (energy knight) SS-400ET 4) a RAMka (1GB DDR2 800MHz PC6400 CL5 Zeppelin).Zdroj sem myslím bez problému zapojil a pak jsem odinstaloval starou grafickou kartu a vložil tu novou a taky ramku.Nainstaloval jsem ovladače karty a vše se zdálo být v pořádku ,ale pak jsem zjistil že mi nejdou hry..nějaké se buď vůbec nezapnuly a nebo chvíly běželi a pak spadli ,taky mi nejdou otevřít soubory (v raru) a instalace které jsem si stahnul z internetu.Píše to nějakou chybu paměti a něco že se to nemůže extrahovat.Pak jsem skusil nainstalovat Win 7 ale po restartu v instalaci se objevila chyba a musel jsem instalaci přerušit.Zkoušel jsem i jinou verzi Win 7 ale ta se ani nenačetla.Tak jsem zase nainstaloval xp a skusil jsem všechno vyměnit zpátky ,ale problémy přetrvávají pořád.A když zapnu pc tak se mi v BIOSu ukaže jestli chci spustit předešlí OS (xp) nebo pokračovat v instalaci.To je tak vše možná že jsou tady ještě nejaké problémy na které jsi nemůžu vzpomenout předem díky.

Základní deska: M2A-VM SERIES
HDD: WD Caviar 160GB SATA300
DrZelenka (2491)|4.2.2010 22:54
To uz jsi mohl vymenit i desku :)

Vypada to na vadnou RAM. Nech bezet par hodin (nejlepe pres noc) GoldMemory a uvidime.

Odebral si ovladace GK jak? DriveSweeperem?
legomen (19)|4.2.2010 23:04
odinstaloval (snad)
legomen (19)|10.2.2010 14:01
Goldmemory mi nefunguje..tak nevím co mám dělat dál
ICEBOSS (3435)|10.2.2010 14:04
jak nefunguje OMG??? to je popis problemu jak noha.

stahni si memtest nebo nejaky CD iso s utilitama (UBCD, Hirens) a pust memtest na par hodin a dej nam vedet.
legomen (19)|10.2.2010 22:42
ty šipičky mi dojedou až na konec řádku a pak mi to spadne.
chyba.JPG
hl.hl (1387)|10.2.2010 23:07
To jako delas disketu s tim GoldMemory?
Nebylo by lepsi vypalit ISO na CDRW a bootovat z neho?