Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Samovolne vypnuti

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Prosim o pomoc diagnostiky tohoto problemu.

    PC mi bylo predano s tim, ze se samovolne vypina ( to jim prej nevadilo), ale pak uz neslo ani zapnout. Tudiz doma sem ho zapnul, a pri nabihani winu se to samo vyplo, jen zustala svitit Power Dioda a blikal NumLock na klaesnici. Vypnul sem to, zase zapnul, totez.

    Z nejvetsi pravdepodobnosti to bude zdroj.... Uz ma chudak naslouzeno 10 let. Je to RexPower 400W. (pochoutka)

    Ja jen nechci objednat novej zdroj, aby mi tu pak nezustal. Asi vyzkousim jiny.

    AMD (nevim jaky nechci sundavat chladic)
    AS Rock K7VT4A Pro
    512Mb DDR400
    Radeon 9600
    Seagate 120GB

    Ta deska ani nema napajeni 4pin pro procesor, je to 10 let starej kompik. Tudiz kdyz budu objednavat novej zdroj,nemyslite ze 400W je zbytecnost? Todle by melo stacit ne? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48081 nebo http://www.alza.cz/fortron-ax350-60apn-350w-d126403.htm
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 06-02-2010 v 15:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    ono to opravdu vypada na zdroj, ci MB, ale zkus si pujcit priferie / klavesnice, mys /..., uz jsem se setkal s podobnym problemem, kde pricinou bylo "zasekle" tlacitko na klavesnici..., takze tezko rici od pasu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    JJ, jdu zkusit jinej zdroj. Klavesnici a mys mam porad stejnou, jsou v poradku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    pokud mas vice moznosti, tak bez "per partes"..., to ti napovi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Hmm, tak abych to jeste presne popsal.....
    Zapnu komp, nabehne nabidka,dam bezne spusteni, pri nabihani winu najednou na monitoru skoci no-signal, komp se restrtuje, projede POST a pak se vypne, sviti je Power dioda a blika NumLock.

    Zkousel jsem to s jinym zdrojem, chovani je naprosto totozne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    dostanes se do nouzoveho rezimu?, ci se to tam chova stene...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    JJ, jdu zkusit jinej zdroj. Klavesnici a mys mam porad stejnou, jsou v poradku
    tomu bych az tak neveril, vim, ze to zni blbe, ale.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No ono se to vypne tak jako tak. Bud pri nabihani beznym zpusobem, nebo i do nouzaku. Ted se to vypina ihned po postu. Prohodil jsem pameti, odpojil co slo, mozna jeste zkusit grafarnu, ale je to APG a tu tady asi nevyhrabu.....

    Zda se ze to bude asi deskou....

    Vypne se to i v BIOSU
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 06-02-2010 v 16:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    rozhodit cely komp a pomalicku, polehoucku jej davat do kupy.... / s komponenty, ktere tam patri... /
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    rozhodit cely komp a pomalicku, polehoucku jej davat do kupy.... / s komponenty, ktere tam patri... /

    To sou teda rady. Tohle jsem samozrejme uz udelal. jdu hledat AGP grafarnu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Rex Power - zacal bych zdrojem a zkontrolovat bych usazeni chladice na CPU (neolam pri tom jadro :-D) pripadne na grafice jestli sedi a neco se neprehriva (taky vycistit od prachu samozrejme).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    Rex Power - zacal bych zdrojem a zkontrolovat bych usazeni chladice na CPU (neolam pri tom jadro :-D) pripadne na grafice jestli sedi a neco se neprehriva (taky vycistit od prachu samozrejme).
    Od prachu jsem to samozrejme ocistil, a nebylo ho tam malo. Rozebral vetrak na GPU, na CPU i zdroj. Vse sem vycistil a dal zpet.
    Zdroj jsem zkousel jinej, chova se to stejne. CPU jsem tez sundal,ocistil, dal novou pastu ale vse je stale stejne.

    Vnitrek zdroje vypada dobre, zadny vytekly kondiky, ani bordel. Deska taky tak.........

    Nove poznatky: Zkusil jsem jinou AGP grafarnu, problem je totozny.


    Vypozoroval jsem vsak jednu zajimavou vec. Ze se pocitac vypina pri nabehu do windows, jak ve stavu nouze, tak normalne, tak v BIOSU. Ale jen tak pro zajimavost, jsem si oteverel Hardware monitoring a vypne se vzdy kdyz teplota CPU skoci na 35. Zkouseno 4x, vzdy kdyz je 35 se vypne. Je jedno jestli predtim byl vychladly, proste si to vyleze na tech 35 a pak se to vypne............ TAK A TED RADTE!!!!

    Je mozny ze je spatny CPU?
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 06-02-2010 v 18:49
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Novy poznatek, 4x sem sundal a zase nandal CPU i chladic ( prisernej patent), a ted to uz normalne bezi asi 20 minut. Zkousel jsem to zapnout, vypnout, vse jede. Neni tam sice system, ale zatim to vypada ze to jede. Zajimavy. Absolutne tomu nerozumim......
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Monitory: samovolné vypnutí monitoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-11-2013, 10:20
  2. samovolné vypnutí zvuku u xp
    Od plaskotch v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-01-2013, 14:07
  3. samovolné vypnutí a zapnutí pc
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 19:47
  4. Samovolné vypnutí PC
    Od Larry666 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-12-2008, 11:05
  5. samovolné vypnutí serveru
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-09-2008, 12:50