Zlobí LCD monitor
Mám 4 roky starý 19" monitor Fujitsu Siemens (ScaleoView L19-4) a poslední dobou začal zlobit. Při startu nechce naběhnout, jakoby se sám vypíná a zapíná, jediný způsob jak naběhne je, když několikrát po sobě zmáčknu tlačítko AUTO. Prý by to mohl být vadný inventor (?).
Před pár dny se zničehonic začala zobrazovat šedá do modra (jde to vidět hlavně na světlejších odstínech), ostatní barvy jsou v pořádku. Zkoušela jsem připojit jiný monitor, tam se všechno zobrazovalo jak mělo, takže to není grafickou kartou. Zkoušela jsem měnit nastavení přímo na monitoru, ale bezvýsledně.
Tak by mě zajímalo, jestli by bylo výhodnější ho opravit nebo koupit nový.
Předem díky za pomoc. :)
Před pár dny se zničehonic začala zobrazovat šedá do modra (jde to vidět hlavně na světlejších odstínech), ostatní barvy jsou v pořádku. Zkoušela jsem připojit jiný monitor, tam se všechno zobrazovalo jak mělo, takže to není grafickou kartou. Zkoušela jsem měnit nastavení přímo na monitoru, ale bezvýsledně.
Tak by mě zajímalo, jestli by bylo výhodnější ho opravit nebo koupit nový.
Předem díky za pomoc. :)
Invertor to pravdepodobne nebude. Ten se stara o napajeni podsviceni. To bud sviti a nebo ne.
Jedine ze by jsi tim vypinanim a zapinanim myslela jen to podsviceni.
Kdyz se to jakoby vypne, tak kdyz se podivas pozorne z ruznych uhlu a treba pod svetlem, je tam videt, ze se zobrazuje to co ma a jen to je spatne videt? Pokud by to bylo takto, tak by to skutecne mohl byt ten invertor.
Zkus to zkouknout at zjistime co by to mohlo byt a pak by se dalo doptat treba u firmy elsin.cz kolik by to stalo.
Jedine ze by jsi tim vypinanim a zapinanim myslela jen to podsviceni.
Kdyz se to jakoby vypne, tak kdyz se podivas pozorne z ruznych uhlu a treba pod svetlem, je tam videt, ze se zobrazuje to co ma a jen to je spatne videt? Pokud by to bylo takto, tak by to skutecne mohl byt ten invertor.
Zkus to zkouknout at zjistime co by to mohlo byt a pak by se dalo doptat treba u firmy elsin.cz kolik by to stalo.
Obraz vůbec žádný není, kontrolka na předním panelu se vypne, pak bliká a zapne, ale obraz nenaběhne, tak se zase vypne. Těžko se to popisuje, možná bych to mohla zkusit nahrát na video? :)
[quote=danulka;349971]Obraz vůbec žádný není, kontrolka na předním panelu se vypne, pak bliká a zapne, ale obraz nenaběhne, tak se zase vypne. Těžko se to popisuje, možná bych to mohla zkusit nahrát na video? :)[/quote]
No tak to urcite nebude zavada invertoru. Zkus jeste tento monitor k jinemu PC, jestli se nahodou netrapi se signalem z tvojeho PC at definitivne vyloucis vse krome toho monitoru.
No tak to urcite nebude zavada invertoru. Zkus jeste tento monitor k jinemu PC, jestli se nahodou netrapi se signalem z tvojeho PC at definitivne vyloucis vse krome toho monitoru.
Tak u toho druhého PC to dělá to samé, akorát teda na rozdíl od mého nereaguje na to tlačítko AUTO, tím pádem vůbec nenajede, jenom si tak bliká. :)
No tak skus poslat dotaz s popisem zavady na tu firmu co jsem daval jestli by odhadli cenu opravy. To vypada na nejaky studenak na ridici elektronice nebo na napajeci casti.
Napis odkud jsi, treba se nekdo prihlahlasi, ze by na to mrknul. Zkoukne kondiky, premeri napeti, popripade trosicku upece.
Napis odkud jsi, treba se nekdo prihlahlasi, ze by na to mrknul. Zkoukne kondiky, premeri napeti, popripade trosicku upece.
Zvažuju, že si pořídím nový, tento nechám opravit a kdyžtak bude sloužit jako záložní. Netušíš, co by mohlo být za tím druhým problémem?