Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s menu u Sams. 2243BW

Jandaskunk (2330)|21.2.2010 20:38
Zdravim všechny, po dlouhé době se sem zas obracím s menším problémem :) Dříve jsem ten problém neměl, ale nedávno jsem na něj narazil, když jsem si chtěl dát v OSD menu monitoru přednastavený profil (MagicBright), tak jsem zjistil, že tuto možnost mám zamklou (Locked). Tak jsem zběžně projel ostatní nastavení a mám téměř vše v menu zamklé až na základní nastavení kontrastu a jasu a změny velikosti obrazu na Wide nebo Auto.

Je to monitor Samsung 2243BW připojený přes DVI k Sapphire ATi 5770 1GB rev. 2....zbytek PC: Athlon X4 620, GA-MA770T-UD3P, Zeppelin 2x2GB 1600MHz, Enermax PRO82+ 425W

BTW: Setkal se někdo už s pískající (trochu hlubší pískání) koncovkou u DVI kabelu?...EDIT: aha tak to mi nejspíš píská monitor, super, začlo to dělat až teď akorát jsem jednou přehodil konektor z jednoho DVI na kartě do druhýho (samozřejmě při vypnutém stavu) a už to píská. A dělá to jen při určitém jasu, když ho postupně zvyšuju, tak to jakoby dělá takovou sinusoidu (střídá se to - pískání a nepískání).....Děkuju
xmarek (1676)|21.2.2010 21:15
K tomu Samsungu 2243BW. Připomíná mi to věc, kterou jsem před nedávnem řešil. Jednalo se o zamklé menu. Už si přesně nepamatuji jak se to odemyká (v manuálu to bude), ale bylo to tak, že se nějaké tlačítko podrželo déle.

Možná: :notsure
"To unlock locked Samsung LCD Monitor child lock - hold MENU BUTTON for 5 SECONDS:"
Honza23 (490)|21.2.2010 21:34
S tím pískáním mám taky problém,ale stane se mi to,jen pokud snížím jas pod 80 %.
Jandaskunk (2330)|21.2.2010 21:45
[quote=xmarek;351885]
Možná: :notsure
"To unlock locked Samsung LCD Monitor child lock - hold MENU BUTTON for 5 SECONDS:"[/quote]

To je ono, supr dík :)....nj blbec na manuál jsem zapomněl

Jinak to pískání mě například píská na 0 jasu a pak to jde postupně po dvaceti asi, takže píská někdy od 20 a pak zas od 40 ne atd. Docela mě to štve, ještě před chvílí to nedělalo....je možný, že to může být následek vyndávání kabelu z GK a do zastrčení zpět? Monitor teda byl vyplej, akorát nebyl vystrčenej ze zásuvky...
Honza23 (490)|21.2.2010 21:56
To je docela zvláštní,mně to nejvíc píská do 40 %.Ale jakmile je to nad 80 % tak už je to neslyšitelný.