Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Dve IP na jendnej NIC ak prva IP je pridelovana DHCP

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    61

    Ahoj,

    chcel by som sa spytat, ci sa da nejako spojazdnit pod Vista/7 viac ako jedna IP na jednu kartu, ak prva IP je pridelovana cez DHCP. Na XP sa to da cez regedit (HKLM/System/CurrentControlSet/services/Tcpip/Parameters/Interfaces/(podla adaptera) a tam nastavit IPAdress a SubnetMask) a aj to funguje. Ale na Vista/Win 7 toto nastavenie nefunguje.

    Dakujem.

    Marian.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Proklikej se přes vlastnosti sítě a vlastnosti adaptéru na vlastnosti protokolu IP verze 4. Je tam záložka "Alternativní konfigurace".
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    61

    Ahoj, dakujem za odpoved.

    Toto som skusil ako prve, a nefungovalo to. Skusim este raz, mozno som dakde urobil chybu (reset adaptera)....


    dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    61

    Takze, dnes som to opat skusil s alternativnou IP. A nefunguje to.

    Nejaky iny napad?

    Dik.

    Marian.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    To nefunguje znamena co?
    Nastaveno je prvni zalozka v TCP/IPv4 DHCP, v alternativni konfiguraci pevna IP.
    PC tedy po pripojeni nejprve pokusi ziskat adresu z DHCP a kdyz se mu to nepovede, pouzije alternativni (napevno nastavenou) IP.
    V cem se tvuj postup/chovani PC lisi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od majko78 Zobrazit příspěvek
    Takze, dnes som to opat skusil s alternativnou IP. A nefunguje to.

    Nejaky iny napad?

    Dik.

    Marian.
    Nenastavuj to v zalozke "Altrenativna....." ale vpravo dole mas tlacitko "Advanced", kde si mozes pridat dalsie IP a masku, DNS .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    61

    Ahoj, dik za odpoved.

    Asi bude najlepsie, ked vysvetlim o co ide.

    Mam 2 PC pripojene do internetu cez switch (kazde PC ma vlastnu verejnu IP - napr jedno 75.xxx.xxx.xxx a druhe 95.xxx.xxx.xxx). Co je v poriadku. Ale , kedze su zapojene do jedneho switchu chcel by som aj zdielat s plnou rychlostou. A preto chcem urobit VPN. Na to ale potrebujem, aby som mal na tom istom NIC este jednu IP - staticku (napr 192.168.0.xxx). Ide o to, ze ak urobim VPN s IP pridelenou od ISP, som obmedzeny rychlostou ISP a to je radovo menej ako dokaze urobit priame spojenie cez switch.

    Na XP sa da druha IP pridat, ak pouzivam aj DHCP na tej istej NIC. Ale pod Vista/7 to nejde. Ani jednym zatial popisanym sposobom (predchadzajuce prispevky).

    Dakujem.

    Marian
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. DIR-300: DHCP na WiFi
    Od zsdx v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-02-2012, 12:19
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-08-2011, 22:04
  3. DHCP a siťové tiskárny
    Od petr.svec v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 09:05
  4. jedna sit, dve DHCP
    Od mech13 v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-06-2009, 21:49
  5. asus 500gP a dhcp server
    Od dodo2 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-12-2006, 20:13