Lepší než Asus K52JR
Ahoj,
sháním nový notebook.
Zatím nejlepší co jsem našel okolo 15000,- je Asus K52JR
Intel Core i3-350M (2.26 GHz, 3MB Cache), paměť DDR3 4 GB, 15.6" HD displej (1366x768) LED podsvícení, grafická karta ATI Mobility Radeon HD 5470, pevný disk 500 GB (7200 rpm), SuperMulti DVD mechanika, BT, webkamera, čtečka paměťových karet 3v1, bez OS
Celkem se mi líbí až na rozlišení, máte nějaké tipy na jiné notebooky? Cena tak nějak do 20000, ale radši méně než více. Měl by mít alespoň nějakou grafiku (nejsem moc hráč, ale občas mě chuť chytne...), dvoujádro, ne víc než 15" a pokud možno vysoké rozlišení.
EDIT: spíš na grafiku, ale tak dneska asi pořádný displej neseženu
sháním nový notebook.
Zatím nejlepší co jsem našel okolo 15000,- je Asus K52JR
Intel Core i3-350M (2.26 GHz, 3MB Cache), paměť DDR3 4 GB, 15.6" HD displej (1366x768) LED podsvícení, grafická karta ATI Mobility Radeon HD 5470, pevný disk 500 GB (7200 rpm), SuperMulti DVD mechanika, BT, webkamera, čtečka paměťových karet 3v1, bez OS
Celkem se mi líbí až na rozlišení, máte nějaké tipy na jiné notebooky? Cena tak nějak do 20000, ale radši méně než více. Měl by mít alespoň nějakou grafiku (nejsem moc hráč, ale občas mě chuť chytne...), dvoujádro, ne víc než 15" a pokud možno vysoké rozlišení.
EDIT: spíš na grafiku, ale tak dneska asi pořádný displej neseženu
Přesně tenhle notebook jsem si koupil minulý týden. Jsem opravdu spokojený. Procesor se tváří jako čtyřjádrový. Doma ho mám připojený k 22-monitoru. Takže displej nb je jedna pracovní procha s HD ready a současně na monitoru je 1680x1050 jako druhá plocha. Pro vás je to asi běžné, ale já to vyzkoušel poprvé a je to velice pohodlné a rychlé, když v nb mám např. office a na druhém monitoru něco hledám na internetu. V práci mi jeho rozlišení stačí. Oproti stolnímu počítači je velice tichý a nezahřívá se pod rukama. Jediné, co bylo hlučné, tak jedno DVD v mechanice opradu hodně rezonovalo. Když s ním dělám jen na baterky...(nehraju hry) tak mi vydrží 2,5h. Pokud vás k němu něco zajímá, tak dejte vědět. :-)
No, jeste se muzes podivat na neco od Lenova :)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Intel i3-350M 2.26GHz DC, 4GB DDR3, 320GB (5400), DVDRW, 15.6" 1366x768 lesk LED, VGA NV G310M 512MB
nebo trosku drazsi ThinkPad
Intel C2D P7570 2.26GHz DC, 4GB DDR3, 320GB (5400), DVD±RW DL, 15.6" 1366x768 lesk, VGA ATI 4570 256MB
ale ten je uz pres limit cenou a je zalozen na starsi platforme ... ale zase bych rekl, ze bude o dost kvalitnejsi :)
Intel i3-350M 2.26GHz DC, 4GB DDR3, 320GB (5400), DVDRW, 15.6" 1366x768 lesk LED, VGA NV G310M 512MB
Intel C2D P7570 2.26GHz DC, 4GB DDR3, 320GB (5400), DVD±RW DL, 15.6" 1366x768 lesk, VGA ATI 4570 256MB
ale ten je uz pres limit cenou a je zalozen na starsi platforme ... ale zase bych rekl, ze bude o dost kvalitnejsi :)
jj, vypadají dobře..:-) ještě kdyby měl ten druhý numerickou klávesnici, tak by to nemělo chybu. Taky mě napadá, jestli by v té ceně nebyl třeba core i5. Ale to je asi moc mimo limit.
[quote=cc355;349999]Přesně tenhle notebook...[/quote]
Díky za info, zajímá mně hlavně ta výdrž. Předpokládám, že 2,5 h bez nějakých modifikací (RMClock, podtaktování apod.) se stmaveným displejem?
[quote=Salamander;350013]No, jeste se muzes podivat na neco od Lenova :)
ale ten je uz pres limit cenou a je zalozen na starsi platforme ... ale zase bych rekl, ze bude o dost kvalitnejsi :)[/quote]
Díky za tipy.
No nvm, pomalejší a menší disky, špatná grafická karta v prvním případě nebo starší platforma v druhém případě. A navíc cena o necelých 5000 Kč vyšší. 5000 Kč za možná-lepší-kvalitu-jenom-díky-pověsti-IBM nedám.
Taky bych si radši koupil něco jiného než ASUS, ale není konkurence, teda kromě Aceru :D a do toho fakt nejdu.
Díky za info, zajímá mně hlavně ta výdrž. Předpokládám, že 2,5 h bez nějakých modifikací (RMClock, podtaktování apod.) se stmaveným displejem?
[quote=Salamander;350013]No, jeste se muzes podivat na neco od Lenova :)
ale ten je uz pres limit cenou a je zalozen na starsi platforme ... ale zase bych rekl, ze bude o dost kvalitnejsi :)[/quote]
Díky za tipy.
No nvm, pomalejší a menší disky, špatná grafická karta v prvním případě nebo starší platforma v druhém případě. A navíc cena o necelých 5000 Kč vyšší. 5000 Kč za možná-lepší-kvalitu-jenom-díky-pověsti-IBM nedám.
Taky bych si radši koupil něco jiného než ASUS, ale není konkurence, teda kromě Aceru :D a do toho fakt nejdu.
Tak pak je tady jeste Samsung
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale je to uz drahe a nejsou zadne zkusenosti ... dle recenzi jsou zpracovane dobre a mely by byt kvalitni :)
nebo HP ProBook [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale ta cena je trosku mimo tve pozadavky, ze ? :(
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale je to uz drahe a nejsou zadne zkusenosti ... dle recenzi jsou zpracovane dobre a mely by byt kvalitni :)
nebo HP ProBook [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale ta cena je trosku mimo tve pozadavky, ze ? :(
Já jak to mám nové, tak jsem si s tím pak ještě hrál a už si přesně nepamatuju, co jsem tam měl nastaveny. Napájení se dá ovlivnit programem Power4gear ve 4 stupních (každý se dá ještě upravovat). Nevím, jak moc přesný je ukazatel stavu baterie. Monitor jsem měl vypnutý a notebook byl připojený k 32 LCD TV přes HDMI. Skoukl jsem film a kousek (+-2 hodiny) a ukazatel psal, že zbývá ještě 45 minut. Za tu dobu, co ho mám, jsem ho ještě nevybil úplně. Je v zásuvce a v práci jsem ho ještě neměl, páč obal bude zítra.:-))) Myslím si ale, že ta výdrž bude kolem 3 hodin maximálně. Vyzkouším to zítra a dám vědět. Chcete konkrétní nastaven (hard performens nebo batery saving)í???
No pokud by jsi byl tak hodnej, tak to prosím nastav na battery saving. V každým případě díky. :thumb
Tak jsem na tom začal pracovat.:-)) procesor na max.60%, display na 40% a povolená max. úspora (pozadí se změnilo na bílou plochu a nejde tedy presentace z Windows 7. V pozadí běží NOD32, Ad-Aware a Aktivkontrol (program na ovládání interaktivní tabule). Jak to dopadne napíšu, až to dám do nabíječky..:-) I když jde display na 40? je obraz docela dobrý..není tak kontrastní, ale na práci bohatě dostačuje. Možná je na tom pohodlnější práce, protože to tolik nezáří..:-)))))
Tak už je to hotové...:-)
vydržel 2 hodiny a 33 minut. Po celou dobu jsem stahoval dlouhé soubory :-) , brouzdal netem, prohlížel presentace v pps, kouknul se na kousek filmu. Půl hodiny jsem s ním nepracoval, takže došlo ke snížení jasu LCD. (nastavení spoření na baterie .. vypnutí při nečinnosti LCD nepovoleno, vypnutí disku v nečinnosti také zamítnuto, vypnutí PC při stavu baterie 5%) Takže asi takhle. Tak nějak jsem si to myslel. Možná kdybych po celou dobu nestahoval, tak bych se k těm 3 hodinám dostal. Nebo pokud bych pouštěl jen presentace a omezil procesor na míň jak 60%...:-) musím to taky vyzkoušet...:-) snad jsem ti pomohl. Tak ahoj
vydržel 2 hodiny a 33 minut. Po celou dobu jsem stahoval dlouhé soubory :-) , brouzdal netem, prohlížel presentace v pps, kouknul se na kousek filmu. Půl hodiny jsem s ním nepracoval, takže došlo ke snížení jasu LCD. (nastavení spoření na baterie .. vypnutí při nečinnosti LCD nepovoleno, vypnutí disku v nečinnosti také zamítnuto, vypnutí PC při stavu baterie 5%) Takže asi takhle. Tak nějak jsem si to myslel. Možná kdybych po celou dobu nestahoval, tak bych se k těm 3 hodinám dostal. Nebo pokud bych pouštěl jen presentace a omezil procesor na míň jak 60%...:-) musím to taky vyzkoušet...:-) snad jsem ti pomohl. Tak ahoj