Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Nová, úsporná, pasivně chlazená GK?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    15

    Zdravím všechny tady na foru.

    Mám postarří počítač, ale výkon mi stačí bohatě. Co mě však vytáčí je zvuk větráčku GK, který je hrozný a nedá se nijak ztišit. Větráček mění zvuky a dělá strašný rambajz, nedá se v tom hluku na nic soustředit...

    Proto bych chtěl poradit nějakou novou GK s pasivním chlazením. Protože jsem slyšel, že ATI mají nižší spotřebu, píšu tento příspěvek právě sem. Potřeboval bych totiž poradit i s tím, jestli mi můj starý 300W zdroj utáhne novou grafiku (procesor mám P4 505 2.6GHz).

    Bude nutné koupit nový zdroj? btw. preferuji alfacomp děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    napiš i jakou máš základní desku a co máš teď za grafiku
    dají se koupit i pasivní chladiče a cenově je to levnější než nová grafika
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    15
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A taky napiš co máš za zdroj a chladič na CPU, starý 300 W zdroj asi nebude žádný zázrak, obávám se, že v momentě, kdy umlčíš grafiku, začneš slyšet větrák ve zdroji, takže tě koupě nového stejně nemine. Pak zjistíš že ti vadí hluk chladiče procesoru ......
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    hmm tan 6600 se nový chladiče schání dost špatně protože nemá standartizovaný díry na uchycení chladiče(ty jsou 4 a maj přesně danou rozteč)

    za kolik peněz má ta grafika bejt?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Rozeber vetracek, vycisti, sloupni zespoda nalepku a nakap tam silikonovy oleje a nazdar :-).

    nebo muzes uvazovat o tomhle
    http://shop.tntrade.cz/acutake-acuta...le_d80759.html , melo by to tam snad sednout i na 2 diry, ale nerucim za to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    15

    Mám tuto skříň:

    http://obchod.vkt.cz/default.ashx?Mode=Sti&StiId=38956

    HW už jsem přestal nějak sledovat, tak se v tom neorientuji...

    Když podržím větráček na grafice tak je docela ticho, takže se nebojím toho, že by začal dělat randál třeba větrák na procesoru.

    Mnoo tak do 1000Kč by se ta karta mohla sehnat ne? Spíš nevím co s tím zdrojem...
    Naposledy upraveno uživatelem Gufinus: 10-02-2010 v 11:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    no ta skrin a zdroj to je krasa... Imho by melo smysl koupit neco jako je Cooler Master Centurion 534 a k tomu nejaky 350WOEM Seasonic (nebo 400W pokud planujes v brzke dobe upgrade).

    Vetrak vycisti jak jsem psal, imho to pomuze. Nebo vetrak normalne oddelej a na kartu stahovacima paskama pripastli normalni 8cm vetracek (bacha at zebro nenahnes na stranu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Zdroj bych osobně vyměnil už jen kvůli prevenci, EC není moc kvalitní a po těch letech už bude v bídném stavu. Ale záleží na tobě. Jako nový bych doporučil tento. Výměna je jednoduchá, vyšroubuješ 4 šroubky, odpojíš a vyndáš starý zdroj, vložíš nový, připojíš, přišroubuješ.
    U grafiky, pokud nezáleží na 3D výkonu, můžeš vzít to nejlevnější co je, Radeon HD4350.
    Starou kartu prodáš a ve výsledku to bude lepší než kupovat na starou kartu chladič za 350 Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    řešení za 70Kč až 100kč
    kup si nějaký obyčejný větráček
    a ten přilep(jakoliv jinak připevni) na původní pasivní část toho chladiče
    větrák zapoj buď na 5V nebo pomocí redukce třeba na 7V
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    hm, to je pravda s to grafikou. :-). za 6600 pci-e dostane tak max 200 Kc, priplatit 450 za novy radeon je dobry napad. nicmene ja bych to asi stejne napred namazal, a pak bastlil 8cm vetrakem pres stahovaci pasky :-).

    na 7v to davat nedoporucuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    15

    Ok ten nápad s výměnou zdroje a grafiky se mi líbí... Protože jsem technický antitalent, tak se raději nebudu pouštět do experimentů s větráčky...

    Když jsme u tohoto upgradu GK a zdroje, tak mě ještě napdalo, že bych si mohl přikoupit i RAM a bude pokoj. Teď tam mám 2x512 MB Kingstone 400MHz. Deska má 4 sloty pro paměti, 2 pro DDR a 2 pro DDR2.

    Když koupím kit 2x1GB DDR2 třeba na 800MHz a deska mi podporuje jen 533MHz poběží to? Díky
    Naposledy upraveno uživatelem Gufinus: 10-02-2010 v 12:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od Gufinus Zobrazit příspěvek
    Když koupím kit 2x1GB DDR2 třeba na 800MHz a deska mi podporuje jen 533MHz poběží to? Díky
    Poběží, s tím by problém být neměl, jen nezapomeň vyndat ty původní DDRka
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    vetracek ti tam kdyztak vymenim, neco doma najdu, jenom tu bednu budes muset ke me dotlacit

    zdroj by to uz preventivne nove chtelo, ale nutny to neni (HD4350 bude zrat urcite min nez 6600)

    zacal bych tim vetrakem, pokud chces aji zdroj. grafiku bych resil, jenom kdyby ti nestacil vykon - na nejaky velky pareni uz ten stroj nikdy nebude... mezi GF 6600 nebo HD4350 pri pouziti jako zobrazovadla rozdil nepoznas
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Komplet nová sestava vodně chlazená
    Od Alamaster v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 13-11-2013, 23:36
  2. Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 20-07-2008, 21:42
  3. Úsporná tříjádra od AMD
    Od Maximus12 v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-06-2008, 16:50
  4. Chlazení procesorů: uchladi sa to pasivne?
    Od Vito v sekci Chlazení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-05-2008, 16:32