Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Odpálená deska ?

Hribi (35)|5.2.2010 14:03
Chtěl jsem se zeptat mám desku
https://www.svethardware.cz/recenze-msi-k8n-neo3-s-pcie-a-agp-na-palube/11640

a z ničeho nic přestala fungovat.... mám teda podezření, že prostě odešla do věčných lovišť na druhou stranu fyzicky vypada absolutně ok .

Zjistil jsem, že ten kdo ji zapojil, nezapojil uplne cele napajení desky a posledni 4 "piny" zústaly volné...zřejně zdroj nemel tu koncovku ..

asi to bude tím že ?
Logout (4018)|5.2.2010 14:06
Tim by to bejt nemělo, buď se nerozběhne, nebo jí to nevadí. Leda by nevdržela proud přes zbylý 12V napájení a shořela tam, ale to bys poznal.

Spíš mě napadá, zdroj, kterej nemá ty čtyři piny je stařeček. Neodpálil to ten zdroj? Je zdroj Ok?
Hribi (35)|5.2.2010 14:08
[quote=Logout;345612]Tim by to bejt nemělo, buď se nerozběhne, nebo jí to nevadí. Leda by nevdržela proud přes zbylý 12V napájení a shořela tam, ale to bys poznal.

Spíš mě napadá, zdroj, kterej nemá ty čtyři piny je stařeček. Neodpálil to ten zdroj? Je zdroj Ok?[/quote]

Děkuju za rychlou reakci...právě jsem pokracoval v pátráni ..a zajistil si novy zdroj ...připojil desku poradne..a nic ..tak jsem testoval ramky a ty zacaly hlasit chyby i kdyz predtim byly v pohode ..takze se tam neco stat muselo ..ale ramky jsem vymenil a nic ..ze by procesor? ten jediny nemam jak odzkouset :(
Logout (4018)|5.2.2010 14:25
No a jak se to vlastně projevuje ta závada?
Zkoušel jsi promazat CMOS?
Ramky bych zkoušel v jinym PC.
Procesor se oddělá velmi zřídka...
Hribi (35)|5.2.2010 14:30
[quote=Logout;345622]No a jak se to vlastně projevuje ta závada?
Zkoušel jsi promazat CMOS?
Ramky bych zkoušel v jinym PC.
Procesor se oddělá velmi zřídka...[/quote]

roztočí se větráky a to je konec .... nepípne nic ....

Jiný zdroj jsem zkoušel, ramky jsem samozřejmě testoval na jiném pc a právě tam jsem zjistil, že jsou vadné, ale mám ramky jteré jsou v pořádku a taky nic . Právě mám podezření,že tam neco vlítlo nějaký přepětí ( kvůli těm ramkam)
DrZelenka (2491)|5.2.2010 14:51
[quote=Hribi;345627]roztočí se větráky a to je konec .... nepípne nic ....

Jiný zdroj jsem zkoušel, ramky jsem samozřejmě testoval na jiném pc a právě tam jsem zjistil, že jsou vadné, ale mám ramky jteré jsou v pořádku a taky nic . Právě mám podezření,že tam neco vlítlo nějaký přepětí ( kvůli těm ramkam)[/quote]

Spis bych rekl, ze prepeti znicilo RAMky a ne, ze RAMky zpusobily to prepeti. Taky bych to tipoval, ze odesel zdroj a vzal s sebou neco navic.
Logout (4018)|5.2.2010 16:58
Jak vypadaj kondenzátory na desce, nejsou nafouklý?

Jinak zdroj je asi nejpravděpodobnější příčina, co je to za mršku a jak stará?
Hribi (35)|6.2.2010 07:33
[quote=Logout;345671]Jak vypadaj kondenzátory na desce, nejsou nafouklý?

Jinak zdroj je asi nejpravděpodobnější příčina, co je to za mršku a jak stará?[/quote]

Deska je právě úplne jako nová ! Kondenzátory v pohodě! Jak jsem psal zkoušel jsem i jiný zdroj.
Ramky včera otestovány znovu a jsou v pohodě. (Myslím že predtím hazely chyby kvuli automatice, ted jsem je v biosu nastavil rucne a v pohode)