Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Internet - problém

AHOJ5 (3)|19.2.2010 20:03
Dobrý den,
mám menší problém s internetem. Přibližně před půl rokem jsem měl internet asi 512/60kb (i když jsem měl mít správně mnohem vyšší), pak se něco stalo a internet šlapal tak jak měl, asi 10/3mb. Ale před měsícem se ta rychlost zase vrátila na 512/60kb. FUP nemám, zkoušel jsem notebook, tam to jelo plnou rychlostí. Takže má otázka zní, jestli není problém někde v nastavení BIOSu, řadičích... vadný komponent asi nepřichází v úvahu, předtím to nejelo, pak naráz půl roku to jelo a teď zase ne. Vyzkoušel jsem všechny možné antiviry, reinstal windows (mám xp pro), taky jsem se hrabal všude možně, zkusil PC rozložit a zase dát dohromady, jestli není něco uvolněné, zkusil jsem různé tweaky v registrech, bez úspěchu.

Děkuji za všechny odpovědi.
dzandra (1368)|19.2.2010 20:06
Kabel máš stejný pro připojení notebooku. Mrkni jestli nemáš sítˇvku nastavenou na 10mb, mohl by to dělat totiž i vadný kabel r45, který blbě sedí v sítovce
DrZelenka (2491)|19.2.2010 20:07
K netu ses pripojenej jak? PC kabelem? ntb jak? Kabel je celou dobu stejny?

Jakou mas sestavu? (jestli neni napr. moc pomalej PC a nestiha) Staci procesor.
AHOJ5 (3)|20.2.2010 00:25
Síťovka je nastavena na 100 plně duplexní (jestli jsi myslel tohle), procesor mám 2500+, nic extra, ale zkoušel jsem to i na notebooku, jeden byl jakési dvoujádro, druhej byl 1,5, na obouch to šlapalo tak jak mělo. Kabel je přímo zastrčenej v síťovce. A pořád ten samej. Žádnej router, modem, nic.
Ale nejde mi do hlavy proč to nejdříve nešlo, pak to půl roku šlo a teď to zase nejde. Firewall, antivir to neblokuje, všechno jsem zakázal.
DrZelenka (2491)|20.2.2010 10:28
[quote=AHOJ5;351059]Síťovka je nastavena na 100 plně duplexní (jestli jsi myslel tohle), procesor mám 2500+, nic extra, ale zkoušel jsem to i na notebooku, jeden byl jakési dvoujádro, druhej byl 1,5, na obouch to šlapalo tak jak mělo. Kabel je přímo zastrčenej v síťovce. A pořád ten samej. Žádnej router, modem, nic.
Ale nejde mi do hlavy proč to nejdříve nešlo, pak to půl roku šlo a teď to zase nejde. Firewall, antivir to neblokuje, všechno jsem zakázal.[/quote]

Urcite mas nejaky modem, router, antenu. Zkousel jsi ten kabel vymenit?

U toho vykonu PC mi slo jen o to, jestli to neni nejakej 1,5Ghz celeron, ten by to omezoval :)
16cmfan (2153)|20.2.2010 10:31
[quote=AHOJ5;351059]Síťovka je nastavena na 100 plně duplexní (jestli jsi myslel tohle), procesor mám 2500+, nic extra, ale zkoušel jsem to i na notebooku, jeden byl jakési dvoujádro, druhej byl 1,5, na obouch to šlapalo tak jak mělo. Kabel je přímo zastrčenej v síťovce. A pořád ten samej. Žádnej router, modem, nic.
Ale nejde mi do hlavy proč to nejdříve nešlo, pak to půl roku šlo a teď to zase nejde. Firewall, antivir to neblokuje, všechno jsem zakázal.[/quote]

Síťovku mas integrovanu ? Akú máš zakladnu dosku ? Skusal si dedikovanu sietovu kartu ?
AHOJ5 (3)|20.2.2010 12:20
[quote=DrZelenka;351133]Urcite mas nejaky modem, router, antenu. Zkousel jsi ten kabel vymenit?

U toho vykonu PC mi slo jen o to, jestli to neni nejakej 1,5Ghz celeron, ten by to omezoval :)[/quote]

To nezkoušel, ale v tom by snad problém být neměl. Když tam dám notebook tak to jede.

.[quote=16cmfan;351134]Síťovku mas integrovanu ? Akú máš zakladnu dosku ? Skusal si dedikovanu sietovu kartu ?[/quote]

Síťovku mám integrovanou na základní desce, teď jsem tam vrzl ještě normální - Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC - (integrovanou jsem zakázal v BIOSu), je to stejné.. A zákládní deska je podle Everestu: MSI KT4V (MS-6712).
Vůbec nepomohlo, ani kb rozdíl, úplně mi přijde jako by byla napevno někde nastavená rychlost v tom PC. :D Hmm, asi je načase koupit nové železo, tohle už patří do šrotu
hl.hl (1387)|20.2.2010 12:29
Zkus Mini XP z Hiren's boot CD, tam by mela byt ikona pro Network support a pak pres HBCD menu spust Operu. Uvidis co zjistis.
Pak jeste mozna nabootovat nejakou live distribuci Linuxu a udelat to same.