Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: BSOD pri nacitani instalace WIN

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Z reklamace mi za 965p-DS4 přišla EP45-DS4 ... takže mám EP45, C2D E8500, 2x2GB Adata vitesta 1066, RAdeon 4850 512 MB a 2x 500 GB Samsung spinpoint.

    Při prvním načítání winů to hodilo chybu exploreruu a hlášku o tom, že se počítač vypne. Pak už nenaběhly vůbec, jen tohlásí, že windows/system buď není nebo j poškozen, nebo tak něco... zkusil jsem spustit z CD instalci windows, ale vždycky skončí při načítání na BSODu, z hiren's boot CD se povedlo načíst miniXP na třetí pokus, první dva hlásily poškození driverů. memtest spustit nejde, zasekne se při spouštění..

    ufff.... nějaké tipy? Všechno jede na default a až ke startu systému se chová normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    nahradil sjem ten poskozeny sytem32/config/system za soubor system.bak, který jsem v adresáři po nabootování z hirenova CD našel. Teď winy naběhly, ale když naběhne plocha, objeví se okno s názvem SRV #001 ve kterém je napsáno "CLED Error".. a nefunguje ani klávesnice, ani myš (v biosu jsou zapnuté a v hirenově miniXP fungují)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Vyjmi jeden modul RAM a nech pouze zapojen jeden ve slotu DDR_1 a zkus spustit GoldMemory. Případně moduly RAM vyměň.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    dal jsem jeden modul do slotu 2 (předtim byly dva, v 1 a v 3)

    běží memtest a ukazuje spoustu chyb, v pátém testu jich bylo 7, v šestém další 3, teď běží sedmý....

    "nová" je deska, paměti fungovaly vždycky dobře.. tedy alespoň ještě s minulou deskou prošly testy bez chyb...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od jagged Zobrazit příspěvek
    dal jsem jeden modul do slotu 2 (předtim byly dva, v 1 a v 3)

    běží memtest a ukazuje spoustu chyb, v pátém testu jich bylo 7, v šestém další 3, teď běží sedmý....

    "nová" je deska, paměti fungovaly vždycky dobře.. tedy alespoň ještě s minulou deskou prošly testy bez chyb...
    frekvencia, časovanie a napájanie pamätí ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    frekvencia, časovanie a napájanie pamätí ?
    A nebo screen z CPU-Z jestli se dostane do Win
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    výsledek jednoho cyklu memtestu je 283 chyb ...

    samo si to nastavilo 1066 MHz, 5-6-6-15 a 1,8V

    je tu ale nějak víc možností nastavení, která ze starších desek neznám (Dram termination 0.9V, channel A refeerence 0.9V, channel B reference 0.9V...)

    zkusím memtest při stejném časování na 2,080V a 800MHz
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od jagged Zobrazit příspěvek
    výsledek jednoho cyklu memtestu je 283 chyb ...
    samo si to nastavilo 1066 MHz, 5-6-6-15 a 1,8V
    je tu ale nějak víc možností nastavení, která ze starších desek neznám (Dram termination 0.9V, channel A refeerence 0.9V, channel B reference 0.9V...)
    zkusím memtest při stejném časování na 2,080V a 800MHz
    Dej sem přesné označení modulů RAM. A-Data mají na sobě stříbrný štítek, na kterém je to napsané. Bývá tam i časování a voltáž, máš moduly RAM takto nastaveny ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    AD21066E002GU
    DDR2-1066+
    CL 5-5-5-15
    Voltage 2.1-2.3

    při prvním spuštění počítače jsem je takhle nastavil (tedy zhruba, asi jsem měl frekvenci o trochu vyšší) jel jsem na 2,1 a 5 5 5 15. když se to všechno zhroutilo, zkusil jsem optimized defaults.

    btw, teď jsem nastavil podle tooho šťítku a chyb je tak 10x tolik. už v pátém testu 107
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Ale o ramky tu na 90% nejde.. teď sjem tam dal 667 Geily (které v jiném kompu jedou nádherně), nastavil je jak mají být a errorů je po šesti testech 10 000...

    takže po třetí reklamaci se mi opět vrátila nepoužitelná deska?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Pokud jsi moduly RAM nastavil přesně podle specifikace (časování, frekvence, voltáž) a GoldMemory Ti ukazuje chyby, pošli je na reklamaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud jsi moduly RAM nastavil přesně podle specifikace (časování, frekvence, voltáž) a GoldMemory Ti ukazuje chyby, pošli je na reklamaci
    Alebo ešte pred tým tie A-Daty vyskúšaj v tom druhom kompe .... keď tam pôjdu bezchybne, je problém asi v doske. Ak aj tam budú chybovať, tak reklamácia ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    v ramkách chyba není, vždyť píšu že jsem na té desce zkusil úplně jiné geily a házejí chyby úplně stejně. Chyba je v desce (už na začátku sjem napsal, že všechnyy komponenty fungovaly, jen deska byla v reklamaci) ... otázka je, PROČ deska nefunguje a jestli s tím můžu něco nějakým nastavením udělat, nebo jestli se mám už prostě rozloučit s tím, že budu mít počítač. Od listopadu ho totiž nemám, od té doby řeším reklamaci desky. Teď přišla nová a nejde už vůbec nic.

    co jsou třeba ta nastavení jjako "Dram termination 0.9V, channel A reference 0.9V, channel B reference 0.9V..." ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    A-Data modul v druhém kompu právě 40 minut bez chyby. Takže bez debat je to deska. co s tíím?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od jagged Zobrazit příspěvek
    A-Data modul v druhém kompu právě 40 minut bez chyby. Takže bez debat je to deska. co s tíím?!
    Opětovná reklamace
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Webové prohlížeče: dlouhe nacitani web.stranek
    Od bren v sekci Internet
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-11-2014, 21:56
  2. Sleeping dogs - nacitani
    Od mike033 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-01-2013, 22:52
  3. BSOD, Nemožnost instalace, Neustálé crashe prohlížečů
    Od Sheeker v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 09-11-2010, 22:04
  4. Nacitani windows
    Od hahumikkk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-02-2010, 15:29
  5. Po nacitani windowsu xp vypne LCD
    Od EIZO S1931NSH-BK v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-05-2007, 15:35