Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Nejde pustit ani ve stavu nouze

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    Dobrý den je možné mi poradit?Ntb os system Windows home edition (legal podotýkám)
    Acer extensa 5220
    Při nabíhání os jen problikne modrá obrazovka a skočí do černé ,, spustit" Stav nouze atd atd
    Jenže nejde nic .
    oprava ????
    CD a následná oprava nenaskočí .
    Nejaká možnost pomoc , mám tam vše potřebné bez zálohy :-(

    díky za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Doporucuju nabootovat ERD Commandera nebo nejakou live distribuci, stahnout potrebny data na flashku nebo na disk a format a reinstall. pripadne bych zkontroloval, jestli disk neni poskozeny.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    Zkoušel jsem ale nejde v biosu spustit jsou tam nesmyslné položky moc se v tom nevyznám .
    Ale rady dát na první místo cd/dvd jsem už udělal ale nic přes f12 taky nee .
    Bios Phoenix Trustedcore(tm)
    Boot
    Boot priority order
    1:USB CD/DVD ROM
    2:CD/DVD : Slimtype DVD A DS8A1P-(PM

    Tohle tam je
    Díky za odpověd
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    A když dám možnost po F 12 flaschku tak mi to napíše Invalid or damaged Bootable partition
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    Už se mi povedlo nainstalovat bartPE a co dál někde návod k použití ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Udelej prvne kontrolu disku. Nebo vyndej disk a proved kontrolu (zalohovani dat) v jinem PC.

    A zde je navod na zakazani automatickeho restartu pomoci editace registru: http://www.svethardware.cz/forum/sho...110#post336110

    Pak z toho BSOD by se dalo zjistit kde je problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    kontrola disku ok přes příkaz chkdsk.
    Nezjištěny žádné potíže.
    Jak na ten BartPE ???Nevíte díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od barona Zobrazit příspěvek
    kontrola disku ok přes příkaz chkdsk.
    Nezjištěny žádné potíže.
    Jak na ten BartPE ???Nevíte díky
    Kontrolu disku jsi delal v jinem PC? Pokud ano, zkousel jsi pak nabootovat v tvem notebooku?

    Co ten muj navod? Ten je pres Hiren's boot CD a pokud nejsou poskozene registry na tvem disku, tak se na 100% dostanes do stavu kdy zjistis co je to presne za BSOD.

    Nebo by jeste slo zkopirovat soubory z adresare c:\WINDOWS\Minidump\ do stejneho adresare na funkcnim PC a pres BlueScreenView zjistit o padech vice informaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    Bohužel ne je to ntb a nemám kšandu abych to zkusil mám tam záchrané cd Bart a po kontrole ok ale minidump mi to nic neříká a tvůj jsem ještě nezkoušel uvidím ale díky za radu užitečné vědět
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    Citace Původně odesláno od barona Zobrazit příspěvek
    Při nabíhání os jen problikne modrá obrazovka
    a) začal bych tím, že bych hned po zapnutí nabootoval se zablokovaným restartem po chybě (po zapnutí zuřivě mačkat F8 ) a pak zvolit onu volbu (blbá rada nastavovat registry, když se nikam nedostanu, že?)
    b) pak bych přečet kód, který občas i něco napoví
    c) zkusil bych projet disk ještě checkdiskem z nabootovaného Active@ Boot Disk - onehdá mě to zachránilo právě když vše ostatní chybu nenašlo. a toto jo

    jaký máš filesystém? NTFS nebo snad FAT32?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Marenek Zobrazit příspěvek
    a) začal bych tím, že bych hned po zapnutí nabootoval se zablokovaným restartem po chybě (po zapnutí zuřivě mačkat F8 ) a pak zvolit onu volbu (blbá rada nastavovat registry, když se nikam nedostanu, že?)
    Mozna by stalo za to rici, ze boot volba kde se zakaze restart neni pristupna ve vetsine pripadu.
    No a pak by stalo zato si precist, ze rada s nastavenim registru nebyla primo z Windows (kam se neda dostat), ale pres Hiren's boot CD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    možná by stálo, jistě...

    každopádně mě ten active boot disk vytrh vélikej trn z paty. a to jen prostým chkdiskem.
    přitom chkdisk systému (pokud ještě nabootoval) a testdisk ze slaxu hlásili vše ok.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Kontrola stavu disků
    Od jirka007CZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-11-2014, 17:46
  2. Hra alter ego nejde pustit
    Od petrcas v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-02-2011, 20:26
  3. Stav nouze - nelze instalovat
    Od Zoidik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-05-2009, 13:38
  4. Zobrazování stavu baterie pouze v %
    Od Pvogl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-11-2008, 10:44