Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

volba sestavy

TomasOxx (230)|15.2.2010 13:17
Ahoj, po delsi dobe kdy, jsem da se rict vypadl z deni IT se chystam "splacat" nejake to zelezo z duvodu odchodu jednoho domaciho PC do kremikoveho nebe. A jelikoz mi je i delsi dobu blbe a nedokazu ani delsi dobu koukat do monitoru a zdlouhave studovat aktualni deni a moznosti, chci poprosit o rady :)

Z mala co jsem jaks taks zvladnul postrehnout se mi zalibila moznost AMD sestavy a to:
CPU AMD Phenom II X2 BE 550/555 + deska zalozena na chipsetu 785.
Mno a ted bych chtel poradit, na co se zamerit...

1. asi pameti, DDR2/3 ? U DDR3 ani nevim, jak se tam pocita frekvence v zavislosti na CPU atd... Jestli se zamerit na nejnizsi pracovni cykly, nebo na nejvyssi frekvenci a jaka je vlastne standardni frekvence pri netaktovani :) (1333?)

2. ktery ztech dvou zvazovanych CPU vybrat, pripadne na co se zamerit... urcite bych chtel zkusit odemknout dalsi jadra a hybat s nasobicem na "max" :)

3. uz jen takova drobnost trosku mimo, doporuceny vykon "ticheho" zdroje ? Predpokladana investice do nej kolem 1500 +-, znacky seasonic, enermax, coler master, (fortron jestli se uz zase da oznacit za dobry)

TAk zatim predem dik, doufam ze se najde nekdo, kdo mi dokaze rozume poradit :)
Jeste dodatek, vse bude asi nakupovano v kamenem obchode v alfe, tak muzete pripadnou radu nasmerovat linkem na presny produkt.
johny__g (6387)|15.2.2010 13:24
Chápu to dobře že hrát se nebude? Integrovaná grafika tedy postačí? Nechtěl by jsi svůj dotaz raději směrovat sem?
TomasOxx (230)|15.2.2010 14:12
Hrat se obcas bude, ale tato integrovana grafika podle me postaci. Zvlast kdyz hraji vicemene uz jen dve starsi hry :)
Doted jsem na soc 939 kde je agp radeon 2600pro, ktery mi staci a neni ani poradne vyuzity kvuli slabemu vykonu jednojadroveho CPU. A kdyby... prejit na nejaky radeon rady 5k by nemel byt snad problem.

Zajima me spis nejvhodnejsi kombinace tech pameti a procesoru... chci si pak hrat ruzne s nastavenim CPU, kdyby se podarilo otevrit vic jader, bylo by to super... take me zajima konecne HW virtualizace pro virtualni PC ktere pouzivam atd.

Hlavne nejak rozseknout volbu ddr2/3 , neznam zadne srovnani vykonu, vyhod/nevyhod (krome ceny :) )

EDIT
Ktomu odkazu co jsi tu dal. neshanim vseobecne nejake PC, zajima me Phenom X2 BE a chipset 785. Takze castecne mam rozhodnuto, jen doladit a probrat nejasnosti. Jake modely CPU, MB zvolit pro vyhledove dobre sance na odemceni a taktovani. A co me nejvic zajima, vyhody a nevyhody DDR2vsDDR3
Logout (4018)|15.2.2010 14:21
DDR2 levnější, DDR3 snad možná asi lepší upgrade v budoucnu....
TomasOxx (230)|15.2.2010 16:42
No do budoucna by bylo fajn, kdyby se PC ustalilo na nejakem tom 4 jadru a 8GB ram. Chtelo by to nejake srovnani, jak to slape s ddr2 800MHz a ddr3 1333MHz , ny ty ddr3 se supernizkym casovanim jsou temer 2x drazsi nez ddr2 s nizkym casovanim a nevim, zda jeste plati co se kdysi tvrdilo, ze AMD tezi vix z nizkeho casovani nez vysoke frekvence.