Asus EN9800GT TOP
Ahoj. Po čase hraní jakékoliv 3D hry se počítač kompletně sekne a na seklé obrazovce se objeví vlnky jako na obrázku. Taky si myslítě, že je po kartě ? Budu rád za odpověď. Díky
Klasický artefakty.... a blbnou paměti.
Jestli se ti nepřehřívá a netaktovals, zkusil bych jí podtaktovat na standardní takty 9800GT (máš přetaktovanou TOP verzi), mohlo by to pomoc.
No a jinak je to na reklamaci, jestli je v záruce.
Jestli se ti nepřehřívá a netaktovals, zkusil bych jí podtaktovat na standardní takty 9800GT (máš přetaktovanou TOP verzi), mohlo by to pomoc.
No a jinak je to na reklamaci, jestli je v záruce.
Sinistar: Nechci delat nejake poplachy a byt nositelem spatnych zprav, ale neco podobneho mi delala kdysi 6600 GT. Nemel sem vlnky, ale zelene ctyruhelniky (ne vzdy to byl ctverecek).
Po case karta odesla do kremikoveho nebe. Takze reklamace je podle meho nazoru nejjistejsi cesta.
Po case karta odesla do kremikoveho nebe. Takze reklamace je podle meho nazoru nejjistejsi cesta.
husky14: Teplota je podle mého názoru v pořádku. Snížení taktů, ačkoliv se mi to jako řešení nelíbilo, stejně nepomohlo... A tím "a blbnou paměti" myslíš co ? RAM počítače nebo něco s pamětí karty ? Moc nerozumím :) Každopádně díky, reklamace asi bude...
Rozhodně karta v kopru. Narozdíl od zbytku ale tipuju na vadné jádro (imho je vypálená nějaká shader či podobná jednotka) Artefakty pamětí vypadají většinou jinak (chyby v polygonech)
Taky tipuju vadne jadro. Tu fotku vytiskni a posli ji z kartou. Me to vzdycky urychlilo prubeh reklamace..... Urcite reklamuj, nic jineho s tim delat nemuzes......
Včera mi přišla karta z reklamace zpět. Vyjádření technika zní "Opraveno výměnou". Ještě ten den jsem ji zkoušel a v pohodě. Dneska spustim Dirt2 (u týhle hry mi to taky blblo) a hned "bum !" a úplně to samý jako dřív ! V obchodě mi řekli, že kartu vyměnili, ale co jsem si ji tak prohlížel, tak bych řek, že ne... Dá se to poznat podle nějakýho čísla na krabici a na kartě ? Vypadá to, že tam asi zajdu znova...
Na spodní kartě by měl být štítek se SN. Teoreticky by měl odpovídat některému na krabici. Pokud se mění kus za kus, tak nové SN karty by mělo být odlišné od toho, co měla původní.
[quote=Sinistar;361995]Dá se to poznat podle nějakýho čísla na krabici a na kartě ?[/quote]Měl sis tu kartu nějak "poznačit" - taky to tak dělám :)
Zkus to znovu, pak maximálně ještě jednou a máš nárok na odstoupení od smlouvy - vrácení peněz....
Zkus to znovu, pak maximálně ještě jednou a máš nárok na odstoupení od smlouvy - vrácení peněz....
Seriový číslo je stejný... Tak buď si ze mě dělaj p*del nebo se někdo splet... Jdu se jim tam na to zeptat... Díky
No každopádně jeden pokus s reklamací už tímhle "omylem" vyčerpali, takže ještě dva a nech si vrátit prachy ;)
Dyť kolik si za ní dal? Třeba 2,8k? Za to dneska koupíš 5750 :thumb
Dyť kolik si za ní dal? Třeba 2,8k? Za to dneska koupíš 5750 :thumb
No budeš se divit, ale stála 4400 (ani nehádám, co bych si za to pořídil dneska). Kartu prý nevyměňovali za novou, protože se už nevyrábí (tím se vysvětluje sériové číslo...), takže ji opravovali. Ale asi ne dostatečně. Bojim se, že s tím ještě budou problémy, když už to jednu opravu absolvovalo.
[quote=Sinistar;362070]No budeš se divit, ale stála 4400....[/quote]Nebudu, já kupoval jednu z prvních 8800GT = přejmenovaná 9800GT v lednu 2008 za cca 6,1k ;)
Pokud uz se nevyrabi a nemuzou to opravit, tak dostanes prachy zpet. Ja takhle reklamoval router (odesel 1 mesic pred koncem zaruky :D ). Akorat me stvalo, ze reklamaci vyresili behem 10 dni (podle protokolu), ale nez me to oznamili, tak cekali presne 1 mesic!
Jasna reklamace znova. Uz jsem neco podobneho resil nekolikrat.
Meli by ti ji bud znova opravit, nebo vymenit za jiny kus. Pokud uz se nevyrabi, tak ji nahradila jina rada, oni ti musi ve stejne financni hladine poslat kvartu adekvatni. Jak cenou, tak vykonem.
Po kazde 2he reklamaci (at jiz se stenym ci jinym problemem sem zadal za vymenu GK, za totozny kus, ci za adekvatni nahradu) A vzdy se mi vyplatilo jim presne napsat, kterou kartu chci. A pokazde mi poslali mnou pozadovanou....
A ohledne posilani na reklamaci : Nejlepe je GK poznacit treba cernou lihovkou (tupkou) na Mofset, ci na nekolik pameti.
No a az Ti prijde "vymenena" a nebude, alespon to budes vedet.
V Tvem pripade urcite reklamuj znova a pokud je to seriozni kseft, tak ti poslou jinou, vrati prachy, ci ti ji vymeni za jinou adekvatni :D
Meli by ti ji bud znova opravit, nebo vymenit za jiny kus. Pokud uz se nevyrabi, tak ji nahradila jina rada, oni ti musi ve stejne financni hladine poslat kvartu adekvatni. Jak cenou, tak vykonem.
Po kazde 2he reklamaci (at jiz se stenym ci jinym problemem sem zadal za vymenu GK, za totozny kus, ci za adekvatni nahradu) A vzdy se mi vyplatilo jim presne napsat, kterou kartu chci. A pokazde mi poslali mnou pozadovanou....
A ohledne posilani na reklamaci : Nejlepe je GK poznacit treba cernou lihovkou (tupkou) na Mofset, ci na nekolik pameti.
No a az Ti prijde "vymenena" a nebude, alespon to budes vedet.
V Tvem pripade urcite reklamuj znova a pokud je to seriozni kseft, tak ti poslou jinou, vrati prachy, ci ti ji vymeni za jinou adekvatni :D
Tak na prodejně, se jim projevil problém taky, ale v servisním středisku, kde kartu ozkoušeli zátěžovým testem, jim prý funguje vše tak, jak má. Víc zatím nevím...
Takže... Jako náhradu za kartu mám nyní MSI N250GTS Twin Frozr, což je asi změna k lepšímu, ne ? No ale nebyl bych to já, abych neměl další problémy :). Zatím jsem zkusil 3 hry a všechny po čase úplně stejně spadly do windows ("Program blablabla přestal pracovat"). Už nevím co si o tom mám myslet. Není chyba náhodou celou dobu někde jinde ? :) Zítra ještě zkusím další hry a napíšu jak to dopadlo...
Pozerám do podpisu - aký máš zdroj ? 400w alebo 500w verziu ? Skúšal si reinstalovať ovládače GK ? Odstrániť staré zbytky pomocou programu Driver Sweeper v núzovom režime a potom nainštaloval normálne najnovšie ovládače. Taktiež by som pre istotu vizuálne prekontroloval matičnú dosku, oblasť PCI-E slotu, treba skúsiť aj to, lepšie ako nič. Skontroluj si taky GPU a Pameti, či ich máš podľa špecifikácie na webe.
Mám Fortron BlueStorm2 500W. Ovladače grafické karty jsem použil nejnovější z nVdia.com. Jak myslíš překontrolovat PCI-E slot ? Co s ním může být ? Takty by měly být v pořádku...