Dobrý den
vážně uvažuji o pořízení vodního chlazení pro přetaktovaní procesorů core i7 1156(mám) a 1366 (časem asi koupím). Při přetaktování core i7 okolo 3800mhz to vzduch prostě nedává. Nejde mi ani tak o naprosté ticho ale aby ventilátor cpu tak neřval a teploty nelezly na 80+. Případně aby to šlo nataktovat ještě víc. Jinak chlazení vga,hdd a vysávací fan nechám. O chlazení desky nebo vga neuvažuji, dost často je měním.
Zatím jsem si vybral
Koolance 360
Tenhle blok je nádhernej,počkám si
XSPC Triple Radiator RS360
http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC...tor_RS360.html
No a zbytek bych potřeboval pořídit co nejlevněji, zase aby to nemělo vliv na funkci chlazení a vydrželo mi to třeba rok. Mám ulitých 5tisíc o kterých přítelkyně neví, potřeboval bych se do toho vejít a zprovoznit to i za cenu že si třeba expanzku dočasně zprasím sám. Klidně později něco dokoupím ale zase třeba spojky chci rovnou šroubovací.
Můžete mi poradit ? Nebo se do 5000 nedá rozumně vejít ? Zase lavor s vodou u pc mít nechci:-).
Ten chladič - uchladí se těch max 200w třeba jen s jedním ventilátorem ? (technická tázka-větřáků mám dost)
Ale prosím jak pro blbé - nevyznám se v redukcích, hadicích...Kdybych si to objednal tak ať mi něco nechybí.
Děkuji
edit: no jak to počítám těch 5000 asi fakt nemůže vyjít tak 5500?