Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

reinstal oken a záloha aktualizací

Commanderwar (577)|13.2.2010 12:30
Zdravím chystam se zformatovat pc.
ale co me pokaždy nebavi je stahovat od znovu aktualizace z netu.
to muže tvat i pulku dne s neustalými restarty pc.
tudiš se na nem neda nic potom poradne delat.

naetušíte jak všechny tyto aktuallizace staženy od dob vydani určiteho systemu, zalohovat a pote po reinstalu oken, je zase pekne všechny najednou naisntalovat, nebo aspon znovu nestahovat z netu??
honzee (187)|13.2.2010 12:43
Pokud jsou to XPcka, pomoci programu nLite se da vytvorit instalacni disk se vsemi potrebnymi aktualizacemi, programy atd. Dokonce ani pak nemusis u instalace byt, da se nastavit plne automaticka bez nutnosti zasahu uzivatele. Jestli jde o XP, poslu link na lehky navod k praci s nLite.

-tak existuje i vLite na Visty
astec (1823)|13.2.2010 13:15
O tom, že by se dali zazálohovat již nainstalované aktualizace nevím a myslím si, že asi není.
K aktualizacím.
dá se stáhnout jednotlivé potřebné aktualizace, udělat baťák s jejich rozbalením a instalacemi. Restart to nechce v průběhu, ale až na konec
Commanderwar (577)|13.2.2010 13:45
nojo sorry sem zapomnel rict že mam vistu
fanynek (2048)|13.2.2010 13:47
To je dobrý nápad astacu :thumb, ale jak bude vědět, který aktualizace přesně stáhnout? Hm?:notsure
Leda podle sezanmu již nainstalovaných aktualizací a upřímně, jejich vyhledání a stažení mu zabere min stejně času, jako automatické stahování a instalace nových akt. na čistém OS a bude na tom moct aspoň něco dělat, což by při hledání akt., které musí postahovat dělat nemohl.
Commanderwar (577)|13.2.2010 13:51
jo souhlasim..a.le přeci ty staženy aktualizace se musely nekde na disku uložit??? ješte než je system začal stahovat
fanynek (2048)|13.2.2010 13:51
[quote=Commanderwar;348343]jo souhlasim..a.le přeci ty staženy aktualizace se musely nekde na disku uložit??? ješte než je system začal stahovat[/quote]

Jo. Uložily. :) Do Tempů. :) A ty už jsou dávno v prachu. :D
Commanderwar (577)|13.2.2010 13:53
hm tak to je potom jasny:)....nezbyva než proste ty svinuchy stahnout zase jednu po druhy me jebne:)

kurna přeci musi bejt řešeni.)
safra že micro nevydava jednou za čas proste baličky třeba za určity obdobi....kde by ty aktualizace byly pohromade.
človek by řekl že takovym baličkem muže byt servis pack ..ale....100%...to neni

jednou sem na čisty os nainstaloval rovnou SP 1 a system padnul.....na netu sem se dočetl že než se se třeba naistaluje SP1 musi se naistalovat všechny ostatno aktualizace
astec (1823)|13.2.2010 13:56
[quote=fanynek;348340]To je dobrý nápad astacu :thumb, ale jak bude vědět, který aktualizace přesně stáhnout? Hm?:notsure
Leda podle sezanmu již nainstalovaných aktualizací a upřímně, jejich vyhledání a stažení mu zabere min stejně času, jako automatické stahování a instalace nových akt. na čistém OS.[/quote]

No podle seznamu již nainstalovaných bych nešel, protože tam jseu naistalovány všechny i ty co byly nahrazeny.
Musel by to udělat při instalaci nové mašiny, opsat seznam a ty stahnout, nebo sledovat bulteny MS, nebo tento roll up stáhnout u sousedů.
Třeba zde
http://test.raziel-cz.net/roll-up/WXP-SP3_Roll-Up-02.2010.exe

Ale má Visty. Safra. Du hledat odkazy na Roll up na Visty

Ten seznam myslím z toho kde je automatická aktualizace.
Jinak MS mněl kdysi dříve nástroj, kde se ukázaly i odkazy ke stažení
fanynek (2048)|13.2.2010 14:03
TAk to jsem zvědavý, co vyštracháš, klokánku.:p Docela by mě to samotného vážně zajímalo.:notsure

A ty válečníku..... pokud je budeš instalovat přes službu Win Update, tak to dělej po menších balíkách (já to dělám po deseti až patnácti) a po nainstalování a restartu provedu kontrolu nástrojem SFC (ověření integrity všech chráněných systémových souborů) příkazem sfc/verifyonly.
A po jedné to přeci dělat nemusíš. Po vyhledání ti jich to nabídne desítky najednou.
Commanderwar (577)|13.2.2010 14:11
to nabidne..ale taky jak kdy...

potom to nabidne třeba jeden baliček....a zkoušel jsem at to znova prohleda web...a nis...proste to chtelo jen ten baliček....a až po jeho instalaci...se zase začřli hledat dalši....ja co si pamatuji co jsem to delal naposled...sem myslel že u toho zdechnu.......
Nakonec mi stejne asi nic jinyho nezbyde.....Pokud..nekdo nevymyslel jiny řešeni:)

ale zkusit jsem to musel....:)

diky všem...kdyby vas jeste neco napadlo:)....
astec (1823)|13.2.2010 14:34
[quote=fanynek;348348]TAk to jsem zvědavý, co vyštracháš, klokánku.:p Docela by mě to samotného vážně zajímalo.:notsure

A ty válečníku..... pokud je budeš instalovat přes službu Win Update, tak to dělej po menších balíkách (já to dělám po deseti až patnácti) a po nainstalování a restartu provedu kontrolu nástrojem SFC příkazem sfc/verifyonly.
A po jedné to přeci dělat nemusíš. Po vyhledání ti jich to nabídne desítky najednou.[/quote]

Co vyštrachám, asi prd. XP je klasika a Visty omyl a hlavně moc verzí a krátkou dobu.
fanynek (2048)|13.2.2010 14:55
TAk to vypadá asi na klasiku. Co?
Hmm..... já to taky tak dělám na kompech, kde nechci dávat SP (na některých konfiguracích to kraví a nikdo neví proč; ani páni z MS).
Výhoda je instalačka s integrovaným SP1, kde toho není tolik.
astec (1823)|13.2.2010 18:27
[quote=fanynek;348371]TAk to vypadá asi na klasiku. Co?
Hmm..... já to taky tak dělám na kompech, kde nechci dávat SP (na některých konfiguracích to kraví a nikdo neví proč; ani páni z MS).
Výhoda je instalačka s integrovaným SP1, kde toho není tolik.[/quote]

Tady je ten odkaz na stahovák update souborů
http://www.windowsupdatesdownloader.com/ProgramFiles.aspx

A tady postup pro vytvoření samoobslužné instalace

ve složce s aktualizacemi spusťte příkaz dir /b >_integrate.bat Tím se vytvoří dávkový soubor s názvy aktualizací k integraci.

Zjistíme parametry k integraci záplaty pomocí :WindowsXP-KB886185-x86-csy.exe /?

•/integrate:cesta integruje do uvedené složky
•/passive bezobslužný režim

Nyní známe potřebné... V notepadu otevřete _integrate.bat Ctrl-H (nahradit) najít .exe nahradit za naše parametry .exe /integrate:c:\winxp /passive "nahradíte vše", uložíte a máte hotovo. Nyní stačí pouze spustit.
Commanderwar (577)|14.2.2010 11:07
hele diky za typ na program.
mrknu na to
jediny co mi tram krapec nesedi že že v tech prikazech je XP
StD (1963)|14.2.2010 11:15
[quote=Commanderwar;348730]hele diky za typ na program.

ale priznam se že navod me prijde nejaky zbytečne komplikovany:)..

mysliš že by nestačil tento postup???

Rada: Abyste mohli začít stahovat, je nutné v programu určit, který produkt chcete aktualizovat. To provedete následovně: Po spuštění programu klikněte na zelené tlačítko s plusem. Otevře se okno internetového prohlížeče se stránkou autora programu, zde kliknete na „Update Lists (ULs)“, ze seznamu „Language“ vyberete jazyk („Czech“). Nyní se vám zobrazí seznam produktů, pro které je možné pomocí tohoto programu stahovat aktualizace. Ve sloupci „File“ stáhnete odpovídající soubor a ten následně spusťte. Nyní již v programu stačí kliknout na tlačítko se dvěma zelenými šipkami, vybrat, které aktualizace chcete stáhnout a kliknout na tlačítko „Download“.[/quote]
Méně složitý postup? Podle klokana jsem instaloval včera jednu OEM mašinu, šlo to z původního SP1 (XP Home) na SP3 na čistém Wipe Out partišnu včetně všech záplat a aktivace OS s původním zakázkovým číslem a Key (změna z ENG na CZE) za cca 5 minut (aktualizace). To je můj TIP. Vše Auto, nikdy podruhé nešahat na Reboot po spuštění instalace.
Commanderwar (577)|14.2.2010 14:24
jen me v tech prikazech trochu nesedi to XP???
Commanderwar (577)|14.2.2010 16:34
[quote=astec;348432]Tady je ten odkaz na stahovák update souborů
http://www.windowsupdatesdownloader.com/ProgramFiles.aspx

A tady postup pro vytvoření samoobslužné instalace

ve složce s aktualizacemi spusťte příkaz dir /b >_integrate.bat Tím se vytvoří dávkový soubor s názvy aktualizací k integraci.

Zjistíme parametry k integraci záplaty pomocí :WindowsXP-KB886185-x86-csy.exe /?

•/integrate:cesta integruje do uvedené složky
•/passive bezobslužný režim

Nyní známe potřebné... V notepadu otevřete _integrate.bat Ctrl-H (nahradit) najít .exe nahradit za naše parametry .exe /integrate:c:\winxp /passive "nahradíte vše", uložíte a máte hotovo. Nyní stačí pouze spustit.[/quote]

mam trochu problem chapu to po tuto čast ve složce s aktualizacemi spusťte příkaz dir /b >_integrate.bat Tím se vytvoří dávkový soubor s názvy aktualizací k integraci.

vytvořil se mi jakysi davkovy soubor, jeste s nejakyma souborama

ale už nechapu další postup, mohl bys prosím trochu přesneji??? dekuji ti
StD (1963)|14.2.2010 16:39
[quote=Commanderwar;348885]...[/quote]
Musíš na klokánka pomalu, je nemocný a není u mašiny furt. Počkej chvíli. Srry
astec (1823)|14.2.2010 21:48
[quote=Commanderwar;348885]mam trochu problem chapu to po tuto čast ve složce s aktualizacemi spusťte příkaz dir /b >_integrate.bat Tím se vytvoří dávkový soubor s názvy aktualizací k integraci.

vytvořil se mi jakysi davkovy soubor, jeste s nejakyma souborama

ale už nechapu další postup, mohl bys prosím trochu přesneji??? dekuji ti[/quote]

stáhneš aktualizace do vytvoreného adresáře, tak se postavíš a spustíš tento příkaz. Vypíše obsah adresáře do toho souboru, nebo si místo toho co jsem psal pojmenovat aktualizace.bat. Ale jsme ve WIn, tak třeba aktualizace.cmd
Commanderwar (577)|16.2.2010 08:48
myslite že je kravita na naprosto čisty os...rovnou naisntalovat SP 1 visty a potom rovnou SP 2 visty...anižbych musel instalovat to předešlý blato??

ja předpokladam že ty SP stejne by meli všechny ty záplaty už v sobe mit.

dneska rano jsem musel znova formatovat dlouhy pribeh,.

ale včera jsem se za cca nejakych 6 hodin dostal přez automaticky stahovani jen k SP 1

strašne dlouho se to všechno stahovalo....instalovalo..restartovalo....

takto to přeci neze delat:)

napadlo me že sis tahnu primo ze stranech micro SP1...a zkusim ho tam rovnou flaknout..a dej se vule boži
fanynek (2048)|16.2.2010 11:42
[quote=Commanderwar;349606]myslite že je kravita na naprosto čisty os...rovnou naisntalovat SP 1 visty a potom rovnou SP 2 visty...anižbych musel instalovat to předešlý blato??

ja předpokladam že ty SP stejne by meli všechny ty záplaty už v sobe mit.

dneska rano jsem musel znova formatovat dlouhy pribeh,.

ale včera jsem se za cca nejakych 6 hodin dostal přez automaticky stahovani jen k SP 1

strašne dlouho se to všechno stahovalo....instalovalo..restartovalo....

takto to přeci neze delat:)

napadlo me že sis tahnu primo ze stranech micro SP1...a zkusim ho tam rovnou flaknout..a dej se vule boži[/quote]
Ničemu by to nemělo vadit. Chybějící aktualizace si stejně OS stáhne dodatečně.
[quote=Commanderwar;349688]po přečteni par članku kdy vyslovne nedoporučovali instalaci rovnou Sp....tak jsem i tentokrate radši udelal klasiku.
co jsem četl dost lidi melo s primou instalaci SP potiže padu systemu..atd[/quote]
EDIT// Tak vidíš, tohle jsem navěděl. Kde jsou ty doby XP.
thomas_a_anderson (18)|16.2.2010 12:12
Já používám WSUS Offline Update (http://www.wsusoffline.net/).
Vždycky ve středu po "Microsoftím aktualizačním úterku" ho spustím, stáhne jen to nový, přidá to k tomu, co už stažený má a je to.
Umí to stahovat záplaty od Win2000, dál to umí záplaty pro Office a Servery, podle vybranýho jazyka, 64-bit....

No a ve finale to umí udělat ISO bootovacího CD/DVD podle zvolenejch kritérií.

No a když pak potřebuju reinstal počítače, vypálím si to ISO a hotovo. Po nový instalaci Win tam vrazím "WSUS OFFLINE DVD" a během hodinky je hotovo...

Výhodu vidím v tom, že se nestahujou záplaty z internetu "nezazáplatovaným" počítačem...
Commanderwar (577)|16.2.2010 12:43
po přečteni par članku kdy vyslovne nedoporučovali instalaci rovnou Sp....tak jsem i tentokrate radši udelal klasiku.

v 8:00 rabo sem začal:)..a ted je skorem 13:00 a teprve taham SP2:))....
nechapu proč se mi to z toho updated nestahuje moji normalni rychlosti...a taham 50Mb soubory 20 minut....a to nemluvim o dost pomaly instalaci tech hovadin.))

nechapu proč ty čurini..proste nevydaji nejaky min 3 roky c jsou visty.

proste SP 2 v takovy urovni, že rovnou na čisty os, se to nainstaluje...

co jsem četl dost lidi melo s primou instalaci SP potiže padu systemu..atd
kunasch (15)|7.11.2010 09:58
Také bych doporučil prográmek WSUS Offline Update, nyní ve verzi 6.6.4.! Není nutná instalace, pouze se spustí a stáhne veškeré aktualizace nejen k "Woknům" (XP, 2000, Server2003 i 2008, Vista a 7) včetně Servispacků, ale i aktualizace Office. Můzete implementovat např. MS Security Essentials definitions atd. Necháte vytvořit ISO DVD a instalace je pohodička. Super je, že instalace běží kompletně na pozadí a k restartu systému jste vyzvání až po instalaci:D!!!
Commanderwar (577)|8.2.2011 18:36
WSUS Offline Update

tento problem jsem zkusil ale strašne dlouho trva to stahovani...beželo mi to skoro 3 hodiny....a mel jsem jen 2 z 8 buh vi čeho..rychlost byla jen 40 k/s

zkoušeím tedka

http://www.windowsupdatesdownloader.com/UpdateLists.aspx

stahovani beží rychleji tak snad to bude oki
Commanderwar (577)|9.2.2011 15:12
tak jsem dneska kluci rano v 7:30 strčil dvd s vistou a začal reistalovat system.

reinstalace systemu plus zakladni ovladače max do 30 minut

ale instalace aktualizaci včetne SP 1 a 2

cca 4 hodiny

a to sem vetši čast instalaci mel stažou timto programem
http://www.windowsupdatesdownloader....dateLists.aspx

takže sem naistaloval vždy zaplaty a baličky do určiteho SP a pak samotny SP abych vyloučil nejaky pad OS nebo tak neco občas se to stava když se nahodi rovnou SP.

to samotny trvalo cca 2,5 hodiny. Instalace SP je neuveritelne dlouha....instaluje se ve voknech instaluje se pri restartu i po nem.

Po pripojeni k netu to našlo dalších 120 zaplat a baličku.

takže cca 4 hodiny.
a to sem to delal co nejrychleji to šlo.

At mi tu prosím niíkdo netvrdi že si doma udelal nejaky super cd že to ma za 10 minut hotovy a nakopu ho.
To proste neni možny. jediny co se na tom da zrychlit že se ty aktualizace daji istalovat tak že se po každy nemusi delat restart, ale až po naistalovani vetšiho množtvi o to sem se postaral.

ale jiny zrychleji skutečne neni možny.
Dojigiri (1629)|9.2.2011 15:49
Tak zrychlení možný je, a to vyrobením image disku s už nainstalovaným systémem (instalace pak trvá tak dlouho, jak dlouho trvá nakopírovat data tý image zpátky na disk). Ale má to jistě i svoje nevýhody, např. zastaralý verze ovladačů, nebo někdy obtížnější použitelnost po upgrade HW, apod. (a novější záplaty po vytvoření image se pak musí stáhnout taky).