Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Jakou grafiku na práci s graf.programy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Zdravím,
    Budu sestavovat novej PC a potřebuju poradit s výběrem GK.
    PC bude na práci s grafickými programy (3Ds MAX Design, Rhinoceros, 4D cinema, photoshop, archicad..), - žádný hry. Vše to poběží na 2 monitory 19" a 26" (rozlišení 1920x1600).

    Vím že na to existují speciální Quadro grafiky ale cenově jsou hodně vysoko a nevím jak je to se srovnáním Quadro grafik a třeba G200 grafik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    Zkus upřesnit cenu té grafiky a třeba jestli preferuješ jen Nvdia nebo tak..určitě to pomůže při výběru ;-)..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Celý PC by měl být do 25tis, na grafiku si myslím že se dá uvolnit 10tis, je to hlavní součást.

    U Atin vůbec netuším celou dobu jsem dělal s nvidiou a vůbec netuším zda má Ati nejaké profi karty pro grafikcké operece
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Jak je postaven zbytek PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    No ATI asi profi karty nemá,ale má výhodu připojení 3 monitorů,ale pokud chcete uvolnit 10 tisíc tak to asi v úvahu nepřipadá..Co jsem koukal tak ty Quadro grafiky stojí od 4 tisíc do nějakých 16 takže ono to v úvahu celkem připadá doporučuju se ještě 1 pořádně podívat je to je na Vás jestliže vyžujete CUDA a podobné věci..

    Třeba tady jedna z těch dražších QUADRO grafik http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65135 ...,ale to je podle mě hodně drahé a zbytečně výkonné pro Vás..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Jak je postaven zbytek PC?
    Zbytek PC bude sestaven podle cenygrafiky, pokud se připlatí za grafiku pujdu do C2Q, jinak asi i7-860 , 4 nebo 8GB RAM (to pujde furt rozšířit), 500Gb disk. Opravdu si myslím, že nejvíc to záleží na grafice a je tam rozdíl mezi 4tis-16tis Kč.

    S Quadro grafikami nemám žádné skušenosti, doteď jsem dělal na herní edici ale na rendrování to už nestačí
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od pavkrej Zobrazit příspěvek
    pokud se připlatí za grafiku pujdu do C2Q, jinak asi i7-860
    No pokud se tam bude renderovat, tak natlačit to do grafiky a vzít C2Q je kravina. C2Q a i7 je sakra rozdíl. Quadro - no nevím nevím, víc by k tomu řekl asi Richmond, ale ten tu bohužel momentálně není.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    No pokud se tam bude renderovat, tak natlačit to do grafiky a vzít C2Q je kravina. C2Q a i7 je sakra rozdíl.

    Viděl jsem sice i7-860 v akci ale neměl možnost srovnat třeba s C2Q Q9400. Je pravda, že založit nový PC na s775 je už trochu out a že v případě přechodu na "iX technologii" za 2-3 roky by zas zamenalo vyměnit skoro celý PC.

    No počkám si na nějakou odpověď ohledně grafiky, zda je v tom nějaký rozdíl třeba ta FX1800 vs GTX 285
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    125

    http://bricktech.blogspot.com/2009/0...ew-part-1.html
    jenom jsem zadal "FX1800 vs GTX 285" do Googlu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mintin
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    98

    Hodně záleží právě na co budu tu GK využívat,po pravdě já prostě nemám zkušenosti s QUADRO grafiky,ale pokud se rozhodujete mezi GTX 280 a QUADRO ..Tak pak do hry klidně může vstoupit i ATI,která má výkonější GK...Hold budeš muset počkat,až přijde na toto někdo mnohem vzdělanější on ti určitě poradí,když mu řekneš na co ji konkrétně budeš využívat ;-)..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Mintin Zobrazit příspěvek
    Hodně záleží právě na co budu tu GK využívat,po pravdě já prostě nemám zkušenosti s QUADRO grafiky,ale pokud se rozhodujete mezi GTX 280 a QUADRO ..Tak pak do hry klidně může vstoupit i ATI,která má výkonější GK...Hold budeš muset počkat,až přijde na toto někdo mnohem vzdělanější on ti určitě poradí,když mu řekneš na co ji konkrétně budeš využívat ;-)..
    Psal jsem to už v prvním postu, vyloženě grafika:

    "PC bude na práci s grafickými programy (3Ds MAX Design, Rhinoceros, 4D cinema, photoshop, archicad..), - žádný hry. Vše to poběží na 2 monitory 19" a 26" (rozlišení 1920x1600)."
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Mintin Zobrazit příspěvek
    No ATI asi profi karty nemá,ale má výhodu připojení 3 monitorů,ale pokud chcete uvolnit 10 tisíc tak to asi v úvahu nepřipadá..Co jsem koukal tak ty Quadro grafiky stojí od 4 tisíc do nějakých 16 takže ono to v úvahu celkem připadá doporučuju se ještě 1 pořádně podívat je to je na Vás jestliže vyžujete CUDA a podobné věci..

    Třeba tady jedna z těch dražších QUADRO grafik http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65135 ...,ale to je podle mě hodně drahé a zbytečně výkonné pro Vás..
    http://www.amd.com/uk/products/works...-graphics.aspx

    Samozřejmě že profesionální řadu má.

    Všechny profi grafiky však mají podstatně vyšší cenu (čím výkonější, tím vyšší, ale několikanásobně oproti jejich herním sourozencům).

    Pokud chcete opravdu profi grafiku, zadejte do googlu quadro vs firegl a vypadne vám spousta výsledků na to, kterou z těchto dvou zvolit a také několik testů.

    Volil bych ATi, za méně peněz (pořád se tady však bavíme o mnohem vyšší částce než za desktop variantu) více muziky. Ovšem, pokud najdete široké využití pro cuda-fuda věci, quadro bude lepší volbou.

    Rozhodně bych si zjistil, s jakými kartami umí dotyčné programy pracovat, protože např. AutoCAD tam má certifikace např. na kombinaci karta + verze ovladačů i pokud jde o desktopové verze.

    U ArchiCADu se lze dočíst následující:
    The card should have at least 64MB RAM, preferably 128 MB. This is usually enough, except if you create really huge models. More RAM does not make a video card faster, although more expensive cards have 256 or more megs anyway. "Professional" cards, such as NVidia Quadro, ATI FireGL, 3D Labs or Matrox are usually more reliable (they have well tested OpenGL drivers), but are not necessarily faster than gaming cards, such as Nvidia GeForce or ATI Radeon series. For the price of a professional card, you can usually buy a "gaming" card that is several times faster with ArchiCAD. However, drivers for the gaming cards are optimized for games, and may have display problems with ArchiCAD. Since drivers for gaming cards are released very frequently, find the one that works for you and stick with it. For Mac users, usually the stock video cards are more than sufficient.

    Rozhodnutí je zcela na vás Já bych koupil standartní desktopovou HD5xxx
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 18-02-2010 v 08:43 Důvod: programi... nebylo mi dobře :D
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    12

    Nedávno jsem taky skládal takovýto počítač. Záleží taky na tom, jestli se tím živíš a potřebuješ, aby stroj fungoval 24/7. To bych potom radil trochu připlatit a koupit značkovou pracovní stanici se NBD zárukou.

    Procesor:
    Záleží, jak složité scény děláš, jak často a taky jak složité scény rendruješ apod. C2D Q9650 má výkon při rendrování cca jako i5-750, ale je o 2000 Kč !!! dražší. Na desku po i5-750 můžeš později dokoupit i7-8xx. Levnější varianta je Phenom II 965BE, který je trochu pomalejší.
    U Intelu bych ti radil koupit i5-750, jiné by se nevyplatilo a u AMD bys mohl koupit levnější a případně potom upgradovat.
    Pokud nebudeš rendrovat, tak bych ti stejně nedoporučoval kupovat C2D, ale jinak by ti měly programy běhat svižně i s levnějšíma doujádrama, záleží spíš na frekvenci. i7-860 je asi o třetinu rychlejší při rendrování než Q9400, ale na práci stačí oba.

    Paměť:
    Ramek vyezmi na programy od Autodesku alespoň 6 resp. 8 GB.

    Grafika:
    Profi karty (Quadro, FireGL, FirePro) jsou vyráběné a laděné pro využití, které píšeš, tudíž jsou lepší. Platí se za to ale nehorázné částky. Záleží ale taky opět na tom, jak velké modely budeš dělat a jak složité. Většinou stačí i běžné karty, přičemž bych ti doporučoval NVidii. Teď sice nemá nic zajímavého, GTX2xx mi přijdou staré, GTX4xx zase drahé, ale ATI mívají horší ovladače a tady se to může dost projevit (ale nemusí).
    Kdybys chtěl profi, doporučoval bych Quadro FX1800, nebo odpovídající FirePro V5700. FirePro je levnější, ale Quadro považuju za lepší.
    Kdyby ses rozhodl pro herní kartu, tak za cenu předchozích máš opravdu velký výběr. Pokud neděláš velké projekty, tak bych ti doporučoval GTX260, nebo jestli chceš novou technologii, tak GTX470. I ta GTX260 by ti měla výkonově stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od sokoloko Zobrazit příspěvek
    .... doporučoval bych Quadro FX1800....
    No moc do profi karet nevidím, ale není tohle náhodou něco na bázi 8800GTX (G80) s poloviční šířkou paměťový sběrnice (192bit) a půlkou SP (64)?

    Jestli jo, tak jí musí i GTS250 zadupat do země, ať už je optimalizovaná pro profi, jak chce
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ne, je to na G94 a ta se na G80 nechyta ani nahodou (ty s G80 mely plnou 384bit sbernici + dvojnasobek pameti oproti Ultre). Ty s G80 naopak rozdupou GTS250

    FX5600 (spada pod Ultra-Hi-End) http://store.nvidia.com/servlet/Cont...=1270665206486 - jeste existuje verze s genlockem

    edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Quadro

    jen tak mimochodem pro Maxe jsou nVidie optimalizovany celkem dost (ostatne to pro vsechny produkty od Autodesku) vcetne nekterych featurek (lepsi AA, vyuzivani frame bufferu pro postprocess efekty, particles, textury, nasviceni vcetne AO apod.)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 07-04-2010 v 20:40
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jakou graf. kartu k Intel i5-2500K
    Od Janko-cr v sekci Grafické karty
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 28-07-2011, 09:14
  2. GeForce: Jakou graf. kartu zvolit do 4300,-
    Od Jimikim v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-07-2011, 22:30
  3. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 23-03-2010, 11:52
  4. GeForce: Jakou graf. kartu pro tuhle sestavu.....?
    Od pathfinder v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 04-01-2010, 16:57
  5. GeForce: Jakou graf.kartu, abych rozchodil Samsung 226BW přes DVI
    Od psizradlo v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-07-2007, 16:35