Nezobrazená CD/DVD mechanika SH-S222a
Dobrý den, prosím o pomoc s mechanikou. Z ničeho nic se mi přestala zobrazovat.
zkoušel jsem:
restart počítače
odebrání ovladačů
aktualizace ovladačů
otevření počítače a kontrola kabelů, které vedou z mechaniky
manuální hledání nových ovladačů na internetu
nic z toho nepomohlo. Mechanika se otevírá a zavírá, při vložení cd/dvd zabliká,ale nic se nikde nezobrazí.
zde je odkaz na obrázek s panelem součástí počítače
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
v levem rohu ve slozce ovladače jsou soubory, ktré jsem našel na internetu jako ovladače pro tuto nechaniku,ale nijak se mi je nedaří zprovoznit.
Prosím o radu co s tíám dělat, počítač a tedy i mechanika jsou staré kolem půl roku, vypaluji minimálně /max 1 cd/dvd týdně/. Windows mám visty original.
Děkuji za jakoukoli pomoc
S pozdravem
Tomáš Hadrbolec
zkoušel jsem:
restart počítače
odebrání ovladačů
aktualizace ovladačů
otevření počítače a kontrola kabelů, které vedou z mechaniky
manuální hledání nových ovladačů na internetu
nic z toho nepomohlo. Mechanika se otevírá a zavírá, při vložení cd/dvd zabliká,ale nic se nikde nezobrazí.
zde je odkaz na obrázek s panelem součástí počítače
v levem rohu ve slozce ovladače jsou soubory, ktré jsem našel na internetu jako ovladače pro tuto nechaniku,ale nijak se mi je nedaří zprovoznit.
Prosím o radu co s tíám dělat, počítač a tedy i mechanika jsou staré kolem půl roku, vypaluji minimálně /max 1 cd/dvd týdně/. Windows mám visty original.
Děkuji za jakoukoli pomoc
S pozdravem
Tomáš Hadrbolec
nevím jak to zkontrolovat v biosu :(
a jiný počítač k dispozici bohužel nemám
na jednom zahraničním fóru jsem našel, že by to mohlo být daemonem, tak jsem ho odinstalovat,ale ani po restartu a novém vyhledávání ovladačů nic.
jak to mohu zkontrolova v biosu, tedy lépe řečeno kde tam.
Děkuji
na jednom zahraničním fóru jsem našel, že by to mohlo být daemonem, tak jsem ho odinstalovat,ale ani po restartu a novém vyhledávání ovladačů nic.
Děkuji
[quote=Tomáš Hadrbolec;345877]nevím jak to zkontrolovat v biosu :(
Děkuji[/quote]
Pokud vlezes do BIOSu, tak v jedny polezce (vetsinou uplne prvni) mas zobrazenej cas, pevne disky, mechaniky, ...
Tahle to nejak vypada: https://www.svethardware.cz/bios-2-dil-standard-cmos-setup-nejslabsi-z-mocnych/23570
Mel bys tam videt vypsany pevne disky a mechaniky. Pokud misto mechaniky nebude nic, nebo budou jen nesmysly, tak je po ni. Pokud nevis jak se v tom vyznat, tak to vyfot a posli sem.
Děkuji[/quote]
Pokud vlezes do BIOSu, tak v jedny polezce (vetsinou uplne prvni) mas zobrazenej cas, pevne disky, mechaniky, ...
Tahle to nejak vypada: https://www.svethardware.cz/bios-2-dil-standard-cmos-setup-nejslabsi-z-mocnych/23570
Mel bys tam videt vypsany pevne disky a mechaniky. Pokud misto mechaniky nebude nic, nebo budou jen nesmysly, tak je po ni. Pokud nevis jak se v tom vyznat, tak to vyfot a posli sem.
[quote=Tomáš Hadrbolec;345957][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
je to ono?[/quote]
Ano, je to ono, BIOS ti ji vidí. Já měl podobný problém s PC, problém vyřešila až přeinstalace PC, ale v mém případě to nemělo moc cenu, po 2 měsících odešla deska.
je to ono?[/quote]
Ano, je to ono, BIOS ti ji vidí. Já měl podobný problém s PC, problém vyřešila až přeinstalace PC, ale v mém případě to nemělo moc cenu, po 2 měsících odešla deska.
[quote=Tomáš Hadrbolec;345877]nevím jak to zkontrolovat v biosu :(
Děkuji[/quote]
Ano Daemon může být na vině ... Mechaniku dej ve správci zařízení odinstalovat a restartni PC, Win by jí měli najít automaticky a nainstalovat si k ní ovladač.
Děkuji[/quote]
Ano Daemon může být na vině ... Mechaniku dej ve správci zařízení odinstalovat a restartni PC, Win by jí měli najít automaticky a nainstalovat si k ní ovladač.
daemona jsem odinstaloval, restarnul compa, odebral ovladače a restartoval zas a nic.
takže myslíte, že poslední šance je přeinstalace compu? aj do toho se mi moc nechce, ale zkusim no.
Nevěděl by někdo, kde by se daly stáhnout nějaké aktualni ovladače pro tu cd/dvd mechaniku? zkoušel jsem hledat a nic. nasel jsem asi 5 ruznych verzi, soubory se jmenujou
SH-S222A a za tím jsou ido1/sa00/sb01/sb02 a nic to nedela.
Ty instalace se desim proto, ze windowse mam na cd a kdyby to nepobralo,tak netusim co budu delat, musel bych jet koupit novou mechaniku asi.
Děkuji za rady všem
takže myslíte, že poslední šance je přeinstalace compu? aj do toho se mi moc nechce, ale zkusim no.
Nevěděl by někdo, kde by se daly stáhnout nějaké aktualni ovladače pro tu cd/dvd mechaniku? zkoušel jsem hledat a nic. nasel jsem asi 5 ruznych verzi, soubory se jmenujou
Ty instalace se desim proto, ze windowse mam na cd a kdyby to nepobralo,tak netusim co budu delat, musel bych jet koupit novou mechaniku asi.
Děkuji za rady všem
[quote=Tomáš Hadrbolec;346249]
Ty instalace se desim proto, ze windowse mam na cd a kdyby to nepobralo,tak netusim co budu delat, musel bych jet koupit novou mechaniku asi.[/quote]
Veď ti nič nebráni vložiť inštalačné CD do mechaniky a nastaviť bootovanie z CD/DVD - ak to nabootuje, jedná sa o sw problém. Ten by sa možno dal vyriešiť opravnou inštaláciou....
Ty instalace se desim proto, ze windowse mam na cd a kdyby to nepobralo,tak netusim co budu delat, musel bych jet koupit novou mechaniku asi.[/quote]
Veď ti nič nebráni vložiť inštalačné CD do mechaniky a nastaviť bootovanie z CD/DVD - ak to nabootuje, jedná sa o sw problém. Ten by sa možno dal vyriešiť opravnou inštaláciou....
[quote=Tomáš Hadrbolec;346249]daemona jsem odinstaloval, restarnul compa, odebral ovladače a restartoval zas a nic.
Děkuji za rady všem[/quote]
Ty soubory co máš staženy jsou Firmware pro vypalovačku,žadny specialní ovladače nejsou,pouze ty co jsou ve WIN.
Děkuji za rady všem[/quote]
Ty soubory co máš staženy jsou Firmware pro vypalovačku,žadny specialní ovladače nejsou,pouze ty co jsou ve WIN.
tak jsem zkusil hodit windows cd do mechaniky a hle, tam si ji najde. instalace by tedy sla. Ale nejak se mi nechce preinstalovavat celej comp.
Je i jina moznost co bych mohl jeste zkusit prosím?
takze ty stazeny soubore/firmware/ jsou mi predpokladam k nicemu?
Děkuji za info
edit:
zkusil jsem nainstalovat zpet daemona a ono to nezobrazuje ani tu virtualni mechaniku, to je uz hodne divne ne?
Je i jina moznost co bych mohl jeste zkusit prosím?
takze ty stazeny soubore/firmware/ jsou mi predpokladam k nicemu?
Děkuji za info
edit:
zkusil jsem nainstalovat zpet daemona a ono to nezobrazuje ani tu virtualni mechaniku, to je uz hodne divne ne?
[quote=Tomáš Hadrbolec;346294]
Je i jina moznost co bych mohl jeste zkusit prosím?[/quote]
-odstráň/odinštaluj mechaniku - pred tým si v správcovi zisti, na ktorý radič je pripojená (master/slave primary-secondary)
-odinštaluj daný radič
-reštartuj ....
Je i jina moznost co bych mohl jeste zkusit prosím?[/quote]
-odstráň/odinštaluj mechaniku - pred tým si v správcovi zisti, na ktorý radič je pripojená (master/slave primary-secondary)
-odinštaluj daný radič
-reštartuj ....
prosim o radu, nemam nejmensi tuseni jaky radic vypnout ani jak to zjistim
Klikni na mechaniku pravým myšítkom - zvoľ odinštalovať
Klikni na Kanál IDE pravým - zvoľ odinštalovať
Môžeš odinštalovať oba IDE radiče alebo si podobným spôsobom - pravý klik a Vlastnosti zisti, na ktorý konkrétne je pripojená mechanika ....
Reštart ...
Klikni na Kanál IDE pravým - zvoľ odinštalovať
Môžeš odinštalovať oba IDE radiče alebo si podobným spôsobom - pravý klik a Vlastnosti zisti, na ktorý konkrétne je pripojená mechanika ....
Reštart ...
Bych rek, ze je to "bug" ;) Kazdopadne se to da vyresit (odskouseno)
http://news.sequimpc.com/technology-news/missing-dvd-or-cd-drives-in-vista/
http://news.sequimpc.com/technology-news/missing-dvd-or-cd-drives-in-vista/
takze udelal jsem to podle navodu, odinstaloval jsem mechaniku,oba ty radice ide, restart a tohle to napsalo
a mechanika nikde, jdu zkusit to podle toho prvniho navodu s tim regeditem
a mechanika nikde, jdu zkusit to podle toho prvniho navodu s tim regeditem
[quote=Tomáš Hadrbolec;346367]takze udelal jsem to podle navodu, odinstaloval jsem mechaniku,oba ty radice ide, restart a tohle to napsalo[/quote]
A smazal jsi Upper/Lower filters???
edit: aha, nesmazal...
A smazal jsi Upper/Lower filters???
edit: aha, nesmazal...