Zobrazené výsledky: 1 až 5 z 5

Téma: Problém při startu PC a potom občas i při běhu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    8

    Dobrý den rád bych požádal o s PC, jedná se o Fujitsu siemens Esprimo edition P2511, windows XP SP3

    při startu se ozve dvakrát pípnutí a objeví se obrazovka jako na přiloženém obrázku, upozorňuji, že disketová mechanika není a nikdy nebyla v PC nainstalována.

    dále se občas zmizí obraz na monitoru a objeví se není signál........vyloučené věci: jiný monitor, jiný kabel k monitoru, externí grafická karta, napětí v zásuvce.......
    Ještě je zajímavé že toto dělá většinou jen na jednom místě, po přenesení většinou signál do monitoru nepadá a pc funguje v pořádku

    Děkuji moc za každou radu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba_pri_startu.jpg 
Zobrazení: 133 
Velikost: 48.6 KB 
ID: 15477  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od dogs Zobrazit příspěvek
    Dobrý den rád bych požádal o s PC, jedná se o Fujitsu siemens Esprimo edition P2511, windows XP SP3

    při startu se ozve dvakrát pípnutí a objeví se obrazovka jako na přiloženém obrázku, upozorňuji, že disketová mechanika není a nikdy nebyla v PC nainstalována.

    dále se občas zmizí obraz na monitoru a objeví se není signál........vyloučené věci: jiný monitor, jiný kabel k monitoru, externí grafická karta, napětí v zásuvce.......
    Ještě je zajímavé že toto dělá většinou jen na jednom místě, po přenesení většinou signál do monitoru nepadá a pc funguje v pořádku

    Děkuji moc za každou radu
    Zdravím, to dvojité pípnutí a vložená obrazovka signalizuje, že máte v BIOSu počítače nastavenou přítomnost disketové mechaniky a to že jí fyzicky nemáte zapojenou vám PC oznámí při startu právě takhle. Řešení je tedy změnit nastavení BIOSu (Floppy disk nastavit na None - nevím teď přesně jak je to u FSC označené)
    Co se týká toho vypadávání signálu, co znamená to "občas" stává se to při nějakých konkrétních událostech nebo je to zcela nahodilé? A co myslíte tím že se to stává jen na jednom místě (to jako třeba v kuchyni a v ložnici to jde v pohodě :-) ) ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    8

    Díky, už to zmizelo, koukal jsem do biosu už dříve ale někde jsem to tam přehlédl.

    Jinak ten druhý problém, je asi tak nějak, jedná se o místnost kde je router, elektricky ovladané dveře a podobné věci - tam to moc nefunguje, někdy to běží 10 minut někdy ani to ne, padá to nahodile, při přihlášení uživatele, při spuštění firefoxu a tak podobně, už si myslím že tam jsou nějaké vlny které to ruší ale dělá to až poslední měsíc. Pokud ho přenesu do jiné místnosti asi 20 metrů vzdálené tak kupodivu běží bez problémů..............
    ještě upřesním, spadne obraz, nejde vypnout ani tlačítkem, musím vytáhnout ze zásuvky a pokud zapojím zpět tak hned začne startovat sám od sebe a to musím udělat třeba 5x než naběhne, přenesu, dvakrát ho vypnu ze sítě a běží v pohodě, odnesu na původní místo a zase spadne..............už nevím co stím..........

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Jediné co mě teď v rychlosti napadá jsou výkyvy v el. síti. V té místnosti ve které Ti to padá je stejný okruh jako v té ve které Ti to funguje bez problému? Nenachází se tam nějaký spotřebič který by svým spuštěním mohl způsobit nějaký ten výkyv napětí (třeba stará lednička při spouštění kompresoru či něco podobného)?
    Je možné, že ty poklesy zdroj v PC prostě neustojí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    Jediné co mě teď v rychlosti napadá jsou výkyvy v el. síti. V té místnosti ve které Ti to padá je stejný okruh jako v té ve které Ti to funguje bez problému? Nenachází se tam nějaký spotřebič který by svým spuštěním mohl způsobit nějaký ten výkyv napětí (třeba stará lednička při spouštění kompresoru či něco podobného)?
    Je možné, že ty poklesy zdroj v PC prostě neustojí...
    Okruh je jiny i jiný jistič samostatně pro PC, zkoušel jsem do té místnosti i natáhnout prodlužovačku a dělalo to to samé, kromě routeru, a elektrických dveří (ty jsem zkoušel vypnout) tam nic elektrického není.....záhada
    Odpovídat lze po přihlášení