Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Fan na procaku piska...

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    94

    Mam problem s novym chladicom(fanom) na cpu...toci sa na vyssie otacky a pritom hrozne piska...poradte.Kde sa da znizit pocet otacok?V biose?Ak ano potrebujem to vysvetlit po lopate:-)Moja zostava je popisana v obrazku...dakujem
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Moj comp.jpg 
Zobrazení: 164 
Velikost: 262.9 KB 
ID: 15688  
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 21-02-2010 v 17:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    A co je to presne za ten chladic? A co znamena piska? Nebylo by lepsi spis vyresit reklamaci? Nebo je to jen nejaka "meluzina"?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    A co je to presne za ten chladic? A co znamena piska? Nebylo by lepsi spis vyresit reklamaci? Nebo je to jen nejaka "meluzina"?
    je to obycajny chladic predavany s procesorom....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...kampak mas zapojenej ten vetrak? Do desky nebo do regulacniho panylku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    pokud ti opravdzu píská ventilátor Procesoru, bylo by nejjednodužší koupit nějaký nový, lepší. Z toho výpisu tvé sestavy, jsme pochopil, že máš BOX chladič, vzhledem k těsnosti tvé skříně by byla asi nejlepší volba Scythe Ninja Mini, nebo tento, sice s jedním ventilátorem, ale pro tebe super volba: http://www.alza.cz/noctua-nh-u9b-d147596.htm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    ...kampak mas zapojenej ten vetrak? Do desky nebo do regulacniho panylku?

    napojeny je na doske....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    BIOS ? PC Health Status ? CPU Smart Fan Control ? [Enabled]

    manual strana 54
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    BIOS ? PC Health Status ? CPU Smart Fan Control ? [Enabled]

    manual strana 54
    jj dik mam to tak nastavene....dalsia rada?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nastavit voltaz/teplotu na pozadovane hodnoty + nastavit regulaci na PWM?
    Prostuduj si manual...
    Osobne si myslim, ze regulace u GB stoji zaprd (ano i u Asusu s AMI krom ROG serii - pro stouraly), nikdy se mi to nepodarilo nastavit podle MYCH predstav...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Myslim ze zakladni problem bude v bedne a celkově přehřátém vzduchu ve skříni. Proto se musí Box točit jak šílenej, aby procesor vůbec uchladil.

    Sundej bočnici a vyfoť zboku svůj PC at vidime perforace, chladiče, větráky atd..

    Btw slušná sestava až na bednu, která je pro chlazení takto výkoných komponentů nevhodná, podprůměrný zdroj a naprostá tragédie je monitor bez digitálního vstupu .. kdo to vybíral, nešlo by to vrátit/vyměnit? (ve lhůtě 14 dní apod.)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 21-02-2010 v 17:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nastavit voltaz/teplotu na pozadovane hodnoty + nastavit regulaci na PWM?
    Prostuduj si manual...
    Osobne si myslim, ze regulace u GB stoji zaprd (ano i u Asusu s AMI krom ROG serii - pro stouraly), nikdy se mi to nepodarilo nastavit podle MYCH predstav...

    ja ti nevim Karle....az taky expart nie som...neupeciem procak?:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Myslim ze zakladni problem bude v bedne a celkově přehřátém vzduchu ve skříni. Proto se musí Box točit jak šílenej, aby procesor vůbec uchladil.

    Sundej bočnici a vyfoť zboku svůj PC at vidime perforace, chladiče, větráky atd..

    Btw slušná sestava až na bednu, která je pro chlazení takto výkoných komponentů nevhodná, podprůměrný zdroj a naprostá tragédie je monitor bez digitálního vstupu .. kdo to vybíral, nešlo by to vrátit/vyměnit? (ve lhůtě 14 dní apod.)

    monitor mam uz asi rok a bednu asi dva roky...naco mi je digitalny vstup do monitora?....nechapem...a co sa tyka bedne nemenil som ju,lebo som si ju urobil podla predstav....mam v predu aj v zadu fan 80 cm NOCTUA napojene obe na regulator otaciek....nemyslim si ze je v skrini teplo....skor prievan nemyslis?a co sa tyka zdroja....podpriemerny zdroj FOTRON Eosilon?????????urcite si majitelom spickoveho zdroja EUROCASE:-)
    Naposledy upraveno uživatelem kamikadzejj: 21-02-2010 v 20:54 Důvod: oprava
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od kamikadzejj Zobrazit příspěvek
    ja ti nevim Karle....az taky expart nie som...neupeciem procak?:-)
    Nic neupečeš, když se budeš řídit radami. Pošli fotku tvého počítače( se sundanou bočnicí ) ať vidíme jaký máš airflow, jestli nějaký máš. Podle toho, to bude ešit dál, zatím by jsme ty otáčky nesnižoval, ten BOX chladič se sice umí roztočit dost nahlas, ale většinou to dělá, jen když je procesoru dost teplo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Dokud nenapíšeš jaké teploty CPU máš v zátěži (po delší době, ne 5 minut), nemá se cenu bavit o nějaké regulaci. Ovšem jako ideální bych viděl koupi nového chladiče. Taková sestava za x desítek tisíc si ho zaslouží. BTW, píšeš že ho máš zapojený do desky (předpokládám že ne do té na záchodě ..), ale máš ho zapojený do konektoru s označením CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    dokud nenapíšeš jaké teploty cpu máš v zátěži (po delší době, ne 5 minut), nemá se cenu bavit o nějaké regulaci. Ovšem jako ideální bych viděl koupi nového chladiče. Taková sestava za x desítek tisíc si ho zaslouží. Btw, píšeš že ho máš zapojený do desky (předpokládám že ne do té na záchodě ..), ale máš ho zapojený do konektoru s označením cpu?
    jo je zapojeny v konektore cpu fan....teplota v zatazi okolo 50 stupnov
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Integrovaná grafika v procáku?
    Od Adamko746 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-07-2013, 17:31
  2. Píská
    Od Sparkye v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-01-2011, 18:06
  3. Socket AM2/AM2+: Vyměna procáku
    Od Čárls v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-12-2010, 08:43
  4. PC píská při hraní her...
    Od Paul Ramon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 22-01-2009, 15:22
  5. LCD: Hp L1965 píska ?
    Od JR001 v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-04-2007, 19:37