Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC mi nenačte RAMky

Argo37 (63)|16.2.2010 22:06
Zdarec Všem.Mám docela problém s RAM paměťmi.Nedávno jsem koupil přes Aukro.cz za 450,-kč i s poštovným 2x512MB RAM Kingston kit na 667MHz DDR2 abych si zvýšil kapacitu z 1GB RAM pamětí na 2GB.Co se nestalo?!Potom co jsem je dal do dvou zbývajících slotů a zapnul jsem PC, tak se mi rozběhnuly jenom větráky včetně grafiky, ale nenabíhal mi systém natož windows-jen černá obrazovka a nic.Tak jsem vyndal své původní RAMky(A-DATA 2x512MB/667MHz/DDR2) a dal jsem ty nové místo nich do A1 a B1 slotů, tedy prvních dvou!Zapnul jsem PC a začala mi tam naskakovat hláška něco v tom smyslu, že nenačte mojí základovou desku nebo něco v tom smyslu a ještě, že hledá CD-ROM.Momentálně nemůžu napsat přesně co to psalo, protože jsem to dal známému i s paměťmy aby se na to sám podíval.Tak se chci zeptat čím to může být?Já sem nejdřív uvažoval o tom, že se nesnesou ty paměti díky jinému výrobci.Potom jestli to není vina starší verze Biosu, protože první hlášku, kterou jsem si již nestihnul zapsat obsahovala právě zmíňku o Biosu.No fakt nevím a ocenil bych radu nebo alespoň pokus pomocí téhle diskuze.Předem díky za veškerou snahu mi poradit!Jinak při tom varování se ozýval i varovný tón a mám zákl.desku Asus M2N-MX socket AM2 a je to mini-ATX.Jinak další popis mého PC by měl být pod čarou.
DrZelenka (2491)|17.2.2010 16:00
Celkem zmateny popis. Chtelo by to po sobe precist a zapracovat priste na nejaky cleneni :)

Co se tyce ty hlasky, tak to, ze PC nenasel zakl. desku je kravina :) Nemohlo to napr. hledat boot sektor? (ze bys pri instalaci pameti zavadil o kabel k disku a povytahl ho).

Nejdriv bych tam nechal jen 1 pamet (je jedno jakou), nastavil v BIOSu spravnou frekvenci ,casovani (v pripade rozdilneho casovani nastavit to horsi) a napeti. Pote bych tam dal ty "nove" (nove, nebo pouzite?) pameti a projel programem GoldMemory. 1 prubeh nestaci, nejlepe to nechat bezet nekolik hodin (pres noc).
johny__g (6387)|17.2.2010 16:28
Určitě zkoušej paměti po jednom modulu. Jsi si jistý že ty paměti z Aukra fungují? Možná jsi koupil nefunkční šrot (skoro za cenu nových :rolleyes:). Chtělo by to vidět tu chybovou hlášku, jestli se podaří ji vyfotit.
Roman008 (51)|19.2.2010 06:57
Taky bych zkusil projet ramky v memtestu.např. memtest je součástí UBCD (to cd se hodí vždy) :) a uvidíš jestli jsou ramky OK.
Argo37 (63)|19.2.2010 21:53
Tak sem to vzdal a vracím ty paměti prodejci.Momentálně si radši půjdu koupit přes Alza.cz kit 2x1GB Zepelin 800MHz DDR2 a bude.Nakonec pak ještě střelím ty moje A-DATA 2x512MB 667MHz DDR2.Díky moc za rady a pomoc a příště se polepším s pořádným a přesným popisem problému.
kamikadzejj (94)|20.2.2010 17:49
[quote=Argo37;349848]Zdarec Všem.Mám docela problém s RAM paměťmi.Nedávno jsem koupil přes Aukro.cz za 450,-kč i s poštovným 2x512MB RAM Kingston kit na 667MHz DDR2 abych si zvýšil kapacitu z 1GB RAM pamětí na 2GB.Co se nestalo?!Potom co jsem je dal do dvou zbývajících slotů a zapnul jsem PC, tak se mi rozběhnuly jenom větráky včetně grafiky, ale nenabíhal mi systém natož windows-jen černá obrazovka a nic.Tak jsem vyndal své původní RAMky(A-DATA 2x512MB/667MHz/DDR2) a dal jsem ty nové místo nich do A1 a B1 slotů, tedy prvních dvou!Zapnul jsem PC a začala mi tam naskakovat hláška něco v tom smyslu, že nenačte mojí základovou desku nebo něco v tom smyslu a ještě, že hledá CD-ROM.Momentálně nemůžu napsat přesně co to psalo, protože jsem to dal známému i s paměťmy aby se na to sám podíval.Tak se chci zeptat čím to může být?Já sem nejdřív uvažoval o tom, že se nesnesou ty paměti díky jinému výrobci.Potom jestli to není vina starší verze Biosu, protože první hlášku, kterou jsem si již nestihnul zapsat obsahovala právě zmíňku o Biosu.No fakt nevím a ocenil bych radu nebo alespoň pokus pomocí téhle diskuze.Předem díky za veškerou snahu mi poradit!Jinak při tom varování se ozýval i varovný tón a mám zákl.desku Asus M2N-MX socket AM2 a je to mini-ATX.Jinak další popis mého PC by měl být pod čarou.[/quote]

skus vybrat a zasunut naspat....mne to pomohlo....jednoduche a mozno aj ucinne
Argo37 (63)|22.2.2010 00:07
No tak ta poslední rada a ač se zdá, že je to fakt nesmysl a že to nemůže na věci nic změnit se ukázala jako jediná co zabrala!Opravdu stačilo znovu je tam dát po jedné, kdy mi PC bez problémů naběhlo a při dalším pokusu šlo vše bez problémů, ale jaký překvapení!Když jsem juknul na okno v sys. v ovládacích panelech, tak místo 2GB RAM jsem tam viděl jenom 1,5GB RAM!!!Koukal jsem na to jako ..... a zkusil jsem ještě výpis z Everes Home a CPUz a to samé!!!Takže místo 2x512MB/667MHz DDR2 Kingston mi ten vykuk poslal za 450,-kč 2x256MB/667MHz DDR2.Je to fakt divný nebo sem naletěl.Každopádně jsem mu to ihned napsal s tím, že chci alespoň 250,-kč zpět jinak to budu řešit přes Aukro.cz, tak snad se umoudří a pošle ty peníze, protože za 350,-kč jsou úplně nový RAMky 512MB/667MHz!!!
DrZelenka (2491)|22.2.2010 06:43
Stahni si CPU-Z, otevri zalozku SPD a tam se muzes podivat co mas v jednotlivych slotech za pameti.
Argo37 (63)|22.2.2010 17:40
No CPUz mám dávno spolu s Everestem Home a GPUz.Právě, že jsem poslal v příloze prodejci oněch problémových pamětí výpis aby mi uvěřil, že mi skutečně poslal 2x256MB/667MHz Kingston a né avizované 2x512MB/667MHz Kingston!Nakonec jsem se s ním rozumě domluvil, že mi z původní částky 450,-kč vrátí zpět 250,-kč zasláním na můj účet.Takže momentálně mi teda běží PC na 1.5GB s 2x512MB/667MHz A-DATA + 2x256MB/667MHz Kingston DDR2.Sice to není oněch 2GB, které jsem chtěl, ale běží v dualChanelu a je to znát na nárustu rychlosti, především ve hrách!A má to ještě jednu dohru.V zápětí se mi ten dotyčný opět ozval a navrhl mi k odkoupení 2x1GB/800MHz DDR2 RAM pamětí za 550,-kč.Takže nakonec ještě budu snad kupovat úplně jiný set a stávající paměti zde potom nabídnu k odkoupení.Jinak na Aukro.cz si dejte pozor aby jste neměli podobné patálie jako já ikdyž se šťastným koncem, je to dosti otravné a zabere to spoustu času než se podobná věc vyřeší ke spokojenosti obou stran.Úplně jiné zkušenosti mám z bazaru zde na Svět Hardware a na SBazaru(seznam.cz)!
kamikadzejj (94)|23.2.2010 13:07
[quote=Argo37;351951]No tak ta poslední rada a ač se zdá, že je to fakt nesmysl a že to nemůže na věci nic změnit se ukázala jako jediná co zabrala!Opravdu stačilo znovu je tam dát po jedné, kdy mi PC bez problémů naběhlo a při dalším pokusu šlo vše bez problémů, ale jaký překvapení!Když jsem juknul na okno v sys. v ovládacích panelech, tak místo 2GB RAM jsem tam viděl jenom 1,5GB RAM!!!Koukal jsem na to jako ..... a zkusil jsem ještě výpis z Everes Home a CPUz a to samé!!!Takže místo 2x512MB/667MHz DDR2 Kingston mi ten vykuk poslal za 450,-kč 2x256MB/667MHz DDR2.Je to fakt divný nebo sem naletěl.Každopádně jsem mu to ihned napsal s tím, že chci alespoň 250,-kč zpět jinak to budu řešit přes Aukro.cz, tak snad se umoudří a pošle ty peníze, protože za 350,-kč jsou úplně nový RAMky 512MB/667MHz!!![/quote]

no vidis kazda rada dobra....osobna skusenost:-)