Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Nas nebo nettop ?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    279

    Resim otazku zalohovani fotografii o ktere v zadnem pripade nechci prijit, protoze jsou nenahraditelne (fotografie miminka) a nasel jsem si toto reseni:
    http://www.soeasy.cz/produkt/qnap-2-...z-QN00024.html

    Vyuzil bych u tohoto i dalsi veci ktere to podporuje a to webserver, download manager, raid1 a mediacenter.

    Jenze jsem nasel i toho:
    http://barbone.cz/?stiid=91561&strso...IFIKBCMGUbuntu
    A tak si rikam co je lepsi?
    Ten malinkej pocitac s atomem by mi jako home server mohl stacit a vse co umi nas bych tam urcite rozjel taky + po dokoupeni tv karty bych mohl vyuzit jako mediacenter.

    Co by jste volili vy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Pokud jde jen o zalohovani, jsou i levnejsi zpusoby
    taky mam fotky mimina v PC, a mam tam 2 HDD na data, pomoci SyncToy to synchronizuju( aut. spusteni), takze ty fotky jsou na obou HDD, pak to take jednou za cas zalohuju na externi HDD, myslim ze sance selhani vsech 3 HDD je dost mala.
    NAS muze byt dost hlucnej, mel jsem to doma par dny a uz me to stvalo Ten nettop je dost zajimava hracka, teda pokud to opravdu potrebujes
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    279

    to Aytech: co si budem vykladat, vim ze tak jak to mas resene ty by to slo taky a levneji, ale kazdej clovicek co se o pocitace zajima je hracicka a tak si rad udela radost necim novym, predrazenym a zcela nepotrebnym
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    tak bych koupil to co myslis bude zajimavejsi. ale ty asi chces oba, ze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    407

    Osobně zálohuju všechna důležitá data na externí disk, který se jinak válí v krabičce ve skříni. To nejdůležitější pak ještě na DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    To já třeba paranoidně zálohuju tak, že mám fakt důležitý věci na více fyzických místech současně (= jak doma, tak na PC v práci) ... kdybych vyhořel, bude mi houby platný, že to mám na 3 různých discích v jedný skříni. Takže není třeba od věci k zálohování důležitých věcí použít alternativně třeba i některý služby virtuálních disků na internetu (data tam samozřejmě nahrávat zaarchivovaný a zaheslovaný)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    [OT] Jo možnost záloh na více míst je supr. Důležité fotky mám na domácím pc na dvou nb, zároveň na netgear1100 a pak jsem to hodil na sas diskové pole . Asi jsem moc paranoidní.[OT]

    Jinak pro tebe by stačil wd my book 1tb a myslím, že ta cena kolem 2000 je idál
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Lea_old1dm
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    Na neopakovatelné fotky je lepší mít dvojí zálohu, nejen DVD (nejlépe RW), ale i externí disk. A pokud možno nenechat DVDčka doma, ale dát k příbuzným, do práce apod.
    Pokud na to máš, pořiď si obojí, protože ten 320 gb disk v barbone Petitu je tak na nejnutnější věci.
    Naposledy upraveno uživatelem Lea_old1dm: 22-02-2010 v 13:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    279

    Zatim to mam reseny tak ze mam fotky na dvou mistech na tomtez disku a pak na jednom disku externim (ktery mam v "supliku" v pc a zapinam ho jen pro zalohovani).

    Ten nas se mi libi i z toho duvodu, ze bude mozne k fotografiim (samozrejme nastavena prava jen pro cteni) pristupna i ostatnim lidem v siti (at uz lokalni nebo internetu) a budou moct si tak fotografie prohlizet aniz bych musel mit zapnute PC.
    Dale me na tom nasu zaujalo to ze z nej muzu udelat webserver (podporuje CMS Joomla na ktere mam postaveny ted sve stranky) a tak bych mohl zrusit webhosting a presmerovat to na svuj nas web server.
    Posledni co se mi na nas boxu libi je to ze umoznuje stahovat z rapidshare bez nutnosti zapnuteho pc.

    Jenze,tohle vse by urcite umel i ten netbox a dovolim si tvrdit ze i mnohem vic. Jenze ma tu nevyhodu ze bych k nemu musel pripojovat externe disky treba pres usb a to jsou dalsi krabicky dalsi zdroje a dalsi zrouti elektriny (nebo to cele preskladat do vetsi skrine a tam uz by disky mohly byt zapojeny interne).

    A ted babo rad
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-11-2010, 23:17
  2. Jak poznám, zda-li mám SATA , nebo SATAII, nebo eSATA, jestli mám "I" , nebo "L"
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 17:38
  3. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 01:37
  4. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 06-04-2008, 23:49