Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s ikonami na ploše PC

prey (1)|19.2.2010 11:04
mám pc Windows 7 Home Premium,nevím jak se mi to povedlo,ale ikony co jsou na ploše jako např.nero,microsoft office apod.,tak všechny mají stejný obrázek.když kliknu tak se mi vše otevírá ve Windows Media Player.všechny ikony po kliknutí na vlastnosti tak mají v obecném jako typ souboru Windows Media Player (.lnk).a nic s tím mi nejde udělat.zkoušela jsem dávat jiné obr.ale nic se nestalo.poradte mi co s tím.děkuji za odpověd.
thomas_a_anderson (18)|19.2.2010 11:29
Budeš muset zrušit asociaci *.lnk souborů s WMP.

Nemám před sebou W7, ale určitě se tu najde někdo, kdo Ti pošle přesnej návod...
fanynek (2048)|19.2.2010 11:38
[quote=prey;350747]mám pc Windows 7 Home Premium,nevím jak se mi to povedlo,ale ikony co jsou na ploše jako např.nero,microsoft office apod.,tak všechny mají stejný obrázek.když kliknu tak se mi vše otevírá ve Windows Media Player.všechny ikony po kliknutí na vlastnosti tak mají v obecném jako typ souboru Windows Media Player (.lnk).a nic s tím mi nejde udělat.zkoušela jsem dávat jiné obr.ale nic se nestalo.poradte mi co s tím.děkuji za odpověd.[/quote]

Jj. Taky se mi to párkrát povedlo. Nejrychlejší náprava bylo provedení obnovy systému do nejbližšího data před touto "úpravou".:p
Georginek (2957)|19.2.2010 11:56
A nebo muzes jednoduse preinstalovat windows medial player, a pri prvnim spusteni se te zepta co chces asosiovat....Tam si znova nastavis co chces
thomas_a_anderson (18)|19.2.2010 12:00
[quote=Georginek;350767]A nebo muzes jednoduse preinstalovat windows medial player, a pri prvnim spusteni se te zepta co chces asosiovat....Tam si znova nastavis co chces[/quote]

A určitě to odebere ty původní asociace? Zvlášť když tam je naasociovaný něco, co standardně WMP "nezná"?
Georginek (2957)|19.2.2010 12:07
No nevim jak v Win7, ale v XP to takhle funguje....Obcas to delam, protoze to je jednoduchy a hrat si s body obnoveni na cizich pocitacich se mi nechce, protoze nevim jakej stav byl predtim.......
Kazdopadne pri instalaci WMP je dobry venovat minutku nastaveni asociace (vetsina lidi jen dava DALSI a necte to)(v XP to bejva posledni vokno) a tam zkratka zaskrtnout jen video a audio soubory, vse ostatni vypnout.

A nebo nejlpis WMP vubec nepouzivat. Stahnout si VLC nebo GOM, ty prehravaj vsechno a nedelaj bordel.

:D
fanynek (2048)|21.2.2010 10:41
[quote=Georginek;350771]...Obcas to delam, protoze to je jednoduchy a hrat si s body obnoveni na cizich pocitacich se mi nechce, protoze nevim jakej stav byl predtim.......[/quote]

Práce s body obnovy není vůbec nic složitého ani nebezpečného. Každej user snad ví, co kdy kde na PC dělal v posledních hodinách/dnech.
O žádná data nepřijde a ani se mu nic nedomrví. To už větší nebezpečí pro systém je instalace aktualizací.
wanrouter (126)|21.2.2010 16:30
[quote=Georginek;350767]A nebo muzes jednoduse preinstalovat windows medial player, a pri prvnim spusteni se te zepta co chces asosiovat....Tam si znova nastavis co chces[/quote]

tym vyriesi problem s WMP ale odkazy sa mu nebudu spustat, pretoze ikony budu bez predvoleneho programu. Nemal by tam byt nastaveny nejaky rundll alebo explorer ci nieco take?
DrZelenka (2491)|21.2.2010 16:44
[quote=wanrouter;351724]tym vyriesi problem s WMP ale odkazy sa mu nebudu spustat, pretoze ikony budu bez predvoleneho programu. Nemal by tam byt nastaveny nejaky rundll alebo explorer ci nieco take?[/quote]

Koukal jsem na pripony a programy k nim pridruzeny a .lnk tam nema nic, takze to problem podle me nebude.

Presne to tam je:

.lnk - nazev: zastupce - aktualni vychozi: neznama aplikace
fanynek (2048)|22.2.2010 00:24
Hoši posloucháte někdo ušima, nebo si tady z toho děláte seznamku?
Jako, že každej něco napíše a něco třeba vyjde? Už se proberte a přestaňte mlít nesmysly, když to nemáte ověřený.:angry