Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: PC se samo vypíná

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    7

    Zdravím, mám takový problém. Začalo se to stávat asi před týdnem. A stava se mi to klidne i dvakrat denne. Nezáleží co na počítači zrovna dělám ale vypne se mi monitor (pc pořát hučí beze změny) a tak po dvou sekundách se vypne i PC. Po opětovnym zapnutí akorat vyskoci hlaska ze system windows nebyl sptavne vypnut a to je vse, zadne errory, blue screeeny mi nevyskakovaly. Mam W7 Ultimate. Dokáže mi Někdo říct čím to je ? Díky

    konfigurace Intel Core Quad q6600 2.4GHz, 4Gb ram, Nvidia GeForce 8800 GT.

    Teploty procesor 25-32 °C, GPU procesor 64°C, paměť GPU 57°C, CPU 31°C, Základní deska 41°C

    Tady jsou vysledky testu z OCCT

    CPU:OCCT
    kód:
    http://www.edisk.cz/stahni/61357/201..._231.31KB.html


    GPU:OCCT
    kód:
    http://www.edisk.cz/stahni/80295/201..._213.61KB.html

    Zadny errory se pri testech nekonaly. PC se taky nevyplo. Doufam ze vam budou tyhle grafy k necemu.

    GPU: memtest
    kód:
    http://www.edisk.cz/stahni/82819/GPU..._186.31KB.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Teploty, ktere jsi uvedl jsou vklidu a ty nic nereknou, nastesti v grafech sou videt i ty v zatezi.

    Jak mas vyreseny prutok vzduchu ve skrini, jake mas kde chladice (box, nebo nejaky lepsi?), jak casto cistis PC od prachu?

    Grafika se ti dostava az na 100C, coz rozhodne neni idealni teplota. Co se tyce tech testu, tak 10 minut je malo. Pust to tak na 1hodinu, aby se ustalily teploty. Ale nejdrive otevri skrin a vycisti ji od prachu (hlavne chladic GK)

    Jeste klasicka otazka - co mas za zdroj?

    Btw. zde na forum se daji uploadovat soubory. Je to kvuli tomu, abychom to nemuseli slozite stahovat z "free" serveru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    7

    prutok vzduchu je vyren podle me klasicky, hlavne je to sestava od mironetu (ticha verze). Na procaku velkej pasivni chladic na kterej fouka vetrak, zezhora je vetrak od zdroje. a na pritah je klasickej vetracek z boku. od prachu cistim pravidelne a cistil jsem to i pred testem. je mi divny ze to zaclo blbnout az tet a jeste v zime, jede mi bez problemu pres rok i v lete. A to mam pokoj v podkrovi kam prazi v lete slunicko a je nesnesitelne. Na zdroji vyctu ATX BE-600WS
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    A zkousel jsi poradne profouknout chladic GK? Zkus pri testech sahnout na chladic GK a odhadni teplotu (pokud ma GK 100C a chladic je spravne nasazen, tak by mel bejt hodne zhavej). Zkus jeste prohlidnout kondenzatory na desce, jestli nejsou vytekly, ...

    Zdroj je dostatecnej ,ale asi noname. Osobne bych mu asi moc neveril, ale jeho zkusebni vymenu bych nechal na pozdeji. Kdyby to bylo zdrojem, tak by se spis PC vyplo hned a nebezelo by 2s.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Zdroj je dostatecnej ,ale asi noname.
    Není. Na svědomí ho má německá (myslím teda) firma Jersey. Jinak je to obyčejný levný low-end bez 80+, pasivní PFC, plný Teapo, OST a CapXon kondů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    7

    luxuju vzdy dukladne. cely jsem to profouk. tet dalam ten hodinovej test jak jsi rikal a jsem asi v pulce a teploty se stabilne drzi u tech 100 stupnu. Vetracek na GK se ale cini - okolo 9300 RPM
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    7

    tak jsem sahal na GK a je opravdu horka jestli ma 100° nedhadnu ale horka je. Vyteklyho nic nevidim
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    7

    Tady jsou data z podledniho testu
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od zaitbashu Zobrazit příspěvek
    tak jsem sahal na GK a je opravdu horka jestli ma 100° nedhadnu ale horka je. Vyteklyho nic nevidim
    O chladic, pri techto teplotach GPU, by jsi se mel spalit (pokud sahas na zebra). Udrzel jsi na nem ruku? Pokud ne a vis jak na to, tak zkus vymenit pastu.

    Puvodne jsem myslel, ze jsi to projel (podle odkazu), ale zkus jeste projistotu projet RAM programem GoldMemory (nekolik hodin ,treba pres noc)

    //EDIT- Jakou verzi 8800GT vubec mas? S klasickym chladicem, nebo nejakym jinym?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    7

    Ruku jsem mohl udrzet bez problemu. S tou pastou zkusenosti nemam, ten chladic je dost masivni, nevim jak ho sundam. Mam tuhle verzi : http://www.ixbt.com/video3/images/g9...00gt-front.jpg. Ale je divny ze se to stane kdyz je GK nevytizena - na sedesati stupnich.

    pamet otestuju dneska odpoledne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Osobně bych zkusil jiný zdroj, máš-li možnost. Ty příznaky tomu odpovídají. Ta sestava už má něco za sebou, komponenty celkem žravé a k tomu noname zdroj (i když s nálepkou 600 W)... A těch 9300 otáček na chladiči grafiky asi bude překlep, že? To by se roztekly ložiska.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    7

    Tady nekdo psal ze to bude zdroj od nemecke firmy Jersey. Ty otacky preklep nejspu, ukazuje to everest a je o i slyset. Ale je to hodnota pri testu grafiky pri teplote 100 stupnu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od zaitbashu Zobrazit příspěvek
    Tady nekdo psal ze to bude zdroj od nemecke firmy Jersey. Ty otacky preklep nejspu, ukazuje to everest a je o i slyset. Ale je to hodnota pri testu grafiky pri teplote 100 stupnu
    Jo a taky psal že je to obyčejný lowend, takže na úrovni EC, LC Power a podobných. Tyhle zdroje jsou stavěné tak, aby přežily 2 roky než skončí záruka, pokud nejsou moc zatěžovány. Přitom žádný z nich není schopný dodat deklarovaný výkon déle než pár desítek minut (v lepším případě).
    A ty otáčky jsou nesmysl, zřejmě to špatně měří.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. pc se samo restartuje
    Od medvideček v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 22-10-2013, 20:07
  2. PC se samo vypne nebo ho nelze zapnout
    Od libmot v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-02-2009, 21:16
  3. PC se samo vypne asi po 30 vterinach
    Od Bacon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-04-2007, 20:48
  4. FAQ: PC se samo restartuje, je nestabilni
    Od mech13 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 01-02-2007, 18:09
  5. FAQ: PC se samo restartuje, je nestabilní - co může být příčinou?
    Od mech13 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-01-2007, 13:09