Jméno tazatele: Petr Nenáhlo
Znění dotazu:
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jestli půjde spustit starší hry na Windows 7.
Mám na mysli hry ještě prřed vydáním sedmiček,tak do roku 2008.
Děkuji .
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Jméno tazatele: Petr Nenáhlo
Znění dotazu:
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jestli půjde spustit starší hry na Windows 7.
Mám na mysli hry ještě prřed vydáním sedmiček,tak do roku 2008.
Děkuji .
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Melo by jit, alespon v XP Kompatibilnim rezimu. zatim jsem narazil jen na 1 hru ktera we vistach nebo W7 nejde - NFS MW, ale uz je to rok 2005![]()
Kompatibilní režim není ve všech edicích Win7 (tuším, že je v Profesionálu a Ultimate)
v HP taky je
[quote=michal.kolesa;345686]Kompatibilní režim není ve všech edicích Win7 (tuším, že je v Profesionálu a Ultimate)[/quote]
Mám dojem že každý mluvíte o něčem jiném. Návod jak spustit program v režimu kompatibility (nejen s XP) je [URL="http://www.extrawindows.cz/instalace-starsich-programu-ve-windows-7"]tady[/URL], to o čem mluví Kolesa je nesmysl, protože ona emulace Windows XP se nedá pro hry použít. Je to myšleno spíš pro podnikovou sféru, emulovaná grafika neumí 3D akceleraci.
Ted jsem z toho "blbý" i já. Co se vlastně řeší?
To Koleso:Myslím si, že dotaz je snad dostatečně jasný, nebo se mýlím?
Osobně se domnívám, že s kompaktibilitou her na tom budou Visty a Windows 7 podobně. Pozor bych si dal zejména na 64bitové systémy. I když se budou někteří jedinci dušovat, že na tom jedou všechny hry, má zkušenost je jiná. (i když hry nehraju, nějakou tu nekompaktibilitu jsem zažil).
Tak ja sem si pustil v pohode i jednu gamesku z '97, a to jela v rozliseni 320x240 a mela podporu jen sw nebo 3dfx - a tu sem taky rozjel, bez jedineho problemu.
Vse na win7 x64. Zadny rezim kompatibility. Ten to vzdy jen zmrsi! (teda aspon z me zkusenosti, :-D )
Oficiální přehled kompatibility her lze nalézt na těchto stránkách: http://www.microsoft.com/windows/com...?type=Software
Pokud tam nějaký titul nebude uveden, musí se dohledat zkušenosti uživatelů na internetu.
Moje zkušenost, např. v 64 bit Vistách Quake III nešel spustit. Co se týče Window 7 je tam uvedená nic neříkající hláška: Information coming soon