Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Přetaktování GK

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, jsem rozcilenej, nejde mi to ale pekne poporade.....
    S kamosem jsme si koupili oba MSI GTX 275 Lightning, ale nejde nam nataktovat, asi delame neco blbe.... Jsou tam stejne priznaky, tak to popisu jen jednou

    Takze pouzil jsem Taktovaci Utilitku od MSI na CD tj Lightning Afterburner. Pri spousteni to hodi typicky windowsackou hlasku v malinkym okne : NVAPI_ERROR Pri kazdem zvednuti Jak Vcore,GPU clock i Memclock a zmacknuti APPLY to hodi znova NVAPI_ERROR....

    Zkousel jsem tedy od MSI aplikaci, ktera je na druhem CD, pro standartni MSI grafarny, tj MSI Afterburn...
    Tam sice pri spousteni hlaska s Nvapi neobjevi, ale zase to nejde taktovat.
    Jde pouze Vcore, kdyz dam APPLY tak to zustane na mnou nastavene hodnote. Kdyz ale zvednu pameti, potazmo jadro, vrati se to zpatky pri kliknuti na APPLY na default..... Krom toho neni mozne zvysit Shardery. Kolonka neni aktivni, nevim proc, ani Linked rezim neni aktivni... Pridavam screen.
    Pritom na strankach PCtuningu i na stranakach svethardware pri testovani kartu taktovali s MSI Afterburn 1.20 a maji tam screeny, a tam maj aktivni polozku Shardery i Linked a parametry se jim nevraceli zpet.....Nechapu
    Zkousel jsem i verzi 1.0 z cd 1.20 ze stranek MSI, 1.4 ze stranek Guru3d.com a nic

    Jen tak na zkousku jsem jeste pouzil nastroj EVGA, ale tam se zase neda nastavovat Vcore, tudiz se nikdo nedostanu vysoko kam potrebuji.....

    Premyslel jsem jestli to treba nema neco spolecneho s tim NVAPI, nejspis to bude DLL soubor, ale nechci to nikde tahat, jelikoz ty dll jsou dost podezrely......

    Ovladace mam 196.21 a XP32bit, nemel bych zkusit starsi ovladace, ci WIN7?

    A ten muj kamos ma uplne stejny problem.... Nevedel by nekdo?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 137 
Velikost: 120.3 KB 
ID: 15451  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    chyba je v ovladačích
    viz Hledat
    viz UTFG
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Chápu, že tě štve, že to nefachčí, ale kam až se chceš dostat? Nestačí ti už tak dost vysoký výkon GTX275? V Evga Precision se dá dostat bez jakéhokoli zvyšování napětí taky poměrně vysoko a bez dobrého chlazení (i když tato karta ho bez pochyby lepší má) nemá smysl uvažovat o nějakých extrémech a velkým laborování s voltáží jádra. Za chvíli tady budeš s dotazem, proč ti to ve hrách padá.
    Jinak viz matyyy. Už to tady bylo x krát.

    EDIT// Ale je pravda, že když už sis ji za ty nekřesťanský peníze pořídil, tak je třeba z ní něco navíc vymáčknout.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 10-02-2010 v 16:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Chápu, že tě štve, že to nefachčí, ale kam až se chceš dostat? Nestačí ti už tak dost vysoký výkon GTX275? V Evga Precision se dá dostat bez jakéhokoli zvyšování napětí taky poměrně vysoko a bez dobrého chlazení (i když tato karta ho bez pochyby lepší má) nemá smysl uvažovat o nějakých extrémech a velkým laborování s voltáží jádra. Za chvíli tady budeš s dotazem, proč ti to ve hrách padá.
    Jinak viz matyyy. Už to tady bylo x krát.

    EDIT// Ale je pravda, že když už sis ji za ty nekřesťanský peníze pořídil, tak je třeba z ní něco navíc vymáčknout.
    JJ, ja to mel nastesti bez Dane, tak to zase tolik nesazelo, ale mas pravdu ze kdyz uz jsem si koupil za takovy nehroazny prachy kartu, tak bych se rad dostal aspon na tech deklarovanejch 790. Narust vykonu je 18-21 procent a to je dost.

    U te EVGA me stve ze to nejde po 1MHZ ale ze si to tam klidne skace po 5-7Mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    chyba je v ovladačích
    viz Hledat
    viz UTFG
    Po pravde, to s tema ovladacema me napadlo az ted, kdyz jsem psal ten topic, takze jsem to predtim nehledal. Jinak odkaz na ten Afterbur 1.42 s tim to taky nejde. Jeste zkusim tu 1.5beta. Nebo downgrade ovladacu. Jakou verzi si mam stahnout? Je jich milion ruzne po forech. Ktera posledni byla funkcni?

    Jo uz to vim, na MSI Foru sem dohledal ze je opravena verze 196.34beta

    No zkusim nejdriv ten Afterbur 1.5beta a kdyz to nepofachci tak ty Forceware 196.34


    BTW co je ten NVAPI?????? Protoze mi totiz jeste nedoslo, jestli je to tema ovladacema, nebo tim NVAPI?
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 10-02-2010 v 17:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    BTW co je ten NVAPI?????? Protoze mi totiz jeste nedoslo, jestli je to tema ovladacema, nebo tim NVAPI?
    NVAPI: http://www.google.cz/search?hl=cs&so...i&lr=&aq=f&oq= ...hned první odkaz
    Přeinstaloval bych drivery. Uvidíš, že by to mělo pomoct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    JJ, jasny, ja si to vyhledal uz predtim, ale moc jsem nepochopil ani podle toho popisku k cemu je to dobry. A uz vubec ne kam se to ma nahrat, potazmo jestli se ma neco menit v registrech
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    U te EVGA me stve ze to nejde po 1MHZ ale ze si to tam klidne skace po 5-7Mhz
    To je dany pomerem frekvence jadra ku shaderum, s tim nic neudelas (teda pokud nehodlas menit clockegen ) Ostatne pochybuju, ze by ti zrovna tohle vadilo nebo nejak extremne prekazelo pri taktovani...

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Jinak odkaz na ten Afterbur 1.42 s tim to taky nejde. Jeste zkusim tu 1.5beta. Nebo downgrade ovladacu. Jakou verzi si mam stahnout? Je jich milion ruzne po forech. Ktera posledni byla funkcni?
    Jo uz to vim, na MSI Foru sem dohledal ze je opravena verze 196.34beta
    No zkusim nejdriv ten Afterbur 1.5beta
    Betaverze MSI Afterburneru jsou funkcni pouze jeden tyden Stahni finalni 1.5.0 tady ze SHW
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: Přetaktování HD4870
    Od funn3r v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 15:53
  2. Přetaktování CPU
    Od zajdax3 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 17:07
  3. Přetaktování CPU
    Od Sajgon v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-07-2008, 20:18
  4. Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?
    Od happymaster23 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 19:48
  5. MB DFI nF3 Ultra-D - přetaktování
    Od Pedroso79 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-01-2008, 21:05