Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: HD Tach

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    291

    aké máte výsledky? nezdá sa vám že tie moje sú nejaké slabé? disk je seagate baracuda 7200.10 320gb 16mb
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bez_názvu.JPG 
Zobrazení: 162 
Velikost: 182.6 KB 
ID: 955  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Black tgfh
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    143

    Taky mám Vistu a taky nemůžu nijak nainstalovat SATA driver. S největší pravděpodobností nám jedou Disky "jen" jako obyč. ATA...

    Bohužel mám problémy přihlásit se pod svým účtem tak jsem tu pod bráchovým [tgfh]
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SATA.jpg 
Zobrazení: 160 
Velikost: 97.3 KB 
ID: 956  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    291

    Citace Původně odesláno od Black tgfh
    Taky mám Vistu a taky nemůžu nijak nainstalovat SATA driver. S největší pravděpodobností nám jedou Disky "jen" jako obyč. ATA...

    Bohužel mám problémy přihlásit se pod svým účtem tak jsem tu pod bráchovým [tgfh]
    to neni vista ale xp len tak vyzerá :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Black tgfh
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    143

    Máš nainstalovanou SATU?

    Bohužel mám problémy přihlásit se pod svým účtem tak jsem tu pod bráchovým [tgfh]
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    291

    Citace Původně odesláno od Black tgfh
    Máš nainstalovanou SATU?

    Bohužel mám problémy přihlásit se pod svým účtem tak jsem tu pod bráchovým [tgfh]
    ano mám ale možno je starý kde stiahnem nové ovládače doska je Asus A8N-SLI Premium
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Proč slabé? Mám Seagate PATA 250GB, je o malinko pomalejší (dáno hustotou záznamu) a burst je jen 90MB/s (dáno rozhraním). Rychlost začíná na 70 v půlce je něco přes 60, končí na 35MB/s. Přístupová doba 14,7ms.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od sety83
    aké máte výsledky? nezdá sa vám že tie moje sú nejaké slabé? disk je seagate baracuda 7200.10 320gb 16mb
    nemas to prepnuty standardne na SATA 1?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od sety83
    aké máte výsledky? nezdá sa vám že tie moje sú nejaké slabé? disk je seagate baracuda 7200.10 320gb 16mb
    Vyndej bílý switch z konektoru v zadní části disku a máš to vyřešené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Co řešíte.? Vždyt ty výsledky jsou běžné. Přidám screen z mých HDD. První je to samé co máš ty, akorát v PATA "verzi". Druhý jsou mé 2x160GB v RAIDu 0.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 7200.10.320GB.jpg 
Zobrazení: 148 
Velikost: 233.9 KB 
ID: 966   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 7200.7.2x160GB.jpg 
Zobrazení: 132 
Velikost: 253.5 KB 
ID: 967  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Tak jsem HD Tachem protáhl mé dva nové Westerny:





    Ty výsledky mi přijdou v pořádku, co říkáte? První je WD1600AAJS a druhý WD3200AAKS. Ten můj ošklivý Seagate mám teď na stole a musím říct, že mě tyhle dvě nové potvůrky opravdu překvapili. O nějakých vybracích nemůže být řeč a to ani u jednoho modelu, co se týče hlasitosti rotace ploten, ze začátku, ještě když jsem měl připojen i ten Seagate, myslel jsem, že do těch WD nejde proud, nejsou opravdu slyšet a nevybrují. Co se týče hlasitosti seeku, například při kopírování velkého množství malých souborů práce disku slyšet je (v porovnání se Seagatem ale asi tak čtvrtinová hlasitost a hlavně, ten Seagate chroupal už prakticky pořád). Takže první dojmy opravdu báječné, snad budu moc stejně mluvit i za měsíc či za rok, uvidíme...

    EDIT: Zajímavé je, že když jsem teď ještě změřil v HD Tachu ten Seagate, tak celkově má o dost větší rychlost, ale nechápu, kde se ten výsledek vzal, když podle grafu i podle průměrné rychlosti čtení je horší?! -tohle mi hlava nebere.



    (Jestli se Vám někomu rychlost tohoto Seagatu zamlouvá, klidně ho prodám, je volnej) -jinak jde příští týden na reklamaci, kvůli obrovské chybovosti, už se i objevily BAD sektory! -už ani nevím kdy naposled jsem měl v ruce disk s bad sektorama...
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 16-03-2007 v 22:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    A já jsem protáhl HD Tachem mé dva (skoro) nové Seagaty a Raptora.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hdd_3.png 
Zobrazení: 138 
Velikost: 15.6 KB 
ID: 1045   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hdd_f.png 
Zobrazení: 131 
Velikost: 16.2 KB 
ID: 1046   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: wd74.png 
Zobrazení: 160 
Velikost: 15.6 KB 
ID: 1047  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od boboco
    ........EDIT: Zajímavé je, že když jsem teď ještě změřil v HD Tachu ten Seagate, tak celkově má o dost větší rychlost, ale nechápu, kde se ten výsledek vzal, když podle grafu i podle průměrné rychlosti čtení je horší?! -tohle mi hlava nebere.
    A co tak rozdíl v cache. Nic?
    Naposledy upraveno uživatelem Alf: 16-03-2007 v 23:08
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Seagate má 16MB, WD3200AAJK taky 16MB a WD1600AAJS jen 8MB.

    Výsledek Burst speed budu pro příště ignorovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od boboco
    .....Výsledek Burst speed budu pro příště ignorovat
    No ale to bys neměl. Já si myslím, že "Burst speed" má pro běžnou práci daleko větší význam než "Sequential read speed" a tam je na tom Seagate o ca 15% líp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Já vím, ten Seagate se mi jeví jako rychlejší i proto jsem ho tenkrát koupil namísto WD3200KS(YS), ale byla to chyba, je to hlučná potvůrka, která navíc po měsíci používání začala odcházet. S WD jsem problém doposud neměl, proto jsem se vyhnul experimentům a vrátil se ke své oblíbené značče, přestože, co se týče rychlosti, podává výsledky horší. "Chroupání" není neslyšitelné ani u série "AA", to mohu potvrdit, ale je to výrazně nižší hluk oproti bývalému Seagatu i v tom ohledu, že má naprosto neslyšitelný běh (rotace ploten). Věřím ale že Samsung je ještě tižší. Přesto jsem ho nevzal, nechci znova zbytečně experimentovat.

    No a myslím, že už jsem toho o diskách za posledních pár dní napsal dost, takže končím, už bych se stejně jen opakoval. Každý má svou hlavu, každý preferuje jinou značku, každý si vybere disk, který ho zaujme nejvíce.

    Dál pokračovat v tématu HD Tach, prosím
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HD Tach pod 64bit Vista nejede ani v režimu kompatibility
    Od meeee v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-03-2009, 15:19